Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 21:00 2 135 9

Унгария проучва ефикасността на разработваните в Русия и Китай ваксини за коронавируса

  • ваксина-
  • унгария

Правителството на Орбан се стреми да избегне строги ограничения в икономиката, която след пролетна карантина се срина с 13,6 процента за второто тримесечие

Унгария проучва ефикасността на разработваните в Русия и Китай ваксини за коронавируса - 1
Снимка: Shutterstock

Унгарското правителство е възложило на местни здравни експерти да проучат ефикасността на ваксините за коронавирус, които се разработват в Русия и Китай за евентуално бъдещо закупуване, съобщи началникът на канцеларията на премиера Виктор Орбан, Гергей Гуяш, цитиран от Ройтерс.

Унгария вече се е ангажирала да купи 6,5 милиона ваксини от АстраЗенека за 13 милиарда форинта (42,24 милиона долара) в рамките на общо споразумение на ЕС, предаде БТА.

Унгария днес съобщи за рекордните за един ден 2032 новозаразени с коронавируса, като общият брой на заразените става 52 212 души, в това число 1305 починали.

Гуяш заяви, че правителството не планира нови ограничения и че училищата ще отворят както обикновено след есенната ваканция.

Правителството на Орбан се стреми да избегне строги ограничения в икономиката, която след пролетна карантина се срина с 13,6 процента за второто тримесечие, най-тежкия спад в Централна Европа, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    13 2 Отговор
    Тоя Орбан започва да ми харесва. Дали е дал една камара доларес за няколко дози от най съмнителния препарат ???
  • 2 ДЕМОКРАТИЧНО

    28 3 Отговор
    СЛУГИНСТВАНЕТО ПРЕД САЩ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО МИЛИОНИ ЧОВЕШКИ ЖЕРТВИ , НО НЯМА ДА РАЗРЕШАТ РУСКАТА ВАКСИНА !!!! ВСЕКИ ДА СИ НАПРАВИ ИЗВОДИТЕ ЗА " ПРОЗАПАДНИТЕ ЦЕННОСТИ" !!!

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Манги

    2 11 Отговор
    Дакън. Никви самальоти и ваксини от Росия
  • 5 Мъка, мъкаааа!

    7 0 Отговор
    Орбан проучва ваксините, Баце - комисионните! Тежко, но..... Няма срамна работа, разбираш ли?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аман

    2 18 Отговор
    Е какво да проучват като Русия не е публикувала реални данни за ваксината си, а Китай само крадат откъдето сварят и 'ваксината' им е манджа с грозде.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.