Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 14:33 1 838 8

Дипломация! Столтенберг е готов да разговаря с президента на Азербайджан

  • нато-
  • нагорни карабах

Генералният секретар потвърди, че във военната база "Рамщайн" в Германия НАТО ще създаде космически център за свръзка и за наблюдение на заплахите

Дипломация! Столтенберг е готов да разговаря с президента на Азербайджан  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е готов да се срещне и разговаря с президента на Азербайджан, ако Баку поиска това. "Дълбоко се тревожим от конфликта в Нагорни Карабах и особено от нападенията срещу цивилни.

Призоваваме Азербайджан и Армения да прекратят нападенията и да спазват прекратяването на огъня", каза Столтенберг след края на първия ден от виртуалното двудневно заседание на министрите на отбраната на страните от алианса, цитиран от БТА.

Освен тази тема той съобщи, че е поставил на обсъждане спора между Гърция и Турция за добива на горива край Кипър. По неговите думи е последвал "плодотворен обмен на мнения". Политиците трябва да търсят решението на споровете и да не оставят това в ръцете на военните. Гърция и Турция разговарят всеки ден в централата на НАТО, има трудности и различия във вижданията, допълни той.

Столтенберг потвърди още, че във военната база "Рамщайн" в Германия НАТО ще създаде космически център за свръзка и за наблюдение на заплахите. Той не уточни кога центърът ще заработи, нито колко служители ще привлече.

Генералният секретар отбеляза, че центърът ще служи за подаване на данни към войските на бойното поле, както и за съгласуване на общи дейности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Info

    3 1 Отговор
    Сенатори призовават външния министър Майк Помпео да се справи с нарушенията на човешките права, извършени от Турция и Азербайджан. Това са две резолюции, по една за всяка държава поотделно, които призовават за регистриране на нарушения в Южен Кавказ и в двете страни. Всъщност, в случая с Турция, американските законодатели отиват още една крачка напред, призовавайки дейностите на Анкара в Сирия, Ирак и Либия да бъдат взети под внимание.

    Двете резолюции имат за цел да свържат нарушенията на правата на човека с продажбата на американски оръжейни системи и предоставянето на военна помощ. Сенаторите искат да знаят дали помощта за сигурност на САЩ е изиграла роля при нарушаването на правата на човека. В тази светлина те призовават външния министър да ги информира дали има основания за намаляване или прекратяване на военната помощ и продажбите на оръжие за Турция и Азербайджан.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Info":

    Сигурно са арменски и еврейски сенатори ..или пък спонсорирани от такива лобита ..по добре би било да се тревожат за полицейското насилие и расизма в Сащ

    Коментиран от #5

  • 3 уреждача

    1 0 Отговор
    аве на вас колко пъти ше ве са казва дан са занимавети с пулитика, ве! вий ли ше опрайти света
  • 4 Глок

    0 0 Отговор
    Аллоооуууу! Подобна мънгалска наглост се спира не с резолюции, а с Томахок, Искандер и подобни!
  • 5 Халкбанк

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    търпение за още 10 дни, Тръмп си тръгва и танцът започва

    Коментиран от #8

  • 6 Рошко

    1 0 Отговор
    Първо да иска разрешение от ердоган
  • 7 Хохохо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Info":

    Докато някой призовава за измислени нарушения комитетът за човешките права заклейми Гърция за нарушаването на правата на хилядите мигранти намиращи се на нейна територия
  • 8 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Халкбанк":

    И какао ще стане ? Ще се ежят само и Путин ще си увеличи влиянието си както при Обама ...
Новини по държави: