Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 14:23 14 061 33

Германия се готви за масова ваксинация преди края на годината

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки-
  • ваксина-
  • ваксинация

Министерството на здравеопазването подготвя 60 специални центъра

Германия се готви за масова ваксинация преди края на годината - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия се подготвя да започне масовата ваксинация на населението срещу новия коронавирус преди края на годината, пише германският вестник „Билд”.

Министерството на здравеопазването подготвя 60 специални центъра, където ще се извършват ваксинациите. Както пише вестникът, ведомството е поискало от 16-те федерални региона да посочат възможните места за разполагане на тези центрове до 10 ноември.

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан по-рано изрази очакванията си ваксината срещу COVID-19 да бъде готова през първото тримесечие на 2021 година. Той добави, че германската компания BioNTech е близо до получаване на одобрение за своята ваксина. В Германия от началото на пандемията са регистрирани над 400 000 случая на заразяване с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълни

    42 17 Отговор
    простотии !
  • 2 да де

    42 9 Отговор
    Да се разбира ли, че няма не искам, няма недей ще карат наред???
  • 3 Гост

    56 6 Отговор
    Еми започва се. Искаш да ходиш в съседния град ? Ок, а ваксина имаш ли ?
  • 4 Странджата

    40 9 Отговор
    Да им се сложи и по една пломба на ухото!
  • 5 Каква

    25 9 Отговор
    ваксина , какви пет лева , след като такава се очаква догодина , без да се уточнява дори точно кога , според министъра им , който в момента е с COVID-19 .

    Коментиран от #9

  • 6 Кофти

    33 4 Отговор
    Глупости, тук постоянно се пишат неверни неща! В Германия съобщиха, че първата партида ще е само за рискови групи хора, тъй като ще произведат едва за 2,5 милиона!!

    Коментиран от #18

  • 7 Рошко

    11 16 Отговор
    Зарси това няма да ходя в Германия, а в Швеция
  • 8 Умен

    18 5 Отговор
    Значи ли това ,че има ваксина и само се чака подходящият момент да се извади като нова....

    Коментиран от #20

  • 9 Дълбоко Виждащ

    28 8 Отговор

    До коментар #5 от "Каква":

    Проверяват Ви и ви лъжат,не се връзвайте!Ваксината няма да помогне и няма как да я направят!Ако има такова нещо ще ви кажа!Мен ме е страх от Бъркане в носа с дълга като шиш клечка....Я помислете как е....защитен мозъкът ви....Не трябва да сте правили балсамация за да знаете!Не се връзвайте на ....и не плашете хората!Страхът им манипулатори ще се обърне срещу вас!!

    Коментиран от #14

  • 10 незнайко

    13 16 Отговор
    ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА !!! МАСОВА ВАКСИНАЦИЯ С ЦЕЛ ПЕЧАЛБА !!! Който не се ваксинира САНКЦИЯ !!!

    Коментиран от #12, #23

  • 11 456

    22 8 Отговор
    Ще откажа ваксината. Няма да ни ваксинират. Има човек който 2 месеца след ваксина е починал.
  • 12 456

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "незнайко":

    По- добре санкция.
  • 13 Бил ГейТс

    9 5 Отговор
    Ще се ваксинираме, яко ще се ваксинираме
  • 14 Справедливост

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Дълбоко Виждащ":

    ЛЮБОПИТЕН СЪМ АМИ АЛКОХОЛИЦИТЕ ДАЛИ ЩЕ ГИ ХВАНЕ ВАКСИНАТА.........
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 тур

    8 1 Отговор
    не вярвайте на Билд. Жълти глопости!
  • 17 Шприцен

    3 2 Отговор
    Ох иска да боцнат с ваксната.
  • 18 Anna

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кофти":

    И казаха,че в Германия ваксинирането ,няма да бъде задължително.
  • 19 Инсайдър

    13 0 Отговор
    400000 заразени не значи болни .по тази логика да обявят пандемия от ешерихия коли,херпесни ,папилома и десетки други вируси с които живеем от векове.а,и от рак да обявят извънредно положение,че 14000 умират годишно само в Б Г...могат да започнат с забрана на хим.добавки в храната......за начало
  • 20 Глупав

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Умен":

    От къде се появиха тестовете и веднага влезнаха 2 употреба според теб?
    Дали сценарият не е подготвен от години за този Ковид 19?
  • 21 Инсайдър

    13 1 Отговор
    Пък за SARS, свинския и птичия грип не можаха да направят ваксина ,че бил мутирал и нямало смисъл.Случайно ли е нарастването с пъти на онкологичните ,автоимнните заболявания и аутизма при децата с масовото навлизане на поливалентните ваксини.Българино...мисли и не се доверявай на СМИ 99 % от които са собственост на няколко юдомасонски фамилии оплетени като свински черва....След неолибералния фашизъм идва Новия световен ред ,а химна му се казва ковид 19
  • 22 Темата за вируса

    11 0 Отговор
    започва да накъртва вече,дозата от информации вероятно вече ще започне да задушава хората и страхът и стреса ще поболеят и здравите.
    Фокуса към болестта и смърта не го накирсм6за здравословен и докторите е нужно да си дадат сметка всички тези неща здравословни ли са за населението и съответно за тях като част от него?
    Лично аз вече нямам желание да следя и чета каквото и да било по темата,защото досега не попаднах на нещо конкретно ясно и добре аргументирано обяснение и доказателство относно вируса.Информацията е много рехава и неясна,специалистите говорят обрано и мерките са в пълно противоречие със споделените данни за броя заразени починали и т.н.
    Всичко е една психологична война и медиите активно промиват мозъците ни.
  • 23 Инсайдър

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "незнайко":

    Въпроса вече не е само до печалбата,те парите си ги печатат като вестници.Вече не е достатъчно да имаш само пари,те искат тотална власт над всичко...Бог им е обещал всички хора и народи да им служат и да им бъдат роби...бавно и методично целта се постига
  • 24 Инсайдер

    6 0 Отговор
    Потърсете в нета стари статистики за смъртност и заболеваемост от вирусни инфекции .....разлика общо взето няма.Четох
    интервю със "професор"Кантарджиев,който говори за грипния сезон 2018-2019г. По негови думи болните (болни,а не заразени) обкнвенно са м/у 100000и 300000 а смъртни случаи окол 1000 и това за 2-3месеца.То и фамилията му такава някаква.....търговска.Тогава още не са му дали опорката ковид19.Така ,че сега като че ли минаваме по-леко
  • 25 ТРОШАЧА

    18 0 Отговор
    Ако този вирус е разработен в лаборатория (както вече всички разбраха) за биологическо оръжие то задължително има и разработена ваксина за него!!! Това че идеята е да се редуцира числеността на населението и поради това не се изважда ваксината срещу него е вече нещо съвсем друго... Нали? През 2018 клана Ротшилд поръчат спешно на дизайнера Pierpaolo Lazzarini плаващ независим град последен писък на технологиите!? Цената му възлиза на над шестотин милиона евро!!! Плаващия град с екзотичното име Wayaland e трябвало да бъде построен спешно и да бъде пуснат в действие в изключително кратък срок...??? Запомних тази статия от 2018г. и към днешна дата вече знам отговора! Има хора които отдавна са знаели какво ще последва и какво ще направят и предварително са се изтеглили в океаните на безопасно място. След това са задействали съсипващия в световен мащаб икономиките план! Все пак държавите трябва да започнат масово теглене на кредити от банките на кланове като Ротшилд
    Рокфелер и др.за да спасят икономиките си! Съответно състоянията на тези,, банкери'' ще се удвоят утроят и учетворят както съответно и властта им над целия свят ... Това е цялата истина! (лично виждане)

    Коментиран от #26

  • 26 Александър

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "ТРОШАЧА":

    Това е самата истина.
  • 27 В.В.П.

    2 1 Отговор
    Сега ще ги уморят,,симпатичните,,германчета..
  • 28 ракетко

    1 0 Отговор
    а дано, ама надали
  • 29 Гербав трол

    2 0 Отговор
    Значи Германия ще започне масова ваксинация преди края на годината обаче ваксината се очаква да бъде готова през първото тримесечие на следващата година.

    И да попитам с какво тогава ще ги "ваксинирате". Руската ваксина беше оплюта че много малко време била тествана а германската която още не е измислена кога ще бъде тествана.

    Разни такива въпроси ми идват в ума сигурно защото още не е промит от соросоидна пропаганда.
  • 30 доктор ОхБоли

    2 0 Отговор
    Срока за тестване ефективност на ваксина е 5-10 години.
    Срока за тестването и за безопасност за възрастни е 10-15 години.
    Срока за тестването и за безопасност за деца е 15-20 години.
    Виж срока за пущане в производство на каквато и да е биологична бълвоч в медицинските фабрики е до една година.

    Независимо дали "научната" ви "медицинска" религия е нагъ*ена към свещения запад или към свещения изток, в момента в който допуснете да ви наврат в кръвоносната система биологичен агент със съответните химически отрови, който не е минал през изпитания в посочените утвърдени от практиката срокове, можете спокойно да се наведете и да си цунете ди*ника за сбогом.
    Защото независимо от вашите "научни медицински" религиозни вЕрвания природните закони си действат и то както истинската наука отдавна е установила.
  • 31 доктор ОхБоли

    1 0 Отговор
    Срока за тестване ефективност на ваксина е 5-10 години.
    Срока за тестването и за безопасност за възрастни е 10-15 години.
    Срока за тестването и за безопасност за деца е 15-20 години.
    Виж срока за пущане в производство на каквато и да е биологична бълвоч в медицинските фабрики е до една година.

    Независимо дали "научната" ви "медицинска" религия е нагъ*ена към свещения запад или към свещения изток, в момента в който допуснете да ви наврат в кръвоносната система биологичен агент със съответните химически отрови, който не е минал през изпитания в посочените утвърдени от практиката срокове, можете спокойно да се наведете и да си цунете ди*ника за сбогом.
    Защото независимо от вашите "научни медицински" религиозни вЕрвания природните закони си действат и то както истинската наука отдавна е установила.
  • 32 наци

    2 0 Отговор
    Имам чувство , че статии в този сайт пишат неумни .Как ще се ваксинира масово ДО края на годината , при ваксина готова НАЙ-РАНО ПЪРВОТО тримесечие на 2021г.!?
  • 33 факт

    0 0 Отговор
    мечтата на хитлер!