Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 06:30 4 224 59

Ердоган пак обвинява Европа в расизъм спрямо мюсюлманите. Но мълчи за убийците ислямисти

  • турция-
  • реджеп ердоган

Призивите за бойкот могат да се преглътнат, но не и лицемерието, което се крие зад тях

Ердоган пак обвинява Европа в расизъм спрямо мюсюлманите. Но мълчи за убийците ислямисти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ердоган много обича да се представя в ролята на жертва и да обвинява Европа в расизъм спрямо мюсюлманите. Но не казва нито дума за престъпленията, които се извършват в името на исляма от т.нар. "бойци на Аллах".

Във Франция един учител по история, който показвал на учениците си карикатури с пророка Мохамед, е обезглавен на улицата от млад ислямист. В отговор на това френският президент Еманюел Макрон оповестява, че силите за сигурност вече ще действат по-остро срещу ислямистите. И както често пъти става в такива случаи - на сцената излиза турският президент. Ердоган за пореден път казва, че в Европа се надигала все по-голяма враждебност срещу исляма, след което лично обижда Макрон. В няколко арабски страни френските стоки стават обект на бойкот. Човек се чуди дали да вярва на очите си, като наблюдава подобни реакции на един терористичен акт. Сякаш сме попаднали в напълно сбъркан филм, който обаче една определена заинтересована страна непрекъснато прожектира.

Ердоган много обича да се представя в ролята на жертва и да обвинява Европа в расизъм по отношение на мюсюлманите. Но не казва нито дума за престъпленията, извършвани в името на исляма от така наречените "бойци на Аллах" - на Запад, а много по-често и в самите мюсюлмански страни. Тези "бойци" обаче нито са някакви особено религиозни хора, нито пък имат някакви непреодолими трудности със светските правила - те са просто убийци, които в повечето случаи имат криминално досие и маскират деянията си зад религиозни аргументи.

Призивите за бойкот могат да се преглътнат, но не и лицемерието, което се крие зад тях. И Макрон има право, когато ни призовава да се опълчим срещу враговете на свободното общество. Авторитарният ислямист Ердоган естествено смята, че човешката свобода на личен избор е някаква антиислямска културна битка. И преследва определени политически цели, когато непрекъснато громи тази свобода.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 С две думи

    65 10 Отговор
    Тоя най-накрая ще се наиграе...Прави се на мъж на Путин-после би таманета многократно в Москва..Оня ден се изгаври със САЩ и после с Европа и по специално с Франция...Направи едно изказване и по повод Ерусалим-бил тяхен...Жъне си врагове с невероятна скорост Ердоганя-и накрая ще му бутнат табуретката...

    Коментиран от #26

  • 3 Потрес

    30 5 Отговор
    Нещо странно има с тази статия! Предполагам преводът на изказването не е коректен! Все пак мюсулманството не е раса, та няма как да бъде обвинен който и да било в расизъм

    Коментиран от #29

  • 4 Дед

    43 10 Отговор
    Фанатичните турци го боготворят. Не виждат, че политиката му носи разруха за държавата им. Този мечтател. Мечтае за нова турска империя...
  • 5 българина

    47 15 Отговор
    след 1878 в турция остават 15 пр християни, днес статистиката не ги лови. не знам християни да се натискат да ходят да се рат в мюсюлмански ке неф, сиреч държава, но всички фесове се натискат да идват в Европа!

    Коментиран от #10

  • 6 Хи хи

    39 9 Отговор
    Днеска режат глави за карикарури утре ще режат глави че ядете свинско.

    Коментиран от #27

  • 7 Дългият

    22 3 Отговор
    Лошото е че много станаха като него на отговорни постове...
  • 8 Олег

    39 10 Отговор
    Талибанът Ердо е изкукал от биене на кухата си кратуна по 5 пъти на ден в земята. Няма други примати да се взривяват на тая планета, само мюсляри. Естествено, че тази религия е вредна и трябва да бъде забранена. Такъв не трябва да се пуска да припарва в нормална държава. В пустинята да вият и да си шибата тиквите в земята.
  • 9 Адолф Хитлер 2

    25 10 Отговор
    Европа събуди се, инстинкти за самосъхранение ние сме спящ гигант покажете на Америка Арабия Турция Иран Индия Китай Русия кой командва и кой създаде оръжия технологии и всичко което сега света масово копира и пресъздава

    Коментиран от #18

  • 10 Карагьози

    14 33 Отговор

    До коментар #5 от "българина":

    Със сигурност повече християни отиват в Турция отколкото идват в България
  • 11 Дельо Хайдутин

    16 41 Отговор
    Знам едно. Ердоган влезе в Сирия и изкорени ДАЕШ. А знаем преди Ердоган да ги унищожи всеки ден имаше новини за ДАЕШ. Благодарение на Ердоган ДАЕШ са една лоша история

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    37 12 Отговор

    До коментар #11 от "Дельо Хайдутин":

    Ти сериозно ли? Ердоган изкоренил ДАЕШ от Сирия? Абе, под този ник да не си маскиран фен на ДПС и Турция, нещо като Данчо Ментата?

    Коментиран от #57

  • 13 Деист

    15 36 Отговор
    Какво общо има г-н Ердоган с този нападател в Франция? Нападателят е бил чеченец и е от Русия, човек на Путин. Ердоган защитава исляма а не този терористичен акт. Ако заради 1 човек една религия е терористична то християнството също е религия на ужаса и тероризма. Кой бомбардира и уби милион цена в Ирак във времето на Буш? Не сте ли вие християните? Или миналата година който беше нападнал хора в джамия в Европа. Или пък Българинът който нападна с нож хора в Турция в ресторант?

    Коментиран от #23, #24, #51, #52

  • 14 Мюсли

    17 6 Отговор
    Грухдоган ще го лапне до макарите от всички,малко остава
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кито

    20 8 Отговор
    Какво му остава на изперкалия Ердо, койоти е с фалшива диплома за висше образование, освен да отклонява вниманието от икономическата ситуация в която изпадна държавата му. Да защитаваш обезглавяването на учителвт е пореден знак за опасността от исляма по света. Франция, Германия и Англия много търпяха ислямски фанатични изпълнения и крайно време всеки радикал ислямист, заедно с цялото му обкръжение да се изселват завинаги от тези държави. Щом искат ислям, Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Нигерия, където исляма вилнее. Там да бъдат изпращани и да се гъзърчат колкото искат. Това убийство на учителя ще радикализира много западняци които ще отговорят с всякакви средства, защото обидите и униженивта които преживяха станаха много! Забраната на тази религия е решение на проблема!!

    Коментиран от #53

  • 20 само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Европеец бил...":

    Що..да не ди ти, роме, да си европеец
  • 21 един от многото

    10 0 Отговор
    Всеки със своята гледна точка. Едни гледат от камбанарията , други от минарето , трети от покрива на пагодата. Разни хора и нации , разни религии и интереси. Руснаците са казали; "На вкус и цвет , таварищ нет"! Единственото лошо е противопоставянето по между им , нека всеки си вярва в каквото иска и да не пречи и вреди на другите.
  • 22 Макрон явно не знае това

    10 0 Отговор
    "Тези "бойци" обаче нито са някакви особено религиозни хора, нито пък имат някакви непреодолими трудности със светските правила - те са просто убийци, които в повечето случаи имат криминално досие и маскират деянията си зад религиозни аргументи."
  • 23 чалма тв

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Деист":

    исляма е мир, най вече за учителя обезглавен от представителя на тази религия...скоро ще тръгнат влакове от Европа пълни с талибанни и техните семейства обратно в кочинката .Франция иска да се отърве от тези терористи.
  • 24 ОлигУфрен

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Деист":

    Публикувано във факти.бг: Нападателят е бил чеченец и е от Русия, човек на Путин. Шшш тези чеченци, които живеят на Запад са там, като политически бежанци. Те или семействата им са се сражаваали в първата и втората Чеченска война срещу руснаците! Запада им е дал политическо убежище! Сега да им дсърба попарата, а такива, като теб да ги пишат хора на Путин!
  • 25 Хасан

    10 8 Отговор
    Има една погрешна интерпретация ...значи убиеца си е убиец независимо дали го прави от ревност,за пари,за независимост или заради религията ...но не може да се обвини една религия и да се предприемат действия срещу всички ...оня новозеландец също го направи от религиозни предубеждения но никой не обвини християнството

    Коментиран от #55

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хи хи":

    Не само карикатури и без причина!!"Не вярвам, че е заради пророка им !!Първият във Франция без причина Hervé Cornara ,също беше обезглавен през 2015 г.Главата му висеше на ограда. Тогава това беше първата смърт от обезглавяване на френска земя по време на терористична атака.Роднините му и ден днешен се питат ЗАЩО?

    Коментиран от #28

  • 28 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #27 от "Stéphanie 🎲":

    Не си прав ..светът е пълен с психопати ..и защо трябва да се обвинят всички мюсюлмани ..а и фанатици са вахабитите от Сарабия ..те са създателите на Ал Кайда,ДАЕШ ..

    Коментиран от #32, #56

  • 29 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Потрес":

    Статията е добре поднесена ,иде реч за Бойци на Аллах.Мисля че правиш разлика -това са терористи,ДАЕШ 😎.В България е друго,радвам се за което има 3 филма по истинска история.Които са блокирани от България,братовчетка ми и бе интересно пратих линк -на Българска територия невъзможно .Много от тях има в Франция ,родени тук ,дошли тук като мигранти....Скоро една от заложниците върната във Франция,каза че един от терористите които са ги държали спокойно се разхождал по улиците на Марсей..арабските училища ми те не са за хубаво от там излизат тези бойци.....

    Коментиран от #31

  • 30 Хасан

    2 4 Отговор
    Евангелистите които са тясно свързани с евреите и богатите фамилии искат да създадат поредния конфликт между религиите ..Макрон е бивш служител на Ротшилд ..и всячески се опитва да помага за това ..Ердоган всячески се опитва да предотврати този конфликт ..
  • 31 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "Stéphanie 🎲":

    А как така чеченец роден в Москва ,израснал в Париж се превръща в фанатик !? Как така програмист от Лондон отива в иракската пустиня и става джихадист !? Трябва френските социолози да проучат това ....

    Коментиран от #39

  • 32 Stéphanie 🎲

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Хасанчо вземи се успокой малко.Не си наЯсно с тези зверове.Вярвай си няма лошо,аз писах.....много от филмите по истинска история са блокирани в Бг. Защо ли 😉 отговори си сам ?Ако ти самият ги разбереш какви хора са ,сигурна съм че ще се разочероваш ,повярвай ми.

    Коментиран от #35, #36

  • 33 Не ни е страх

    4 3 Отговор
    А как е сега у франсия, някой публикува ли обидни карикатури?
  • 34 Абе ще се научат французите

    2 5 Отговор
    Да правят разлика между свобода на словото и морални и етични норми ама по трудният начин :)))
  • 35 Хасан

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "Stéphanie 🎲":

    Тероризъм си е тероризъм ...вчера в провинция Хатай турците утрепаха двама " борци от марксистко ленинската организация ПКК " които искаха да извършат терористичен акт ...ама едва ли ще ги чуеш по Ройтерс или по Факти
  • 36 Хасан

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Stéphanie 🎲":

    Така че терорист джихадист взривил се в центъра на Париж да убие невинни и на терорист кюрдин на стадион на Бешикташ в Истанбул е едно и също
  • 37 Мда

    5 4 Отговор
    Турция вече е нов ″ източен въпрос ″.

    Коментиран от #38

  • 38 Хасан

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Мда":

    Именно това се опитва да направи Запада ,но една Турция при Русия и Китай може да е края на западната хегемония

    Коментиран от #40, #45

  • 39 Stéphanie 🎲

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    АллеллллУя Хасане ,нали това пиша ....Арабските училища тук ,там им пълнят зелките с бръмбари,тази джамия която затвориха за 6 месеца....надявам се никога да не я отворят.Макрон слага ред поне се опитва началото.А турчина твоят френд е против ,бе ти разбираш или не разбираш какво става?По скоро феса има нужда от доктор ,престани да приемаш нещата така наивно и директно без да ги анализираш.

    Коментиран от #41, #42

  • 40 Така е

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Турция е тази която ще даде превес на едната или другата страна. Който я привлече той печели.

    Коментиран от #50

  • 41 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "Stéphanie 🎲":

    Първото няма турци джихадисти и фанатици ,защото турските религиозни училища и имамите в джамиите са под държавен контрол и всички са завършили духовни семинарии ...повечето джихадисти са араби,чеченци защото са без религиозно образование или от самопровъзгласили се имами
  • 42 Какъв ред слага бре

    1 5 Отговор

    До коментар #39 от "Stéphanie 🎲":

    Затова има комендантски час, щото много ред е сложил. Да покаже бележката от психодиспансера първо...

    Коментиран от #44

  • 43 Макароня го е закъсал здраво

    2 5 Отговор
    Чуди се какво ли да направи за да се задържи на повърхността
  • 44 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Какъв ред слага бре":

    Ти може би си пишеш тук така да убиеш време ,ама в главата няма никой 😂комендантски час е заради короната...Буфон
  • 45 GoikoMitich

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    ти хептен си искуфял габак. Между Рошняците и Кутаиците само някой и друг къч ще отнесетеи пощляпване по гйотчето Рушняците вчера не пратиха ли за опяване от мюфтия едни такива зарязани турция заюо изоставя най голямата си база в сирия???не издържа на шляпането а ти се слагаш между Росо и кинезо галеба ти липсва и на теб шляпането? фатай за Анатолия там едни мустакати чичковци обичат да шляпат такива като теб,аа ханъмата не я разкарвай остай я тука рахат да види

    Коментиран от #46, #47

  • 46 Хасан

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "GoikoMitich":

    Иди на доктор ..не е късно ..има лек и за тебе
  • 47 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #45 от "GoikoMitich":

    Абе лайнарски ..пиши нещо да направим дебат бе

    Коментиран от #58

  • 48 $ и €

    2 2 Отговор
    8,16 и 9,65 ... Turkish Airline потъва.
  • 49 Русенец

    1 1 Отговор
    Това е нещо ново. Екстремист да обвинява в расизъм.
  • 50 Русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Така е":

    Турция си тика дупалката там, където двама си мерят..... пушките.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Деист":

    Наред ли ти е главата? Един българин извадил нож в ресторант и това вече е съпоставимо с изверженията на ислямистити? Тали6ани, дзихадисти, екстрремисти, спящи клетки, които ежедневно взривяват невинни граждани, стрелят в училища, призовават към свешена воина и прочее крайности на масов геноцид над християните, но ти смяташ един българин с нож в ресторанта за проблем? Няма как да очаквате света да ви разбере и приеме с такова мислене. Света трябва да се пази от вас. И не ме мисли за неграмотен. Правописните грешки са нарочно, че ми трият коментара заради някои думи.
  • 53 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кито":

    Не трябва ли да сме толерантни? БХК какво ще каже по въпроса?

    Коментиран от #59

  • 54 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    И ДВЕТЕ РИЛИГИИ- СА ЗА ЛИКВИДИРАНЕ ОТ КОРЕН , А КОРЕНЪТ СА ЕВРЕЙСКИТЕ ИЗГЪЗИЦИ - СИРЕЧ ЕВРЕИТЕ !!!!!!!!!!!
  • 55 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Само че на вас ви се насъбраха много такива случаи. Това говори за модел на нравствено учение и поведенчески проблеми, характерни за социопатите. Няма по-големи расисти от силямските екстремисти. Те не понасят друговерци и живеят с една цел - да ги отвъдят със сила.
  • 56 асаня

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Млъкни бе трол, що не ходиш в турция
  • 57 дзъннн

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    По скоро е " Хасан" използва и "Дельо Хайдутин" абе пумак ни турчин ни българин е.
  • 58 Винету

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хасан":

    Доообреее кажи сега Лирата пада ли расте ли ? От тва по серозно...
  • 59 домакин

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Те си падат по РОМите
Новини по държави: