Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 07:07 2 434 16

Путин предложи на НАТО мораториум върху ракетите със среден и малък обсег в Европа

  • русия-
  • ракети-
  • владимир путин

Съединените щати се изтеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите на 1 февруари миналата година

Путин предложи на НАТО мораториум върху ракетите със среден и малък обсег в Европа  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин предложи на НАТО мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег на територията на Европа.

Русия е готова да се откаже от разполагането в Европа на ракети с наземно базиране и далечина на полета от 500 до 5500 км при аналогични действия от страна на НАТО, се посочва в публикувано на сайта на Кремъл официално изявление на президента Путин.

Руският държавен глава предлага мораториумът да обхване и оръжията, които официално не попадат под определението „ракети със среден и малък обсег“, но към които Москва и Брюксел предявяват взаимни претенции.

Това са руската ракета 9М729 и разположените в Полша и Румъния американски ракетни комплекси „Иджис Ашор“ с пускови установки МК41.

Съединените щати се изтеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на 1 февруари миналата година.

На следващия ден президентът Путин обяви, че Русия също напуска двустранното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 2 Отговор
    Няма нужда да ни праща ракети,пратил ни е ГЕРБ.

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Бай

    8 22 Отговор
    Може ли въобще да се вярва на такъв като Путин
  • 4 666

    10 17 Отговор
    Нарича се осъзната слабост и безпомощност нищо,че русофилистиците ще го определят като пацифизъм.
  • 5 В.В.Бункеров

    10 15 Отговор
    Наигра се ботокса, а какви анимации показваше доскоро.
  • 6 Винету

    7 15 Отговор
    Ватенката взе да свършва парите!

    Коментиран от #9

  • 7 Винету

    4 11 Отговор
    Въпросът предполагам е реторичен, все едно да повярваш на Боко от джипката когато говори какви щастливи хора живеят по селата!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    Руския ген е много особен и за съжаление явно не ти е познат от историята. Самия Сталин остана сина си да умре в германски лагер, като не го заменя при отправено предложение от германска страна. Войник за генерал не заменям!!! За руснака в болшинството, разбира се на първо място е Русия и след това по ред на родата. Не можеш да и вържеш ръцете с това, че децата и били на запад. Нали се сещаш, че тези, които знаят какво ще става вече ще са пратили децата си на безопасно място, може и в България, която е най-безопасното място в момента.
  • 11 барчо

    6 4 Отговор
    В момента меката сила и дипломацията явно не са на мода. На мода е грубата сила и наглостта. Това разбира се е възможно само заради набраната инерция от времето на истинската дипломация. Заради нея на наглостта не се отговаря с наглост, а със сдържаност, та да не стане гоуемата война. Когато съществуваше Варшавския договор, руснаците си позволяваха да свалят западни военни самолети, най-вече американски, като естествено знаеха, че военен отговор нямаше как да има. Сега нещата са доста по-различни. Американците много грешат, като притискат все повече и повее мечката в пещерата. Отговора ще е животински и смъртоносен, уви, за целия свят.
  • 12 rambaldievskievich

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    Пропуснал си, че мафиотската сган е мафиотска комунистическа сган.
  • 13 rambaldievskievich

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Като ти се тупнат Корни, Р. Овч. или Учиндолският дингил...
  • 14 Вълко Червенков

    2 2 Отговор
    На Велика Америка не и дреме какво иска Плешиното Кремълско Лилипутинче.Велика Америка е решила да смачка Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина,както навремето смачка СССР.Неизбежно е.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания