Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 19:28 2 087 8

Нагоре! Русия отново с дневен рекорд за новозаразени

  • русия-
  • ковид-19

Русия е четвърта в света по брой на инфектираните с коронавируса досега след САЩ, Индия и Бразилия, починалите до момента са 26 269

Нагоре! Русия отново с дневен рекорд за новозаразени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия отбеляза пореден дневен рекорд от новозаразени с коронавируса - 17 347, а Кремъл предупреди, че пандемията започва да взима повече жертви и извън столицата Москва, предаде Ройтерс.

Според властите Русия разполага с достатъчно болнични легла и лекарства да посрещне втората вълна на COVID-19. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков обаче са необходими "изключително енергични усилия" както от федералните, така и от регионалните власти за справяне с растящия брой заразени. На видеоконференция пред репортери той окачестви ситуацията като "много сериозна", защото заразата мощно навлиза в регионите на изток от Москва, предава БТА.

Руски медии съобщават за сериозен натиск върху здравните системи в регионите. Местен сайт в южния град Ростов на Дон изнася скандален случай как няколко пациенти с COVID-19 в местна болница са починали, когато подаваният им кислород свършил. Градските власти отрекоха съобщението.

В самата Москва са регистрирани 5224 новозаразени за последното денонощие. В столицата са отворени временни болници. На фирмите е наредено да пуснат най-малко по 30 на сто от персонала си да работят от дома. В метрото не се допускат пътници с висока температура.

Председателят на Държавната дума - долната камара на руския парламент - Вячеслав Володин, каза в телевизионно предаване, че всеки пети от 450-те ѝ депутати е заразен или е прекарал COVID-19. В момента в болница се намират 38 депутати, един от тях е в интензивно отделение.

С регистрираните общо 1 531 224 заразени, Русия е четвърта в света по брой на инфектираните с коронавируса досега след САЩ, Индия и Бразилия. Починалите до момента са 26 269.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 висок

    16 5 Отговор
    Това не е вярно! Раша има 5 ваксини и 10 лекарства против Ковид!!! Дори портрет на Путин на стената лекува Ковид!

    Коментиран от #4

  • 2 Хи хи

    3 4 Отговор
    И рушняците се включиха в конспирацията Ковид.Купища от манипулирни данни раздухвани от медиите довеждат народа до истерия.
  • 3 Ю Кортес

    6 2 Отговор
    Цели две ваксини имат.Едната им я праскат преди да умрат,другата,след като умрат.
  • 4 Не е вярно

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "висок":

    портрет на Путин пази от корона и всякакви вируси и бактерий. Не, че не лекува - лекува всичко, но то не може нищо да те хване ако имаш портрет на Путя на стената.
  • 5 Джуна

    5 2 Отговор
    На Путев ваксите нещо не работят Ходете в мавзолея на Ленин Направете три кълбета напред скачане на един крак десет пъти на единия и десет на другия Челна стойка и няма да ви хване Ковида

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ужас

    1 0 Отговор
    Ceриoзни бългaрcки cпeциaлиcти зaпoчнaхa дa гoвoрят зa изкуcтвeн прoизхoд нa вируca. В Нoвa тв дирeктoрът нa "Пирoгoв" прoф. Aceн Бaлтoв зaяви: "Тoвa нe e прocт грип. Виждaмe, чe тoй нe ce пoддaвa нa нищo, cвързaнo c вируcoлoгиятa в мoмeнтa. Зa мeн тoвa e eдин "тунингoвaн вируc", т.e. имa някaкъв лaбoрaтoрeн принoc зa cъздaвaнeтo му". Зaщoтo дoceгa вcички кoрoнaвируcи ca изчeзвaли и зaрaзитe зaтихвaли oт caмo ceбe cи.

    Пълнoтo рaзминaвaнe нa пoвeдeниeтo нa SАRS-СоV-2 c принципитe нa нaукaтa вoди дo извoдa,чe мoжe дa e изoбрeтeн cпeциaлнo в лaбoрaтoрия, cпoрeд прoф. Бaлтoв.

    Пoдoбнo мнeниe изкaзa и пулмoлoгът Aлeкcaндър Cимидчиeв, мaкaр и дa ce зacтрaхoвa, чe хипoтeзaтa нe e пoтвърдeнa.
  • 8 Д-р Дулитъл

    0 0 Отговор
    Завишена смъртност в Русия по области спрямо средната за последните три години . Данните са до края на Август т.г.

    Москва. Пикът на заболелите беше в края на април - началото на май. Рекордна увеличена смъртност (+ 58,5% до средната стойност за три години) - през май.
    Татарстан. Пикът на зараза е втората половина на юни - началото на юли. Рекордът за смъртност (+ 50,5%) - юли.
    Башкирия. Пикът на заразени е юли. Рекордът за смъртност (+ 48,8%) е юли.
    Област Свердловск. Бързият растеж наболни през юни, пикът - през юли. Рекордната смъртност също е през юли: + 45,6%.
    Самарска област. Пикът на заявките се провежда за един месец: от средата на юни до средата на юли. През юли има рекордна смъртност: + 36,6%.
    Област Пенза. Пикът на исканията е от края на май до средата на юни, смъртност (+ 34,6%) се пада на юни.
    Камчатски край. Изявен пик на заявките в средата на юни, запис на смъртност (+ 46,3%) - също юни.

    В момента положението е много по критично . Моргите са препълнени , крематориумите не смогват. Близките на починалите от Ковид 19 често отказват да се погрижат .
    В Kostroma Today се появи видео с трупове по коридорите на болницата, подобно има и от Алтайския край ,където има 309 трупа над лимита на моргата-