Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 20:04 1 855 6

Словакия съобщи за пореден рекорд на новите случаи

  • словакия-
  • рекорд-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • европа

От началото на епидемията в Словакия са били регистрирани 43 843 случая на коронавирус

Словакия съобщи за пореден рекорд на новите случаи - 1
Снимка: Shutterstock

Словакия съобщи днес за пореден рекорд на новите случаи на коронавирус за едно денонощие. Те за първи път са повече от 3000, предадоха ДПА и ТАСС, пише Новини.бг.

Премиерът Игор Матович обяви днес във Фейсбук, че през последните 24 часа новозаразените са 3042. Въведените досега рестриктивни мерки, които позволяват на милиони хора все още да работят, няма да са достатъчни, предупреди той. По думите му кампанията за масово тестване на населението ще изиграе ключова роля за ограничаване на разпространението на заразата.

Тази вечер приключва първият тридневен етап от масовото тестване с бързи антигенни тестове на словашките граждани на възраст над 10 години в четирите най-засегнати от заразата региона край полската граница. Останалата част от страната с население от 5 милиона души ще бъда обхваната от кампанията през следващите два уикенда. От началото на епидемията в Словакия са били регистрирани 43 843 случая на коронавирус. От тях 159 човека са починали и 9960 са се възстановили. Понастоящем в словашки болници пребивават 1117 пациенти с коронавирус, включително 82 в интензивни отделения.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    3 1 Отговор
    Короната още не се е развихрила :\
  • 2 Грейс

    7 0 Отговор
    Явно там лабораториите работят без почивен ден. При нас поне неделя и понеделник ни оставят да поеме въздух.
  • 3 КОТарАК

    2 0 Отговор
    добре-някой може ли да ми каже как ще свърши тая простотия? освен да се разболеем по 2 пъти и да приключва а?
  • 4 ГОСТ 1

    3 0 Отговор
    Забележете,че само 159 души са починали от 43 843 заразени,а в България от 37 562 заразени са починали 1084.Това са официални данни към 25.10.2020 година,което показва високата смъртност у нас.Здравеопазването ни е трагично,това е истината.
  • 5 Анонимен

    3 0 Отговор
    Колкото повече ги затварят толкова повече се разболяват.Факт.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.