Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 08:23 1 615 22

Над 7 млн. долара във фондовете в подкрепа на стачкуващите в Беларус

  • беларус-
  • александър лукашенко

На 25 октомври изтече срокът на т.нар. "народен ултиматум", който опозицията даде на държавния глава Александър Лукашенко

Над 7 млн. долара във фондовете в подкрепа на стачкуващите в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В чуждестранните фондове в помощ на стачкуващите граждани на Беларус, в които внасят дневните си надници неравнодушни граждани, вече са събрани над 7 милиона долара. Това заяви днес бившият кандидат-президент Светлана Тихановска, цитирана от ТАСС.

На 25 октомври изтече срокът на т.нар. "народен ултиматум", който опозиционната лидерка даде на държавния глава Александър Лукашенко.

Сред исканията ѝ бяха оставка на президента, освобождаване на хората, които опозицията смята за политически затворници и прекратяване на насилието.

От вчера опозицията призовава за стачка в промишлените предприятия. В някои от тях част от колектива прекрати работа, но според властите, "всички предприятия в реалния сектор на Беларус работят нормално, а производството не е спряло".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    28 0 Отговор
    А данни за КовиЦ 19 в Беларус нямааааааа!
  • 2 Дервишово семе

    39 2 Отговор
    Тоест Сорос и сие са събрали само 7 млн. Изложиха се този път.
  • 3 Станчо

    2 10 Отговор
    Има дани има!
  • 4 Станчо

    34 3 Отговор
    Аз по чиста държава от Беларус не съм посещавал!
    Поздравления за Лукашенко.
  • 5 БАЙ Х@Й

    32 4 Отговор
    "чуждестранните фондове в помощ на стачкуващите граждани на Беларус" НЕ СА ЧУЖДЕСТРАННА НАМЕСА !
  • 6 Люкашенко

    7 3 Отговор
    Не давам оставка като Бацушенко
  • 7 1234

    32 1 Отговор
    Колко лицемерно, иначе краварите обвиняват Русия и Китай за намеса и то без фондове, а иначе е гордост че чужди фондове хранят революцията в Беларус.. Крайно време е да се финансира латино партия в сащ и партия на черните!

    Коментиран от #13

  • 8 барчо

    25 0 Отговор
    Много си мисля, че когато чужда държава подкрепя една или друга страна в Беларус е намеса във вътрешните работи. Също си мисля, че тези и много други узаконени и неузаконени пари, които отиват в Беларус за заплащането за реализация на подобни стачки си е пряка намеса за сваляне на законното правителство. Това не са стачки срещу аборти, расизъм или нещо друго, а за сваляне на правителство. Русия вече трябва да поеме нещата в свои ръце и да командва парада, а не да гледа отстрани как и отнемат един по един съюзниците. Няма държава, която да е самодостатъчна, та дори и Русия. В някои техни предавания открито обвиняват България в "неблагодарност" и предателство. Само че не са прави. Те са предателите, които предадоха всичките си съюзници. За съжаление България не може да съществува нормално без "защитник". Разликата от тогава и сега е, че по онова време СССР ни плащаше да сме и съюзници, а сега ние си плащаме, за да ни има. Това ясно си личи по икономиката ни сега и тогава.
  • 9 плевен

    15 0 Отговор
    Някога, много отдавна, в Полша имаше един профсъюз наречен "Солидарност". Та той, без чуждестранна помощ вдигна страната на обща стачка. Сега, 35 години по- късно, американците с кеф правят филми как ЦРУ е финансирало операцията.
    А я отворете страницата с даренията за Джо Байдън. Една огромна част от тях са от анонимни "безработни", и са от точно 5 000 долара.

    Коментиран от #15

  • 10 Лелеее

    15 0 Отговор
    Голата истина “цъфна” ...
    ФОНДОВЕ ??? За стачкуващи , за Ковид ? За чип Ваксина ???
    Докато народа гладува , някои си играят на БОГОВЕ ?
    С нетърпение чакам да получат онова което им се полага ....Там отгоре , от майката природа!
  • 11 Антисоросоид

    12 0 Отговор
    Тия новини са доста стари тук а и съмнителни ! Заводите които са уж щели да стачкуват след едночасова пауза са започнали нормална работа. Във всеки завод, предприятие е имало по три до шест платени подстрекатели които са арестувани и всичко е нормално..
  • 12 Рошко

    3 1 Отговор
    Протестите в Турция на площад таксим са стрували на евреите 5 мил долара дневно, дано и лулашднко да издържи, безплатно здравеопазване и образование за всеки независимост, това не е угодно на евреи и кравари затова колкото по далече от тях толкова по добре, събуди се робе
  • 13 Кокорчо🙄

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Дано те чуят, че и ние да се порадваме
  • 14 big

    5 0 Отговор
    Е, за какво ще стигнат тези пари? За финансова подкрепа на стачкуващите, за пропагандни материали и мероприятия и т.н., нищо пари. Явно и Запада не е много сигурен в качествата на Тихановска, защото все още не е измъдрил някакви съществени санкции срещу Лукашенко.
  • 15 Сандо

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "плевен":

    А сигурен ли си ,че Солидарност не е получавала чужда помощ?А какво ще кажеш за излезлите документи,че Валенса е бил агент на КГБ и които набързо бяха оплюти и скрити?А тия 7 млн. за никъде нямат да стигнат,особено ако реши миловидната Светка да си изпълнява обещанията на протестиращите.
  • 16 КГБ

    4 0 Отговор
    Какво ли ще се случи,ако Китай и Русия изпратят "дарения от граждани" за расовите вълнения в САЩ? В Белия дом ще завият като карпатски вълци.
  • 17 Карагьозян

    1 2 Отговор
    Ей това е протест а не като на Тримата Идиоти
  • 18 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ТОВА НЕ Е ПРОТЕСТ ---ТОВА СА ЧАСТ ОТ ОТПЕЧАТАНИ ДОЛАРИ ЗА- 30 ТРИЛИОНА ДЪЛГ НА САЩ !!!! АКО КИТАЙ ,РУСИЯ И ЯПОНИЯ РЕШАТ - САЩ / ЗАЕДНО С ЕВРЕЙСКАТА СИ С ГАН / СА АУТ ОТ СВЕТА И ВЛАСТТА !!!!!
  • 19 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    РАБОТНИЦИТЕ В БЕЛАРУС ЩЕ СМАЖАТ -ЗАПАДНИТЕ НАДУПЛЯЦИ !!! ПРИЗИВА: " ДА СТАЧКУВАМЕ " - СРЕЩА : " С ЧЕВО НАЧИНАЕТСА РОДИНА " !?!?!?
  • 20 Доверие

    1 0 Отговор
    Дайте ги на Баце да им ги дава, щото той е много добър медиатор в международни спорове, освен това е честен, малко наивен и пари не му трябват вече.
  • 21 После е важно

    1 0 Отговор
    А курабийки ще има ли ?
  • 22 Бай Манчо

    1 0 Отговор
    Тези "фондове" въобще не са намеса във вътрешните работи на суверенна държава . Но нещо много евтино са оценили домакинята която постоянно подстрекава народа да се бунтува , стачкува . Белорусите да гледат какво стана с украйна , България , ако сега се предадат лешоядите ще ги разкъсат , ще им унищожат икономиката , болниците и ще са като само на помощи .
Новини по държави: