28 Октомври, 2020 16:24 1 260 2

Унгария и Полша основават институт за върховенство на закона

  • унгария-
  • институт-
  • полша

Двете държави с отговор за ЕС

Унгария и Полша основават институт за върховенство на закона - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгария и Полша планират да основат институт за върховенство на закона, съобщи Гардиън.

Идеята се обсъжда динамично. Предстои решение в ЕС, дали достъпът до фондовете да бъде обвързан с върховенството на закона.

Двете страни са обвинявани в нарушаване на правните норми и свободата на медиите. Унгария и Полша търсят да покажат своята интерпретация.

Унгарският външен министър Петер Сиярто потвърди за идеята. Новият институт трябва да противодейства на прилагане на двойни стандарти за двете държави.

Правителствата на държавите смятат, че европейските критики към тях са политизирани. Според тях става въпрос за разногласия, а не за реален дебат.

Подбират се професионалисти за работа в новия институт. Планът е той да стане факт в първата половина на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NEMESIS

    1 0 Отговор
    А Нашичкият не може да запише и България в тоя Институт, понеже е в "карантина"! Еххх, значи...
  • 2 наблюдател

    0 4 Отговор
    Това е подигравка с ЕС.
Новини по държави: