Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 12:38 4 441 58

Imperial College: Стаден Covid-имунитет е непостижим!

  • ковид-19-
  • стаден имунитет

Мащабно проучване сочи, че антителата срещу Covid-19 спадат бързо след възстановяване на болните

Imperial College: Стаден Covid-имунитет е непостижим! - 1
Снимка: Shutterstock

Sky news съобщава за проучване, показващо, че антителата срещу Covid-19 спадат бързо след възстановяване на заразените с коронавирус хора.

Според голямо изследване на "Империал Колидж" (Imperial College) в Лондон, вместо да се изгражда имунитет, с течение на времето броят на хората с антитела срещу коронавирус е спаднал с 26%, откакто бяха облекчени противоепидемичните мерки във Великобритания.

Изследването било проведено сред 365 000 души в рамките на три кръга от тестове между юни и септември.

Резултатите от проучването REACT-2 показват, че 6% от хората са имали антитела срещу вируса по времето, когато блокирането на страната е било облекчено в края на юни и началото на юли, но до началото на втората вълна през септември този процент е спаднал до едва 4,4%.

Според "Империал Колидж" в Лондон ще се изисква около 50-60% от населението да има защита срещу коронавируса, за да не може той повече да се предава ефективно.

Професор Хелън Уорд, един от изследователите в Imperial College, посочи, че новите резултати категорично подсказват, че стадният имунитет е непостижим.

"Когато смятате, че 95 от 100 души все още са склонни да бъдат податливи на Covid-19, ние сме много, много далеч от всичко, наподобяващо защита на населението срещу по-нататъшно разпространение на вируса", каза тя, цитирана от Sky News.

"Това (стадният имунитет) не е нещо, което можете да използвате като стратегия за контрол на инфекцията от Covid-19 сред населението", смята професор Уорд.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid

    35 5 Отговор
    Ми какви ваксини сънувате тогава?

    Коментиран от #2, #19, #36

  • 2 hoho

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "Covid":

    ще ни боцкат през месец докато ни затрият

    Коментиран от #26

  • 3 S74LK3R

    16 7 Отговор
    Пълен булшит брато. Ако беше така в целия свят активните случай нямаше да са 10млн, а 100.
  • 4 Хон Гил Дон

    22 30 Отговор
    Мангъра говореше друго за стадния имунитет, даже твърдеше, че вирусът ще изчезне през летния сезон и няма да има втора вълна!

    Коментиран от #13

  • 5 El az

    12 4 Отговор
    Е много ясно Нали трябва да бъдем чипосани ще започнат и такива приказки
  • 6 Клика

    19 7 Отговор
    Не 100 млн,а няколко милиарда,ако нямаше имунитет.Съгласн пълен боклук е статията
  • 7 Учен руснак

    28 30 Отговор
    Ето това е което вашият Мангъров не иска и не може да разбере защото е калинка с диплома за 1000 лева и е полуграмотен! При биологичното оръжие на генна основа стадният имунитет е все едно да си направиш ваксинация за недосегаемост при ядрен взрив...Този вирус непрекъснато репликира и се нагажда към новите условия...Преди около година, близо половината Западни държави обвиниха Русия в използването на “Новичок” и имаше едно изказване на Мария Захарова /която според мен всъщност е реалният президент на Русия/, която каза - “Молете се да не ви демонстрираме нагледно какво представлява истинският Новичок”!! Измирате масово не от Ковид-19, а от най-новата разновидност и най-модерният ‘’Новичок-20’’!!! Измирате бавно, сигурно и зловещо в икономически колапс, като скоро ще ви затворят и по домовете, а за работа и ресторанти ще мечтаете! Измирате протестирайки погрешно и безсмислено срещу нищото, крещейки през нощта срещу прозорците на празни сгради все едно са хора, като някакви луди… Измирате от генно-биологично оръжие правено по ДНК матрица ат нас руснаците и знаенето на руски език не ви спасява, а имането на руска кръв и произход по бащина линия може да ви спаси донякъде, но не падате духом и напирате изнемощяли на жълтите павета…Измирате не от Ковид-19, а от ‘’Мангъровщината’’си…

    Коментиран от #9, #11, #12, #14, #15, #20, #21

  • 8 Маркетинг

    18 2 Отговор
    Браво на англичаните за иследването, но това че антителата срещу Covid-19 спадат бързо са го казали италинците още преди 6 месеца.
  • 9 00000014

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Учен руснак":

    На колко водки си? Или така си роден?
  • 10 гого

    11 2 Отговор
    и проучванията са проведени по поръчка на ???
  • 11 Гост 0

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Учен руснак":

    Ти от коя психиатрия си избягал, а?
  • 12 тъпанар

    8 10 Отговор

    До коментар #7 от "Учен руснак":

    Явно си фен на конспирацията. С този пропаганден анализ само доказваш колко може да е промит един мозък. От много време любимата ти Русия не е водещ фактор. Не случайно Китай е в основата на текущия проблем. Руснаците почиват на лаври от студената война, и могат да се хвалят с някакви анимации. Дрънкат железа в ера на кибер война. хем имат УЖ ваксина, а са на едно от първите места по заразени. По твоята болна логика сами се избиват с "техния" псевдо вирус. не знам колко трябва да си изветрял за да вярваш и ред на руска пропаганда. Знам че сайта е про-руски и вероятно коментара ще замине в кофата, но... просто казвам моята гледна точка.
  • 13 Гого

    17 9 Отговор

    До коментар #4 от "Хон Гил Дон":

    Мангъра е учил за разлика от теб Бай Ганьо и има право да каже всички свързано с вирусите..!! Но такива като теб утрепки правещи се на разбирачи винаги на краят ядът дървото !

    Коментиран от #27

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хон Гил Дон

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Учен руснак":

    За Мангъра съм съгласен, но за „Новичок 20” май си прекалил с гъбите! А ако ковид е създаден в лабораторни условия, то не е дело на руснаците, а по-скоро на ФАЩ и Великобритания.
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    ХОРА БРАТЯ СЕСТРИ пазете се и ценете това което имате радвайте се на малките неща
  • 17 Софиянец

    8 4 Отговор
    Не е важно какво казват учените по света, те нищо не разбират. Важно е какво казва доцент Мангъров, той е месия.

    Коментиран от #54

  • 18 Гошо

    12 1 Отговор
    Специфичният имунитет не бива само хуморален (с антитела), но и клетъчен.Антителата винаги спадат след време при всички инфекциозни заболявания. Това никак не значи, че човекът, при когото няма антитела няма имунитет.

    Коментиран от #24

  • 19 АНОНИМЕН

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Covid":

    Също като с противогрипните! Всяка година - боц! И естествено - за парички!
  • 20 АНОНИМЕН

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Учен руснак":

    Ти се шегуваш, колега! Или си спал на мокри вестници!
  • 21 Stéphanie 🎲

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Учен руснак":

    Зън -Зън 😂.Ти да не си руски талибан бе ???Изби рибата днес 😁Алкохолът като химическо вещество е открит от арабите. Пиянството се разглежда като доброволно предизвикана лудост. Важна роля за развитието на алкохолизма имат и качествата на личността. Прекомерната употреба на алкохол се свързва с чувство за малоценност, повишена тревожност и емоционална неустойчивост.
  • 22 Рошко

    8 2 Отговор
    Швеция Беларус Танзания май са на друго мнение, и новините за това за тях секнаха, не разбирам само как в модерна Швеция не са почнали демонстрации спонсорирани естествено от фондации, чий? Знаем от кои
  • 23 Целта им е една

    3 0 Отговор
    Ваксина всяка нова година.
  • 24 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гошо":

    Да де,ама за ваксината се използват антигени от вируса. Като няма антитела, антигена с какво у .я ми ще се свърже за да се повиши клетъчния имунитет?
  • 25 Ставри

    7 8 Отговор
    Ааа, не е верно.
    Я да питат светилото на световната нАука - доц. Магърофф.
    Той да им обясни как става работата с овчия, пардон стадния имунитет.
    Нищо не разбират тия от Имиприъл/Мимпириал Колидж. И те де що има мед. институт по света, нищо не знаят.
    Сал един Магърофф знае къде е ключа от палатката.
    Те ще ни кажат на нас, айде бе. Ние си имаме цЕл доцент, седнали тук да ми се обясняват.

    Коментиран от #28

  • 26 Бил ГейТс

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "hoho":

    Точно така, моето момче. Боцнеш си една за 20 долара, за да ти е мирна главата за 2 месеца, после пак ъпдейт. За бедните държави ще има план абонамент за 2 години и излиза към 9 лв. на ваксина
  • 27 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #13 от "Гого":

    Мангъров не е вирусолог , той е инфекционист ,по диариите ,и там е много добър ,никой не го оспорва .Това е като общото хирург, но един отваря глави ,друг сменя сърца ,вади черва и обикновено този по сърцата не ти отваря главата .Правиш ли разлика?

    Коментиран от #31

  • 28 Онуфрий

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ставри":

    Точно, Мангъров каза още в началото на истерията, че стаден имунитет може да има след като 70% от населението прекара вируса. А тук този "колидж" говори за 50-60% за да не може той повече да се предава ефективно...Мисли Ставри, не се занимавай с ключа от палатката.

    Коментиран от #52

  • 29 Питам за един приятел

    5 1 Отговор
    Когато се започна някъде да се купува тоалетна хартия и вие разбрахте по медиите за това защо започнахте да си купувате и вие?
    Като се рекламира нещо ново защо хората масово започват да го купуват?
    Като идва зимата и времето се разваля защо всеки нормално приема грипа и масово се боледува?
    Схващате ли,че има един подсъзнателен механизъм на въздействие при хората и той работи благодарение на медиите?
    Ако сте схванали това което искам да ви подскажа с тези примери ще се осъзнавате веднага как ви лъжат и манипулират .
  • 30 Сатанаил

    1 2 Отговор
    Заради лакомията човешка и злините които
    хомо-сапиенс нанесе на Майката Природа,
    сега ще си ги плати и . . .с лихвите !
  • 31 Гостенка

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    е друго си когато обаче хирург ти говори за вируси и инфекциозни болести, така ли ?

    Коментиран от #35

  • 32 Замислете се върху следното:

    1 1 Отговор
    Ако всеки ден ядете в продължение на няколко месеца една и съща храна и правите едно и също нещо как ще се чувствате? Забелязвате ли откакто се появи този вирус в живота ви всеки ден едно и също нещо се върти. Е,какво очаквате и от това като го ядете и ви е я главите само? Като работите един месец другият правите същото защото нямате пари нали? А природата ви дава всичко безплатно,но вие грижите ли се за нея? Парите са вируса от който е нужно да се избавите хора. Всеки ден всичко се случва защото няма пари и вие се раздавате и самоунищожавате заради пари.
  • 33 БИЛ ГЕИТС

    4 1 Отговор
    ЯЖТЕ ПИЙТЕ И СИ НОСЕТЕ НОВИТЕ ДРЕХИ. ..РАНО ИЛИ КЪСНО ИДВАМ ЗА ВАС !!!
  • 34 Политолог

    6 4 Отговор
    Къде е онзи смешен ретро гангстер Мангъров да каже, че това не е вярно!?😂
  • 35 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "Гостенка":

    Защо да не може ,щом Мангъров може да говори глупости, защо Мутафчийски да не може .Не виждам Мутафчийски да е казал ,че разбира от вируси .Мутафчийски беше избран по други причини ,/вземи прочети/ да оглави щаб, съставен от всякакви специалисти без инфекционисти ,защото се оказа ,че при този вирус не те хваща разстройство,

    Коментиран от #41, #44

  • 36 Шайба

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Covid":

    Стадния имунитет не е като имунитета придобит чрез ваксина,има голяма разлика,в първия случай имунната система може да загуби "памет" и то много скоро,доката при имунизация вирусът се вкарва в организма в латентно състояние и пребивава така там за доста по-дълго време,а това държи имунната система в постоянна готовност за образуване на антитела в случай на ново заразяване със същия вирус.

    Коментиран от #39, #45

  • 37 СичкиШеОмрем

    0 2 Отговор
    То е ясно - всички ще умрем. Само носенето на маски и надеждата за ваксина ни крепи още живи.
  • 38 за Мангъров

    1 2 Отговор
    Това го дайте да го прочете оня малоумник МАНГЪРОВ! И да спре да ръси глупости по медиите!
  • 39 Диамантената ръка

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Шайба":

    Колко "по-дълго"?

    Коментиран от #51

  • 40 Да, ама

    0 0 Отговор
    Учените казват обратното.
  • 41 Гостенка

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Е щом за теб инфекционистите се занимават САМО със стомашно разстройство, е безсмислено да коментираме подобно невежество. Но, това, че във въпросния щаб няма нито инфекционист, нито вирусолог, нито имунолог е по-притеснително, за тези, които все още имат поне обща медицинска култура

    Коментиран от #46, #47

  • 42 Гост

    3 1 Отговор
    Има ли мангъровци тукааа ааа?? Я им кажете на глупавите учени за кво иде реч!!!
  • 43 гост

    2 1 Отговор
    Сега дайте и изследванията на шведите ,които се припокриват едно към едно с горните .Разликата е само в % на антителата открити у хората в края на юни .При англичаните е 6%,при шведите 7%.А сега де, какво ще каже нашият учЕн мангъров.
  • 44 Гостенката

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    А щом ти одобряваш говоренето на глупости от едни, а от други - не, така ще я караме. Дано не само много като теб
  • 45 Гоооостт

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Шайба":

    Дамз така наречените Т-клетки имунната памет. Ако не бяха ваксините ехеее тая цифра дето сме сега никога нямаше да я стигнем! Ама тука специално в тоя сайт в пълно с дървени философи най-вече засегнати икономически от здравната криза а именно продаеачи келнери и прочие все хора частично в сивата икономика с горе доле добри чисти пари и никакви осигуровки! Та и за това се кефят на Мангъров щото казва това което искат да чуят!
  • 46 Вили

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Гостенка":

    Има как ще няма !?! Разровете се в нета и вижте кои инфекционисти и вирусолози са в щаба!

    Коментиран от #49

  • 47 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Гостенка":

    Чети изявлeниeтo нa прoф.Чeрвeнякoвa ,дирeктoр нa инфeкциoзнa бoлницa :"Мaнгърoв нe се e дoближaвaл дo кoвид oтдeлeниeтo" .Вярвaм, чe инфoрмaциятa нямa дa я публикувaт в тoзи caйт.
  • 48 Ццц

    1 2 Отговор
    Импириал колидж, интитут Кох, и американският Джон Хопкинс са на диригента Гейтс. Каквото и да кажат да се игнорира.
  • 49 Гостенка

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Вили":

    Ще направите услуга не само на мен, а и на останалите неосведомени да ги цитирате имената на тези членове на НОЩ щом твърдите, че има, значи знаете кои са.

    Коментиран от #50

  • 50 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Гостенка":

    В смисъл вас ми мързи да видите дори през телефона ама твърдите , че няма!? Става за няма и 5 мин в 21 век да се провери каквото и да било!!

    Коментиран от #55

  • 51 Шайба

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Диамантената ръка":

    Колкото е необходимо толкова дълго трае ваксината,варира от една до 60 години,имунолозите преценяват колко да натоварят имунната система с латентни вируси,така че да не се срине,правят се и реимунизации,когато е необходимо.За редица заболявания като грип,жълтеница,тиф,варицела и пр.,човешкия организъм не може да изгради сам имунитет или пък този имунитет е много кратък от порядъка на няколко месеца,както е в случая и с Коронавируса,затова тук идват на помощ ваксините,които помагат на имунната система да изгради антитела срещу вируса,като в същото време удължават имунната памет колкото е необходимо,за да може организмът да се пребори при повторно заразяване.
  • 52 Ставри

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Онуфрий":

    Ти май изобщо не разбра какво казват хората от Импириъл Колидж, а?
    Хората се опитват да ти кажат че траен естествен имунитет срещу Ковид, поне за сега не се изработва!!! Не е толкова проблема дали ще са 50 или 70%.
    Но нищо, слушай великия доцент, по-умен от него няма!

    Коментиран от #53

  • 53 Онуфрий

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ставри":

    Не знам кой поръчва и плаща за проучването, но ми се струва, че е с намерение и внушение, че САМО ваксина ще ни спаси...Ти гледай да не я пропуснеш
  • 54 Провинция

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянец":

    Не е месия. МЕСИЯТА е ЕДИН. Мангъров си знае професията и защитава това, което е научил
  • 55 Гостенка

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Абе не ме мързи, но така и други неосведомени ще научат. Щом ги знае и може да пише, да направи едно добро и да ни каже
  • 56 Bella Ciao

    0 0 Отговор
    Imperial College - само като му прочета името и ми иде да грабна лопатата и върти, върти по империалистическите кучета дето ограбват цял свят!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 смех

    1 0 Отговор
    сто тогава и ваксина е непостижима.