Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 07:59 2 299 13

Зов за помощ! Военни лекари от ЕС и НАТО могат да се включат в борбата с епидемията в Чехия

  • чехия-
  • ковид-19

Прага потвърди вчера рекордните 14 968 нови случая на коронавирус за изминалите 24 часа

Зов за помощ! Военни лекари от ЕС и НАТО могат да се включат в борбата с епидемията в Чехия - 1
Снимка: Shutterstock

На извънредно заседание чешкото правителство одобри предложение военни лекари от страните от ЕС и НАТО да могат да помагат на Чехия в борбата с епидемията, съобщи министърът на отбраната Лубомир Метнар, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че планът е в продължение на 90 дни в страната да работят до 300 военни медици от ЕС и НАТО. Предложението трябва да бъде одобрено от двете камари на парламента, което се очаква да стане в най-скоро време.

В сряда чешкият премиер Андрей Бабиш съобщи, че САЩ са предложили да изпратят 28 военни лекари. "Преговаряме за медицинска помощ от Германия, преговори се водят и с други държави", каза вчера министърът на отбраната.

Чехия потвърди вчера рекордните 14 968 нови случая на коронавирус за изминалите 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    Ами наше военни лекари кога ше влязат по нългарските болници да помагат нали ина липса на лекари????

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 2 Ventura

    4 4 Отговор
    Хайде Мутафче, зов за помощ. Нали си най-добрия, в борбата с Ковида. Давай, наплашиги и тия. И не забравяй чувалите.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 др Гей Билтс

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тези военни лекъри ще евтаназират бре, с щота у дупарлягата и после бройките ще почнат да намаляват.
  • 5 Миризлив пор

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Военните лекари не са някъде скрити а са в болниците. Мутафчийски колкото и да го плюете е един от лекарите ликвидирали епидемия и знае как се прави ама пуста суетност да не да набере рейтинг и влезе в политиката го дръпнаха обратно в казана.

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Те са си достатъчно уплашени

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ventura":

    Вече 2 дни са с над 100 починали, броят на хората в интензивните им отделения расте с главоломна бързина. А тъпите си, неуместни подигравки можеш да си ги завреш....За съжаление тепърва има да се сбъдва, казаното в момент на афект от Мутафчийски. Премиерът на Чехия цяло лято се прави на "добричък". Никакви мерки, никакви маски и сега си сърбат надробеното. Не че у нас е цветя и рози, защото народът е тъп и все си мисли, че някой го мами непременно.Ама ковид си го има и някои го карат много тежко. И болниците тепърва има да се пълнят за съжаление. За икономическите последствия да не говорим. Но ако няма карантиниране на контактни и всички, които са и с леки симптоми не спрат да се движат без маски сред нас скоро може и ние да ревем за помощ.Не че отделни болници не изнемогват вече. За съжаление Мутафчийски май се оказва все по-прав. Броят на заразените расте с ужасяваща бързина. Особено на нашия континент. А дори и 70%да са без съществени симптоми все повече народ се нуждае от прием в болница и от интензивно лечение.
  • 7 Това по темата ли е? Всеки ден копи

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ковид 20":

    и пейст по 50 пъти и нацвъкано навсякъде. Борисов нищо общо няма с Лукашенко, а това, което се случва в момента в Беларус ние сме го преживели преди доста години, когато по нашите площади имаше също толкова много млади и ентусиазирани хора. Но за съжаление не се случи точно това, което очаквахме... Сега чакаме нов Месия да ни оправи, но защо ли аз не го припознавам нито в лицето на Слави, нито в това на Христо Иванов. А и БСП не я долюбват доста от хората... Каквато и управляваща коалиция да се сформира ще е ялова.Но все пак гласувайте, за да знаете, че изборът е бил и ваш.
  • 8 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Военна болница не е България нали знаеш?! Моето отношение към вируса е съвсем сериозно! Г
  • 9 Баце

    3 0 Отговор
    Аз също съм готов да се включа. Веднага ще взема в къщи 2-3 чехкини.

    Коментиран от #13

  • 10 прррц

    1 0 Отговор
    Всички искат да помогнат в усвояването на европейските средства за борба с " пандемията "
  • 11 Антон

    0 0 Отговор
    Да припомня: Чехия беше една от първите страни, която въведе задължителното носене на маски. Чешкия президент писа на Тръмп за да го посъветва да въведе в САЩ същото малоумие. Та, какво стана, питам аз?
  • 12 Та коя епидемия

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    е ликвидирал военният гастроентеролог Мутафчийски? Преди 2 години имаше необявена епидемия от лятна диария, инфекциозното беше пълно - ако това е ликвидирал генералът - признание, но с ковида не се справи. Огледайте се наоколо - прилича ли ви обстановката на ликвидирана епидемия?
  • 13 Навремето

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Баце":

    имах такива алтруистични желания. После - канамицин. Добре поне, че не оглушах...