Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 18:50 3 508 19

Смъртоносно! На всеки 4 минути Иран регистрира починал човек от COVID-19

  • иран-
  • ковид-19

Според днешните данни броят на починалите от коронавирус в страната до момента е 32 953, а общият брой на заразените възлиза на 574 856

Смъртоносно! На всеки 4 минути Иран регистрира починал човек от COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Иран затегна днес още повече мерките срещу коронавируса в Техеран и в страната, след като здравните власти обявиха, че регистрират смъртен случай, свързан с COVID-19, на всеки четири минути, предаде Ройтерс.

В някои болници вече не достигат легла за лечение на нови пациенти, заяви началникът на националния щаб за борба срещу коронавируса по държавната телевизия. "Нашите лекари и сестри са изтощени. Призовавам всеки да спазва предписанията на протоколите", каза Алиреза Зали.

Здравното министерство съобщи за нови 337 починали и 5960 новозаразени през последното денонощие, предава БТА.

Властите бият тревога, че не се спазват мерките за физическо дистанциране. Заместник-здравният министър Ирадж Харирчи предупреди миналата седмица, че броят на споминалите се може да скочи до 600 на ден ако иранците не спазват предписанията за безопасно поведение.

Затварянето на училищата, джамиите, магазините, ресторантите и други обществени институции в Техеран, което трябваше да приключи днес, сега ще продължи до 20 ноември, съобщи държавната телевизия.

"Крайни мерки и ограничения" ще бъдат наложени за една седмица в най-малко 43 общини с най-силно разпространение на инфекцията, съобщи телевизията, цитирайки официални лица. В 21 от иранските 31 провинции е обявена най-високата степен на опасност от вируса.

Техеран обвинява САЩ, че с обявените санкции спъват усилията на Иран в борбата с пандемията. Вашингтон на свой ред обвини Иран в "некомпетентно и смъртоносно управление" и отказва да отмени санкциите, които бяха повторно въведени през 2018 г., когато Тръмп изтегли САЩ от ядреното споразумение между Иран и световните сили.

Според днешните данни броят на починалите от COVID-19 в страната до момента е 32 953, а общият брой на заразените възлиза на 574 856, съобщи говорител на здравното министерство. Някои експерти се съмняват в достоверността на официалните данни и смятат, че посочените от министерството цифри са почти два пъти по-малки от реалните.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    13 12 Отговор
    И аз мисля ,че нашите преиграват с вируса за да вземат пари от ЕС,но държави който няма кой да ги финансира защо да го правят.Русия,Китай ето и Иран.Хайде сега разбирачите да ми обяснят.

    Коментиран от #4, #5, #6, #7, #9, #18

  • 2 др Гей Билтс

    8 0 Отговор
    Жертви на Демокрацията. Преходът е дълъг, питайте милионите българи в Преизподнята.
  • 3 Счупи тъпомера

    18 4 Отговор
    Глупости. папая теста не е гаранция, че имат корона 19. В света на всяка минута умират хора, дайте да ги пишем всичките с корона, че да угофим на политиците
  • 4 Бесен Язовец

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    Световна конспирация на всички участници се дава бонус!

    Коментиран от #13

  • 5 честен ционист

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    Няма какво да ти обяснявам. Солдатите на Каракачанката ще ти разяснят вързан за стола.

    Коментиран от #15

  • 6 Дервишово семе

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    Предполагам, че Иран преиграва, защото си води независима политика и все в негативна светлина пред света и представяна. Сега като много засегнага ( това доказване няма) ще я оставят за известно време намира и тя да си продължи малко по - необезпокоявана по набелязания път и цели. Просто размисли.
  • 7 КОТарАК

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    дори и Русия не може да се отърве от еврейските банкери , а иран и китай имат други ползи да играят в хорото
  • 8 Johansson

    6 3 Отговор
    Ай стига е, в иран се трепят постоянно, и тез ли ги пишат курвируз.?
  • 9 тамагоче

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    Политическите пети колони на Фащ се оиправят само с ковид19!
    Китай пратиха либерастите да пасат трева и вирусът там беше "унищожен"(щото такъв като смъртоносен просто няма - това си е една лека настинка обявена по политичски и икономически причини за смъртоносна, за да правят с населението каквото си искат) на мига.
  • 10 Азззззззззз

    2 2 Отговор
    Иранците ги баламосват и тях с ковида.
  • 11 ЗНАЕЩ

    7 3 Отговор
    УМИРАТ ТОЛКОВА МНОГО В ИРАН ЗАЩОТО НЕ СА ИМАЛИ ВАКСИНАЦИЯ В МИНАЛОТО КАТО В БЪЛГАРИЯ. .ПРОТИВ ТУБЕРКУЛОЗА. .В БЪЛГАРИЯ ПРОЦЕНТА НА УМРЕЛИТЕ ЩЕ БЪДЕ МНОГО МАЛЪК
  • 12 Боби

    3 3 Отговор
    А те са по сложен случай от нас, при нас има и хора които мислят рационално и не рационално мислещи, докато при тях е какво Алах е решил, няма смисъл от рационално мислене.
  • 13 Алфа Чакал

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Добре де кой го дава този бонус и какъв е замисъла.Прост човек съм ,обясни ми.
  • 14 me be re

    2 1 Отговор
    Че какво стана с алаах, тичаха да целуват по джамиите врати, прозорци и каква ли още не и викаха колко е велик пророка, па сега ..... прост народ, слаба държава.
  • 15 Алфа Чакал

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Не ти схванах коментара,честно.
  • 16 Молитви ли

    0 0 Отговор
    Нали щяха да борят вируса с молитви? Май Ковид не вярва в господ бог. Простото население не спазва дистанция и резултатът е налице, точно като в БГ.
  • 17 5557

    1 0 Отговор
    Ceриoзни бългaрcки cпeциaлиcти зaпoчнaхa дa гoвoрят зa изкуcтвeн прoизхoд нa вируca. В Нoвa тв дирeктoрът нa "Пирoгoв" прoф. Aceн Бaлтoв зaяви: "Тoвa нe e прocт грип. Виждaмe, чe тoй нe ce пoддaвa нa нищo, cвързaнo c вируcoлoгиятa в мoмeнтa. Зa мeн тoвa e eдин "тунингoвaн вируc", т.e. имa някaкъв лaбoрaтoрeн принoc зa cъздaвaнeтo му". Зaщoтo дoceгa вcички кoрoнaвируcи ca изчeзвaли и зaрaзитe зaтихвaли oт caмo ceбe cи.

    Пълнoтo рaзминaвaнe нa пoвeдeниeтo нa SАRS-СоV-2 c принципитe нa нaукaтa вoди дo извoдa,чe мoжe дa e изoбрeтeн cпeциaлнo в лaбoрaтoрия, cпoрeд прoф. Бaлтoв.

    Пoдoбнo мнeниe изкaзa и пулмoлoгът Aлeкcaндър Cимидчиeв, мaкaр и дa ce зacтрaхoвa, чe хипoтeзaтa нe e пoтвърдeнa.
  • 18 Цитаристан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    ВИЖДАШ ЛИ У НАС КАКВО ХОДИ ПО УЛИЦИТЕ, КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СРЕДНОСТИСТИЧЕСКИЯТ БЪЛГАРИН ? ! ? А ДА НЕ СА 80% КАКТО ХРИСТОВ КАЗА АМА 50-60 % - ТОВА СА НЕУДАЧНИЦИ КОИТО НАМИРАТ УТЕХА ВЪВ ВСЯКА РЕВОЛЮЦИОННА ИДЕЯ, И БЕЗ ТОВА НЯМА КАКВО ДА ГУБЯТ . . . ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ЧЕ ГОЛЕМИТЕ СИЛИ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ И ХОРАТА НЯМА ДОВЕРИЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ
  • 19 незнайко

    0 0 Отговор
    През 2014 година в ИРАН са починали 480 000 души ! Тя е с население 88 000 000 милиона !!! Досега били починали 33 000 от вируса което може да се оспорва !!! По дадените данни за 4-рите минути на месец ще починат 10 800 души а пише, че досега са починали 33 000 от началото на пандемията !!! Би трябвало да са за 3 месеца !!! Годината почти изтича, до 480 000 има още много за да ги стигнат !!! КЪДЕ Е УЛОВКАТА ??? ГЛЕДАЙТЕ КАКВА Е СМЪРТНОСТТА НА СТРАНИТЕ ПРЕДИ ВИРУСА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ "МНИМАТА" ИСТЕРИЯ КОЯТО НИ НАЛАГАТ !!!