28 Октомври, 2020 07:12 2 829 10

САЩ ще подкрепят своите работници

  • сащ-
  • подкрепа-
  • доналд тръмп

Доналд Тръмп обеща план за подкрепа

САЩ ще подкрепят своите работници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американското правителство ще се погрижи за работниците, които загубиха своята работа. Това обяви американският държавен глава Доналд Тръмп, цитиран от FOX News.

Президентът обяви, че е било от голяма важност да поднови споразумението с Мексико и Канада. Споразумението е осигурило десетки хиляди работни места в автомобилни компании.

Според него тези места са били загубени по време на предходната администрация и възстановени от неговата. Тръмп отправи критики към Демократическата партия.

Според него контрола в нея се държи от социалисти и представители на крайно леви крила. Тръмп обяви, че е подготвил план за икономическа подкрепа, който ще обяви след изборите.

В момента американските народните представители преговарят за одобрението на нов план. Демократите настояват той да е широк, докато републиканците подкрепят консервативен подход.

Тръмп обяви, че няма да позволи да ограбят американските работници. Държавният глава вече води разговори за различни варианти за подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ддддд

    6 13 Отговор
    Че то тези работници измряха бе Донка-вече 263 хил.са се гътнали само от Короната...то не остана на кого да помагаш
  • 2 Петър Волгин

    9 4 Отговор
    Пазарна икономика няма. Пазарни цени значи световни цени заради свободата световната търговия. Но няма пазарни заплати и пазар на трудът. Работната ръка не се придвижва свободно като стоките. И държавите определят минималната заплата. Трудът се продава само на дребно, без търговци. Така едни повече губят, други повече печелят. И бизнесът се бори за нископлатен труд и пазари с добре платени работници. От 100 години и валутата не е пазарна. НО СЕ ИЗТЪКВА ОПРАВДАНИЕТО ЗАЩО ЕДНИ СА ТАКА А ДРУГИ ОНАКА, ЗАЩОТО СА ОТ МАЛКО ИЛИ ОТДАВНА В ПАЗАРНА ИКОНОМИКА - е лъжата. Приказката за свободните пазари, е налагана от чорбаджиите, чорбаджийството - буржоазията - дясното, които искат високи цени - пазарни цени - тоест световни цени, и робско платен труд. Чорбаджийска икономика неолиберализъм - Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" .. Капитал е инвестиция, държавен капитализъм е инвестиране от държавата, капиталист е инвеститор, капитализъм е инвестирането.Дясното това са чорбаджиите. Лявото е опозицията на чорбаджийството и чорбаджиите. ГЕРБ Господарски Елит Република България, БКП станаха чорбаджии. И НАТО ЕС САЩ ТРЪМП, МВФ има казват браво.
  • 3 7675

    6 1 Отговор
    Това не е корпоративна америка, а социално блато.
  • 4 Илия Троянов

    6 4 Отговор
    При 100% до 50% частна икономика, е държавата и икономиката да е на един крак. При криза и война, печалбата - съответно частното се срива, и ако е само частно, всичко се срива и няма кой да ги подпомага. В Китай има ленинизъм. Няма приватизация, 70% от БВП се прави от държавата(не-частен-капитал), 50% от работната ръка е на държавна работа. КАПИТАЛИЗМЪТ Е ЧАСТЕН, ИЛИ ДЪРЖАВЕН, ИЛИ СМЕСЕН. КАПИТАЛИ=ИНВЕСТИЦИИ, КАПИТАЛИСТ=ИНВЕСТИТОР. Търговско дружество извлича печалба, не търговско има разходи но не извлича печалба. Преди църквите се издържат от лепти, но след това миряните дават земя, и църквата сама се издържа. Приватизацията беше отнемане на самоиздръжката на държавата, и на дневен ред има данъци за издръжка на държавата.Първото е демократизация на икономиката. Напълно е абсурдно да има демокрация в политическите сфери и там да се играе на репрезентация на различните сфери на обществото, а в икономиката всичко съществено да е в ръцете на няколко дузина хора и да няма никакъв контрол на народа и обществото върху икономиката.

    ПРИВАТИЗАЦИЯТА Е ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА, СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ, щом данъците, работните места, бюджетът, са зависими напълно от капиталистическата върхушка.
  • 5 Марк Енгелс

    6 1 Отговор
    В Сингапур 60% от БВП се прави от държавна собственост, 35% работят на държавна заплата, и 80% от жилищата и строеното е държавно. 40% от болниците им са безплатни, частните са за работниците плащано от работодателят.
  • 6 Факт

    4 2 Отговор
    Няма безплатна болница училище и тн.Всичко се плаща но чрез данъци.
  • 7 kjl

    6 1 Отговор
    Да, преговаря единствено за това колко да "натоварят" печатниците. Подкрепата им се основава единствено на това колко пари да раздадат било на калпак, било на компания .... печатат, раздават, печатат, раздават. Вече 84 трилиона "подкрепи" за американския бизнес. Само дето това печатане на необезпечени пари се плаща от останалия свят. Тоест, така те ограбват всички останали. Рано или късно ще им приседне.
  • 8 Криеш името си страхливец

    3 1 Отговор
    И българските граждани подкрепят американските работници в самолетостроенето и производителите на авиобомби. Ще платим изпреварващо още 8 самолета - блок 70 с асансьор. Молим империята да ни съдейства да се разграничим от лошите руснаци и да спрем енергийните си проекти. И за това ще ВИ благодарим изпреварващо!
  • 9 Русенец

    1 0 Отговор
    Работниците не са издигнали Тръмп и кабинета му на престола. Подкрепата се пада на родовите милионери, които дирижират нещата. На работниците само данъчна система и право да плащат онлайн. Те му викат демокрация и си я харесват.
  • 10 минчо

    2 0 Отговор
    ААА В БЪЛГАРИЯ КАЗВАТ НА СВОЙТЕ РАБОТНИЦИ ЦИТАТ"ЩОМ НЕ ТИ ХАРЕСВА НАПУСНИ БЪЛГАРИЯ БЕ"