Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 16:48 5 513 36

Ердоган към Путин: Дай да сложим край на това в Нагорни Карабах!

  • нагорни карабах-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган

В речта си в парламента турският лидер използва случая и за да критикува отново Минската група заради неуспеха ѝ да разреши проблема вече 30 години

Ердоган към Путин: Дай да сложим край на това в Нагорни Карабах! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в заявил пред руския държавен глава Владимир Путин, че заедно могат да разрешат проблема в Нагорни Карабах, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

На заседание на парламентарната група на своята партия Ердоган каза, че е обсъдил с Путин по телефона конфликта между Азербайджан и Армения.

"Нека вече да сложим край на това в Кавказ. Ако искаш, нека разрешим заедно тази работа. Вие проведете разговори с Пашинян /арменския премиер Никол Пашинян/, аз ще проведа разговори с моя брат Илхам /азербайджанския президент Илхам Алиев/", цитира собствените си думи пред Путин Ердоган.

"Нека направим искрена стъпка по този въпрос. В позиция сме да сложим край на това", добави турският президент и определи като "хубав разговор" беседата си с Путин по телефона.

В отговор на изразени от руския президент тревоги заради засилващо се участие на бойци от Близкия изток в конфликта, Ердоган е посочил пред Путин, че Армения използва на бойното поле кюрдски бунтовници, предаде Ройтерс.

В речта си в парламента турският лидер използва случая и за да критикува отново Минската група заради неуспеха ѝ да разреши проблема в Нагорни Карабах вече 30 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    57 11 Отговор
    Всъщност, прав е! Ако искат - могат да прекратят това безумие!
  • 2 Минчо

    24 13 Отговор
    ПО ДОБРЕ ДА ИМА МИР ...ЗАЩОТО НА ЕС И РУСИЯ НЕ ИМ ПУКА ОТ НИКОЙ И НИЩО В ТОЗИ КОНФЛИКТ.ЩЕ ПОДДАРЯТ ОРЪЖИЕ НА АРМЕНИЯ И ЩЕ СТЕПЕ МАЗАЛО КАМЪК ВЪРХУ КАМАК НЯМА ДА ОСТАНЕ В ТИЯ С ТРУДНОТО ИМЕ.АЗАРБАЙДЖАН. МИР БРАТЯ

    Коментиран от #36

  • 3 Диверсант

    62 21 Отговор
    Ей голяма е цветарка тоя 😁, като го подгони Тръмп тича при Макрон, като го подгони Макрон тича при Путин, като го подгони Путин влиза пълзешком на килимчето. Вероятно им е много забавен

    Коментиран от #6, #16

  • 4 jofo

    11 1 Отговор
    селдваща война ще е в Нахичеван
  • 5 jofo

    26 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ердоган е посочил пред Путин, че Армения използва на бойното поле кюрдски бунтовници, предаде Ройтерс

    това е глупост: именно кюрдите са избивали арменците по време н дват агеноцида, а турците са седяли от страни и са гледали сеир , римейк на Батак и Перущица

    Коментиран от #8, #11, #14, #15, #34

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай ганю

    10 0 Отговор
    Макарончо и обора само могат да я спрат, ако питате тях, ама нали им е далече не им пука
  • 8 Зайко Байко многознайко

    21 3 Отговор

    До коментар #5 от "jofo":

    Колега, не се иэлагай! Според новонаписаната "история" , такива определения, като геноцид, робство , подтисничество, насилстврно сменяне на религията и т.н. не е имало!🙈 Продържай се към линията на партията!🙉 Имало е "присъствие" и "мирно" съвместно съществуване! 😫😡
  • 9 АНОНИМЕН

    14 1 Отговор
    Там близко до Нагорни Карабах минават газови тръби!
    Ако "случайно "гръмнат някоя тръба, познайте от първия път кой ще остане без азерски и/или ирански газ до напролет!? Като се знае, че Нахичеван е населен с азери и е в Армения, както и общите им граници с Турция и Иран / там пък са кюрдите /! Карабах - арменци, Нахичеван - азери! И се мразят на верска основа?! Кюрдите са много и са мюсюлмани, но драпат за собствена държава и сами се навират да помагат на всеки, който е против Турция! Картинката става много объркана!

    Коментиран от #12

  • 10 Манги

    13 6 Отговор
    Тоз Ага кво си бърка носа в чужди работи. Поамериканчи се
  • 11 Osman

    12 17 Отговор

    До коментар #5 от "jofo":

    Самите пленени от азерите арменци признават за близо 1500 кюрдски терористи от ПКК и ЙПГ докарани от Сирия за да се бият в Карабах срещу 600 долара на месец. Арменците изпитват все по голям недостиг на войници. Много дезертират като напускат фронтовата линия или се предават. В Ереван вече ги мобилизират насила.Днес измисления президент на измислената държава Арцах написал сърцераздирателно писмона Путин да помага. Пурин веднага си го премести в другия крачол.
  • 12 Човека Коза

    11 7 Отговор

    До коментар #9 от "АНОНИМЕН":

    Кюрдите обаче не са мюсюлмани, гледай документалния филм "Her war" има го в ютуб. Добре, че бяха кюрдите да резнат ислямска държава, а турците само ги спъват по всякакви възможни начини.. Турция подкрепя ИДИЛ, това е всеизвестно (нищо, че не е официално)...

    Коментиран от #17, #18

  • 13 ислям терор

    15 8 Отговор
    Защо ли мустаклията търчи при Путин, за да сложи край на случващото се в Нагорни Карабах? Мисля, че причината е само една и тя е, че отново не излязоха сметките на мустаклията и поддържаните от него азери ядат яко пердах от арменците. Друго обяснение няма. Докато печелеха го раздаваше ербап, ама като се обърна палачинката и тича да спира боя, защо ли ? Пха ха ха.

    Коментиран от #32

  • 14 TRoskOt

    11 5 Отговор

    До коментар #5 от "jofo":

    Не слагайте всички КЮРДИ под общ знаменател става въпрос за онези от тях дето са ТЕРОРИСТИ в ПКК ужким са работническа партия пък работа не са видели.
  • 15 tessa

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "jofo":

    Има 4 различни групи кюрди, като една част от тях са арменци приели исляма - келепира е бил опрощаване на данъци . Самия Абдуллах Оджалан е арменец и разбираемо не говори кюрдски :)

    Коментиран от #19, #21

  • 16 СМЕРШ

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Диверсант":

    🖒🖒🖒🖒🖒 друго нямам!
  • 17 TRoskOt

    7 12 Отговор

    До коментар #12 от "Човека Коза":

    Да тези кюрди които вие обичате(ПКК) не са мюсюлмани щото са комунисти толкова е елементсрно но не всички са коминисти разбира се.
    Едно време Булгария беше комунистическа нянаше религия тогава от къде сега са дошли толкоз ХРИСТИЯНИ и къде са отишли НЕВЕРНИЦИТЕ?
  • 18 АНОНИМЕН

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Човека Коза":

    Щом кюрдите не са мюсюлмани остава да са поклонници на огъня и неговото древно персийско божество Ахура-Мазда! Щото и християни безспорно не са!

    Коментиран от #20, #29

  • 19 СМЕРШ

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "tessa":

    Гледай в Тубата документалният филм - " Един народ с две съдби" ! Руски историк! Както и " Ние сме Българи" реч на бившият върховен Имам на РФ! Тогава ще разбереш, канадската борба , между " Султана " Ердоган и РФ! А във укипедия, напиши - " Кримски войни"! И ако тогава станеш , какво става въпрос!??? Ще ти дам един Жокер! 2 Световна война, се води, и инвазията в Русия, тогава СССР, е за КАВКАЗКИТЕ ПЕТРОЛНИ ПЕЛЕТА! А СЕГА ! ???? ИРАК , ЛИБИЯ И СИРИЯ! ЧЕТИ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ!
  • 20 АНОНИМЕН

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "АНОНИМЕН":

    Кюрди-юдеи, кюрди-християни, кюрди-езиди има, но са малко на брой! Кюрди-мюсюлмани - сунити, шиити .... са много! И са в Турция, Иран, Ирак, Сирия; има малко и в Азербайджан, Казахстан и пръснати по света!
  • 21 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "tessa":

    Това с приемането на исляма е практика по главно в европейската част на отоманската империя! И то главно в планините! Чак до Босна и Херцеговина! Причина : неплащане първо и преди всичко на кръвния данък! Събирали са здрави момчета за еничари, ако не ти е известно!

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Osman

    5 5 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Върви да оближеш патката на Пашинян.Или на тези по наблизо , Кеворкян,Хекимян,Хампарцумян и т.н
  • 26 Бг Тюрк

    3 7 Отговор
    Както каза и посланничката на Азербайджан в Бг , Наргиз Гурбанова, арменската диаспора в България е доста агресивно настроена. Може единствено да се добави че тези настроения сред нея се насаждат от пастори националисти пристигнали от Армения, свързани с терористите от арменската Асала. Има и още няколко по активни арменски националисти български граждани с местоживеене в Пловдив,Варна и София. Призоваваме ги да не предприемат никакви агресивни действия за тяхно добро.

    Коментиран от #35

  • 27 Joсо

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "АНОНИМЕН":

    Ислямизирането в Родопите е работа на една жена на Султан, която е от гръцки произход.
  • 28 Joсо

    5 1 Отговор
    Исторически погледнато, след 1330 година няма султан от чист турски произход, майките им са или българки, гъркини, арменки, грузинки, сръбкин и т.н.
    Великите Везири никога не са били турци, затова се казва Османска, а не турска империя

    Коментиран от #30

  • 29 Човека Коза

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "АНОНИМЕН":

    Спор няма
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 барчо

    10 2 Отговор
    Пълно безумие е смесването на различни народи, религии и раси в една обща манджа. От това не става нищо, освен взривоопасна смес. Всички народи си имат своите особености и различни религии. Абсолютна грешка е мисълта, че народи от различни раси, националности и религии може да живеят съвсем безоблачно у едно село. Винаги ще се намери някой да запали клечката на омраза между тях. На пръв поглед може да живеят мирно и тихо, но е достатъчно една искра и мирните съседи, които са си пили пиенето и са си помагали да се изколят без да и мигне окото. За съжаление обаче този огън се разпространява като в буря. Примери безброй. Моето мнение е, че всеки камък си тежи на мястото. Индийците в Индия, японците в Япония, африканците в Африка, българите в България. На гости може да си ходим, но за малко, а не за постоянно. В момента така устроените народностни смеси ще избухват непрекъснато и войните никога няма да спрат.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Добровски

    2 0 Отговор
    Абе Ганчо къде сменяш темата че отидохте кой какъв е или друго.Модуратора пита за разговора между пашата и путин.Ердоган предложи на Путин арменците да се одтеглят иначе ги трепим като плъхове.Путин му отговори докато Фашинян не клекне и се откаже от Сащ боцкай наред защото байрактар тб2 е на линия и нито панцири остана нито пък с300.Къде е запада сега нали даваха на арменците кураж за нов фронт в Кавказия и ся ко праим.Азерите си върнаха почти Карабах за месец.Ай честито.
  • 34 vasik atanasova

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "jofo":

    бъркаш се с черкезите и турците съща са колили и то много
    а немските офицери са ги командвали
    гледай филма ОБЕДЪТ
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Националист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Минчо":

    Какво общо има тук ЕС?