Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 20:54 2 147 13

Путин: Да съхраним ООН в сегашния ѝ вид!

  • оон-
  • владимир путин

В речта си Владимир Владимирович акцентира върху необходимостта от съхраняване на създадения след Втората световна война международен ред

Путин: Да съхраним ООН в сегашния ѝ вид! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Светът е на прага на тектонични промени", заяви Владимир Путин в традиционната си реч пред клуба "Валдай". Как руският президент вижда международните отношения и какви бяха основните позиции в геополитическата му реч.

Президентът Путин се включи в заключителната пленарна сесия на традиционната годишна среща на клуба по видеоконферентна вързка от резиденцията си в Ново Огарьово.

В речта си с продължителност от около 40 минути той акцентира върху необходимостта от съхраняване на създадения след Втората световна война международен ред.

Той се обяви за запазването на Организацията на обединените нации, на Съвета за сигурност на ООН и на правото на вето на петте постоянни страни членки на Съвета, сред които е Русия.

Руският държавен глава повтори предложението си към САЩ за започване на двустранен диалог в сферата на киберсигурността, като стъпка към укрепване на взаимното доверие.

Той посочи, че Москва е готова да работи със следващата американска администрация, независимо от това кой ще я оглави след президентските избори.

Владимир Путин изрази надежда, че отделните държави ще могат да се обединят, за ад се борят с реалните, а не с мнимите заплахи за човечеството.

Според него глобалната роля на САЩ е намаляла, заедно с тази на Великобритания и Франция, докато Пекин (Китай) и Берлин (Германия) започват да придобиват статут на суперсили по отношение на тяхната политическа и икономическа тежест.

С оглед на президентските избори в САЩ на 3-ти ноември Путин заяви, че се надява новата администрация на Белия дом да е готова за диалог по сигурността и контрола върху ядрените оръжия.

Относно случая "Навални" президентът Владимир Путин заяви, че ако някой в Русия е искал да отрови критика на Кремъл Алексей Навални, тогава Москва не би позволила той да бъде откаран за лечение в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вълко Червенков

    2 22 Отговор
    Плешивото Кремълско Запъртъче се е загрижило за ООН заради осъзнаването на факта,че без него Рускенефа е просто един Африкански Бантустан с ракети.ООН в този формат отдавна е отживелица и не отразява реалната ситуация в Света.И противно на фантазиите на Путаша,ролята на Велика Америка е все по-внушителна,като това усещат на собствен гръб не само льольовците от Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина,но и далеч по-напредналият във всяко отношение Китай.
  • 3 Гражданин

    6 21 Отговор
    Държавата му пред фалит, той за ООН се загрижил.
  • 4 ХаХа

    8 18 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Да бе ще слушаме. Ти в коя паралелна реалност живееш? Ако можеха нещо нямаше да им се спихне сесерето. Кого си тръгнал да плашиш? Руснаците с тая калпава икономика никого не могат да уплашат. Един Ердоган си прави гаргара с тях. Какво да говорим за САЩ и Китай.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Китаеца

    1 19 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Още няколко години давам на Русия до началото на разпада им.
  • 7 Монгола

    3 2 Отговор
    Смешник само той нe вижда, че РФ само се разширява, а никога не се свива!
  • 8 Слава на Русия !

    11 0 Отговор
    Вовката е пич !

    Коментиран от #10

  • 9 Кой шойгу

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Оня дето цял час кръжа напразни над черното море докато чака султанът да го приеме на челобитното килимче в Анкара ли?

    Коментиран от #11

  • 10 бетоновоз

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Слава на Русия !":

    Абе пич, ама напоследък много му замирисаха чорапите. Докато разбере какво става, и току-виж Великия Туран станал под носа му. А Еърдоганя го обяздва както си иска. Пич бе, пич, ама му миришат чорапите на твоя пич.
  • 11 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кой шойгу":

    А спомняш ли си когато Кадиров отиде на официална среща с Путин по анцунг и маратонки? Това във всяка държава е унижение,но при онези от мюсюлманския свят е не те признавам за човек! И какво стана? Москва всяка година пълни бюджета на Чечения.Данък плаща! Победеният и унизеният плаща данък! На малката Чечения.А иначе на ЕС и САЩ подскачат?!
  • 12 111

    0 0 Отговор
    Пентаграмата е печатът на Сатаната.
  • 13 Рико

    0 0 Отговор
    КОГА държавата РФ е приета в ООН? Този и за Русия говори , същият въпрос-кога е приета в ООН държава с име Русия?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания