Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 13:03 2 177 10

Продължават протестите в Италия срещу Covid-мерките

  • италия-
  • ковид-19

Според полицията протестите са организирани от екстремисти и в тях взимат участие най-крайните фенове на големите футболни отбори

Продължават протестите в Италия срещу Covid-мерките - 1
Снимка: Shutterstock

В редица големи италиански градове като Рим, Торино, Флоренция, Милано и Неапол тази нощ се проведоха протести срещу мерките анти-Covid. Станаха сериозни сблъсъци с полицията.

Протестите обхващат Италия заради последните ограничения като затваряне на фитнес залите, плувните басейни и съоръжения за спортуване на гражданите, на заведенията от 18 часа и въведения вечерен час от 23 до 5 часа местно време в редица големи градове.

Мирни през деня на заинтересованите сектори и екстремни безредици през нощта – е картината на негодуванието на Апенините. Най-драматична бе тя в Торино. След като изразиха недоволството си пред сградата на областната управа, протестиращите разбиха витрините на най-луксозната улица виа Рома.

Използвани са бомбички и други запалителни средства, които предизвикаха пожар пред театър „Реджо”.

От разбитите магазини и заведения протестиращите са обрали каквото им попадне. Задържани са 5-ма души.

Според полицията протестите са организирани от екстремисти като взимат участие и най-крайните фенове на големите футболни отбори. В Рим, премиерът Джузепе Конте се срещна с представители на протестиращите, като им гарантира, че ще получат обезщетения.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    20 1 Отговор
    СЛЕД НАЙ-МНОГО МЕСЕЦ ПРИ НАС ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО...
  • 2 00000014

    29 2 Отговор
    Очернянето не скрива истината за балона Ковид.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    21 2 Отговор
    Само така!Мачкайте лъжците!
  • 5 Последния Софиянец

    11 2 Отговор
    Протестират, защото са осъзнали, че затварят Италия, З да може ГЕРБ да остане на власт и Радев да не направи служебно правителство.
  • 6 Последния Софиянец

    8 1 Отговор
    На последното Велико народно въстание някои искаха да чупят витрини.Бяха малцинство и ги спряхме,ама следващия път може да не успеем.
  • 7 Диверсант

    15 0 Отговор
    ЕХА, футболни екстремисти. Гнусни долни фашисти. В Рим собственика на кафе с размери на гараж плаща 15 000 € такса смет. Другите данъци знаете ли какви са. От 100 € изкарани правителството ти взема 70 € след всички данъци, такси, осигуровки. През месеците които е затворено всички трябва да си плашат всичко. Никаква прошка, оня ден и папата призовава че данъците трябвало да се плащат.В същото време държавата е затворена, но чиновниците си вземат заплатите даже с премии и увеличения Съвета на тоя педал Конте е да вземали кредити за да си погасявали кредитите като не работели и си плащат сметките. Тука вече ни света че светът се води към масова национализация.
  • 8 Корончев

    1 8 Отговор
    Ще протестират ама чувалите с трупове чакат само някой да протестира и да се появят пак.
  • 9 Диверсант

    2 1 Отговор
    Джузепе Конте е имал спешен разговор с Бойко Борисов на тема как се отглеждат протестиращи овце
  • 10 Сега поддадът ли,

    2 0 Отговор
    да им е честито новото робство. И как обвиняват протестиращите?! Хунтата и там е нагла и действа по един сценарий по всичките подчинени държави на наднационалния капитал.