Last news in Fakti

24 Октомври, 2020 15:00 3 362 13

Европейска държава ограничи свободното движение на хора

  • словакия-
  • европа-
  • свободно движение-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • пандемия

Нарушителите ще бъдат глобявани

Европейска държава ограничи свободното движение на хора - 1
Снимка: Shutterstock

Словашките власти ограничиха за следващите три седмици придвижването на гражданите заради ускоряващите се темпове на разпространение на коронавируса. Това съобщи Словашкото радио, цитирано от БТА.

За периода на действие на ограниченията словаците ще могат да излизат от дома си само за да ходят на работа и на лекар, за покупки на хранителни продукти, разхождане на домашни любимци и в други неотложни случаи. На полицията е разпоредено да контролира спазването на мерките. Нарушителите ще бъдат глобявани.

Най-строгите ограничения ще бъдат в сила до 1 ноември. Това е свързано със започналото в Словакия тестване на населението за коронавирус. По-рано премиерът Игор Матович заяви, че е необходимо "максимално да бъдат ограничени социалните контакти, за да не се заразяват гражданите преди тази изключително важна процедура".

Най-строга забрана за придвижване е въведена до 1 ноември в районите, където епидемичната обстановка предизвиква най-голямо безпокойство у медиците. Става дума за района на градовете Бардейов (Североизточна Словакия), Долни Кубин, Твърдошин и Наместово (Северна Словакия). Там дома си могат да напускат само тези, които имат справка за отрицателен тест за коронавирус, получен не по-късно от 23 октомври. На тях им е разрешено да пътуват до работа и да се разхождат за кратко. Останалите граждани ще могат да излизат на улицата само в изключителни случаи - за да отидат до най-близкия хранителен магазин, за получаване на неотложна медицинска помощ или за да разходят домашните си любимци на не повече от 100 м от постоянния си адрес.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    24 5 Отговор
    Те си какви слагачи слвашки. Да влязат в мините да живеят заради сезонния грип къртици соросоидни!

    Коментиран от #4

  • 2 Бай

    34 2 Отговор
    ДОКАТО ИМА ОВЦИ ЩЕ ИМА И ВЪЛЦИ!!!

    Коментиран от #6

  • 3 👁️‍🗨️👁️‍🗨️👁️‍🗨️-145 15:05 минути

    3 0 Отговор
    И кво научихте клюкарки?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КОНТРАТА

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Шок":

    БЦЖ баце БЦЖ мен камво ме интересува на запад, че не са се ваксинирали? Игрите на дебелата Меркел и банкерите.
  • 6 Реалист

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай":

    Много точно казано като се има придвид че covid е измама.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Всичко е измама

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Шок":

    Измамата е разкрита, в Германия започват съдебни дела, скоро всичко ще приключи по-бързо отколкото започна. Адв. Rainer Fuellmichq който разобличи VW за лъжата за емисиите на газове има доказателства и ще внесе колективен иск за престъпление срещу човечеството.

  • 9 Горките словаци

    5 7 Отговор
    Нямат си такива дървени философи като тук-драскащите и Мангърче си нямат завалийките!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 прррц

    6 0 Отговор
    само да бачкат, харчат пари за ядене и вкъщи. както затвор амам с маска... а още го няма и сезонния грип тогава какво? почване да слагаме чипове и който кривне от пътя до работа...?
  • 12 чехословакия

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ПЪТИЩА СА В ПЪТИ ПО ШИРОКИ И БЕЗ ДУПКИ ОТ ТЪЙ НАРИЧАНАТА ИЗМЕСЛЕНА ДЪРЖАВА СЛОВАКИЯ ГОВОРЯТ ЧИСТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК С УДАРЕНИЯ!
  • 13 Крум

    0 0 Отговор
    Сега при тях,скоро и при нас!:)...И ако някой не знае,това е само началото!
    Сега просто пробват и като видят,че хората си мълчат,още повече ограничения ще се въведат!
    Даже,може да се каже от сега,всеки нов ден ще имаме нов рекорд със заразени с коронавируса,докато не затворят хората окончателно в къщите им!
    Следващото лято малко ще отпуснат синджира,но пък тогава ще се появи ковид20 или 21 и така до пълен контрол над хората....никой и никъде няма да мърда без да уведоми властите:)))
    Услуги,пазаруване и т.н. само по нета,така е много лесно да се следят всички парични потоци и съответно и хората,докато окончателно не спрат кеш парите и останат само картите! После ако не слушкаш,ами добре,блокират картата и си готов окъпан!
    Ще има и вечерен час,ще има контрол за свободно предвижване ...Само си представете,готвите се със семейството си за лятна отпуска,но ще трябва да поискате разрешения кога,защо,къде и за колко време...яко нали!!!! И всичките ограничения ще дойдат лека полека,първо само 2 седмици,после още малко,и така завинаги! А пък ваксината ще я чакаме до 2ро пришествие!
    Но за тях,като нашия едно книжен Винету,те един ден ще имат корона,след2 дена вече без корона,после пак и т.н.
    Абе ще ни правят шоу.....