Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 15:14 2 943 9

Ролята на Русия е голяма заблуда

  • русия-
  • зигмар габриел-
  • сащ

Зигмар Габриел отхвърли решаващата руска роля в американските избори

Ролята на Русия е голяма заблуда - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голяма заблуда е да се смята, че резултатите от последните президентски избори в САЩ са били определени от руско влияние. Това заяви бившият германски външен министър Зигмар Габриел, цитиран от ТАСС.

Дипломатът смята, че демократите са по-твърди спрямо Русия. Това вероятно се дължи на убеждението у някои от тях, че Хилари Клинтън не е спечелила изборите, заради руско влияние.

Габриел смята, че това определено не е довело до резултата от вота. По време на кампанията се появиха разкрития за действията на демократическата партия в подкрепа на Клинтън.

Появиха се твърдения, че те са били осигурени от руското правителство. Руски представители нееднократно отхвърлиха тези твърдения.

Американският президент Доналд Тръмп също настоява, че въпросът е прекалено разглеждан.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дервишово семе

    24 8 Отговор
    Добре казано. Малко късно, но все пак на дипломатичен език това си е шамар за лицата, които от години лансират тази версия.
  • 2 БАЙ Х@Й

    22 8 Отговор
    След години и за самолета нас Украйна може да стане дума, и за Скрипал, и за Навални .... СЛЕД ГОДИНИ !
  • 3 Бутача

    11 28 Отговор
    Кремълския запъртък е в болезнен цикъл
  • 4 ГРАД КОЗЛОУЙ

    8 10 Отговор
    Радев Президент на три Махалетета с циганета !
  • 5 Европеец

    0 0 Отговор
    Нашата, на този господин ли е "пристанала"?

    Коментиран от #6

  • 6 БАЙ Х@Й

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Европеец":

    Нашата МОМА НЕДЕЛЧЕВА пристана на ФРАНСОА !
  • 7 Чонкин

    4 12 Отговор
    Кой ти бръсне рашата за слива?
  • 8 Бузов

    3 10 Отговор
    Интересно как повечето бивши германски ръководители след излизането си от властта започват да защитават руската позиция по определени въпроси а някой направо започват да работят за руски държавни фирми.Няма корупция дами и господа .Просто бизнес.Представете си сега за какво става въпрос в българския политически живот или мислите че нашите са по неподкупни.По последни данни Руската федерация харчи 13 000 000 000 годишно за пропаганда подкупи и подкопаване доверието в правителствата и демокрацията на развитите държави.

    Коментиран от #9

  • 9 падналия ангел

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бузов":

    Е откъде пари? Нали беше фалирала! А ти какво си мислиш, че са хонорарите на Горбачов от лекциите по света? Знаеш ли, че няма американски президент, който след мандата си да не води лекции? Примерно Клинтън за една двучасова лекция в американски университет взе 5 млн. Сещаш ли се защо са му ги дали? Заради хубавите думи ли?
Новини по държави: