Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 12:47 2 772 10

Зараза край Босфора! 40% от заразените с COVID-19 в Турция живеят в Истанбул

  • истанбул-
  • ковид-19

Турският министър на здравеопазването призна преди няколко дни, че представяната ежедневно статистика отчита само случаите на хора с установени симптоми на коронавирус

Зараза край Босфора! 40% от заразените с COVID-19 в Турция живеят в Истанбул - 1
Снимка: Shutterstock

Установените случаи на коронавирус в Истанбул са 40 на сто от общия брой на инфектираните лица в Турция и пет пъти повече отколкото са регистрираните в Анкара, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Телевизионният канал се позовава на данни, изнесени от турския министър на здравеопазването Фахреттин Коджа.

В Туитър министърът съобщи още, че ситуацията в Истанбул е била тема на среща между него и валията на окръга Али Йерликая, директора на окръжната полиция Зафер Акташ, заместник-министри, директорът на окръжната дирекция по здравеопазване и други отговорни представители, предава БТА.

"Взехме решение за мерките, които ще бъдат предприети на фона на продължаващото нарастване" на случаите, написа в Туитър министърът.

"Броят на случаите в Истанбул достигна 40 на сто от общия брой в цяла Турция и е пет пъти повече отколкото в Анкара. Увеличихме проследяването на контактите и броя на тестовете. В борбата с епидемията в момента нямаме по-силно оръжие от мерките, които вие ще приложите. Значението на маските нарасна. А най-трудният изпит ще положим срещу струването на хора", отбеляза той в друг пост в социалната медия.

Броят на регистрираните болни от Ковид-19 вчера беше 2102 души в Турция при над 117 хиляди направени теста.

Турският министър на здравеопазването призна преди няколко дни, че представяната ежедневно статистика отчита само случаите на хора с установени симптоми на Ковид-19, но не и асимптоматичните заразени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заключение

    5 3 Отговор
    Истанбул е градът, който отхвърли Ердоган и има независим от него кмет. Сега се чудят как да го изолират. Реално в Истанбул се правят тестове,а в Анадола се изследват на око.

    Коментиран от #5

  • 2 TRoskOt

    2 0 Отговор
    При население на града 16 милиона това праави 20 % от населението на страната. А 40 % от икономиката на Турця е в и около Истанбул вероятно има някаква вризка между Ковит-19 и икономическо развитие.
  • 3 Зиско

    2 0 Отговор
    Нормално 40 % от Турция живее в Мегаполиса
  • 4 $ и €

    4 3 Отговор
    7,98 и 9,44 турски лири...за големия глад кога ще има статия?

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ще има

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "$ и €":

    Нали имаше за глада в българските болници, където няма леща, боб, а за мизерията всички знаем
  • 7 $ и €

    3 1 Отговор
    "Искам да умра заради влошаващата се икономика", каза турски магазинер, попитан от местните власти в Денизли защо не носи маска. "Достатъчно. Искам да умра. Вижте икономиката. Във вторник изкарах само 15 лири, какво значение има дали ще живея или умра", каза магазинерът. Отговорът на местните власти беше "да бъде търпелив" ......

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Какво ти дреме

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "$ и €":

    Нали жена ти като дойде в Едирне не "плаща" сиренето и кашкавала в лири...
  • 9 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "$ и €":

    Значи са по човечни от българите, защото тук казват да стягаме колана, или ти показват как трябва да ядеш постна пица 800 дни, или пък как трябва да преживяваш с 280 лева пенсия след като минимума за да оцелее човек е 600 леаа. Много са зле турците, но в България са над 100 дена протестите. Хайде вземай си счупената тухличка ф 16 и бягай в пясъчника да си играеш, брррррррррр
  • 10 барба ердос

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "$ и €":

    15 лири....това са 3 лева, значи ... той е турчин, за колко повече пари да работи, 100 лева на месец му стигат !!!! axaxaxaxa!!