Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 17:50 9 918 116

“Шарли Ебдо“ окарикатури Ердоган, той е бесен

  • турция-
  • франция-
  • шарли ебдо

Карикатурата на корицата на френското сатирично списание излезе онлайн още снощи, а от Турция заваляха остри критики

“Шарли Ебдо“ окарикатури Ердоган, той е бесен - 1

Eрдоган с бира в ръка, разголващ задните части на забулена жена: с тази карикатура в новия си брой френското сатирично списание “Шарли Ебдо“ наля още масло в огъня между Париж и Анкара. Турският президент е бесен.

„На четири очи си е най-весело“ – така гласи текстът към карикатурата, която вбеси турския президент. На нея Ердоган е изобразен по фланелка и долни гащи, с кенче бира в ръка. С другата си ръка той повдига полата на забулена жена и разголва задните ѝ части. „О, пророкът!“ – казва карикатурната фигура в комиксово балонче.

За добър вкус и дума не може да става, но такъв е стилът на „Шарли Ебдо“, а свободата на словото допуска и солената политическа сатира. Която, впрочем, турският президент сам си навлече със своите действия през последните дни.

Разпалване на огъня

Карикатурата на корицата на френското сатирично списание излезе онлайн още снощи, а от Турция начаса заваляха остри критики. Говорителят на Ердоган обвини „Шарли Ебдо“ в „културен расизъм“ – каквото и да означава това странно определение.

С новата си книжка сатиричното списание налива масло в огъня на острия сблъсък от миналата седмица между френския президент Макрон и турския държавен глава Ердоган. Спорът започна, след като Макрон категорично защити свободата на словото във връзка с обезглавяването на един френски учител, показвал в часовете карикатури с пророка Мохамед. Тогава Еманюел Макрон заяви, че Франция няма да се откаже от карикатурите и от вестниците си. Френският президент наскоро каза и нещо друго: Ислямът е в криза.

Дипломатическо напрежение

В отговор турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини френския си колега в ислямофобия и призова да се бойкотират френските стоки. Най-скандално обаче беше изказването на Ердоган, че Макрон трябва да отиде на психиатър. В отговор Париж отзова посланика си в Турция – една от най-острите дипломатически мерки със символичен характер.

По този повод германският всекидневник „Ди Велт“ коментира: „По примера на Париж, своите посланици трябва да върнат още Германия, както и другите държави от ЕС. В същото време на Анкара трябва да се даде ясно да разбере, че всеки, който нарушава суверенитета на държавите членки Гърция и Кипър в Средиземно море, ще бъде подложен на строги санкции. От позиция на силата в момента може да действа не Турция, а ЕС. Стига да иска и да се държи така, както сам смята, че му се полага: като велика сила, на равна нога със САЩ.“

Ердоган трябва да се извини

А ето и част от коментара във „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“:

„Провокациите на Ердоган не са някакви случайни гафове, те са целенасочени. Той знае, че нападайки Франция може да постигне много по-лесно своите вътрешно-политически цели, отколкото ако се нахвърли върху Германия. Защото много турци имат лошо мнение за Франция, доколкото в тази страна живеят много кюрди от Турция, и най-вече заради силното арменско лоби в страната. Ето че в момента Ердоган очевидно е склонен да влезе в продължителна криза на отношенията си с ЕС. Същевременно обаче турската икономика спешно се нуждае от актуализиране на митническия съюз с ЕС от 1996 година. А това няма да стане, освен ако Ердоган не се извини на Макрон. Без извинение няма и изход от неприятното положение, в което Ердоган вкара Турция. Досега обаче Ердоган се е извинявал само на един президент: на Путин, когато турците свалиха руски самолет през 2016 година. На Макрон обаче едва ли ще се извини.“

Антифренски настроения

Нека да си припомним, че в началото на септември „Шарли Ебдо“ публикува поредица от карикатури с пророка Мохамед и предизвика остри реакции в част от мюсюлманския свят. В момента конфликтът се разраства и задълбочава: вчера в столицата на Бангладеш Дака 40 000 души излязоха на антифренски протести.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    100 52 Отговор
    И после се чудят що идват гости с автомати.

    Коментиран от #24, #90, #98

  • 2 Потрес

    85 35 Отговор
    Пълна простащина

    Коментиран от #43

  • 3 Анарх

    48 16 Отговор
    Големият нос си прави подигравка с човечеството.
  • 4 Киряк Бойко турския везир

    55 46 Отговор
    Събирам армията и тръгвам с моя Султан Ердоган към Париж.Само да оздравея.
  • 5 сила

    67 16 Отговор
    смели и креативни у нас подобно издание е прас прес браво
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БУУУУУМ

    31 20 Отговор
    тия пак ще ГЪРМЯТ хаха ....
  • 8 Не съм Шарли

    55 46 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „На четири очи си е най-весело“ – така гласи текстът към карикатурата
    Голяма карикатура,няма що.Верно пълна простащина.

    Коментиран от #36, #54

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 13 Отговор
    ЕРДОГАН ДАЕШ са психопати
  • 10 Stéphanie 🎲

    68 30 Отговор
    Мерси Deutsche Welle 😂!!
    Макрон ме кефи все повече-до скоро си мислих че една голяма грешка.Ако се кандидатира отново за президент ще дам вот за Макрон 👊👍

    Коментиран от #19

  • 11 Гост

    59 55 Отговор
    Абсолютна простащина и от страна на въпросното издание! Чак пък ги и защитават! Не си дават сметка за последствията и посланията, които изпращат! Малко им беше преди години! Пак ще имат посещение!

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Християнин

    116 32 Отговор
    Макрон е прав. Той е в своята страна и на който не му харесва там да си обира партакешите и да го няма. Франция и цяла Европа са Християни и на мюсюлманите, които са пришълци като не им харесва да се омитат. Да си вървят там, от където са се довлекли и ще са си добре. НИКОЙ В ЕВРОПА НЕ ИМ Е ДЛЪЖЕН С НИЩО.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 13 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    не си позналЧАО
  • 14 Пишконян

    54 18 Отговор
    Хахахаха...ма Ердо верно ли е на памперси бе. Не знаех, не знаех...с мнгала почнаха вече гаргара да си правят. А кадъната ..младичка ми изглежда, не прилича на Еминето...кхкхкхкхкх. Франсетата го спуснаха на геврекчията като брус в торбичка, за посмешище го направиха.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дервишово семе

    29 15 Отговор
    Не само ще се извини, а и ще му отиде на крака ръка да му стисне.
  • 17 без лимит

    27 15 Отговор
    Нещата са прекалено опростачени ! Някой може и на Макарон да му завиди за бабуина ако вървим в тая насока .
  • 18 Осман Рекакса

    27 89 Отговор
    Мисля, че г-н Ердоган много добре направи, като превърна църквата в Джамия. Мачкай г-н Ердоган!

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Пишконян

    41 15 Отговор

    До коментар #10 от "Stéphanie 🎲":

    ..пУсни и от мен един глас. Макарончо все повече ме кефи. Как само лъзга геврекчията по нанадолнището. Няма да се изненадам, ако мюслитата се опитат някое покушение да спретнат...ще се кефя как ще им разгони фамилиите на сите плоскочелци. И без това вече ги е наринал на рогите, ама друго си е да му дадат повод. А такъв ще има , сигурен съм. То тия с чаршафите не са много по мисловната дейност.
  • 20 О, пророкът

    66 21 Отговор
    Браво на франсетата, Ердоганя си заслужи да го осмеят! Това е пример за свобода на словото.

    Коментиран от #41, #100

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пишконян

    30 10 Отговор

    До коментар #18 от "Осман Рекакса":

    Я, ма ти си могъл да мислиш бе..бре бре, имало чудеса на тоя свят.
  • 23 Християнин

    37 11 Отговор

    До коментар #18 от "Осман Рекакса":

    Мдааа виждаме как мачка чак стана за смях в целия свят.
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 12 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    господин ДЕЛЬО според вас ЕРДО ДАЕШ НОРМАЛНИ ЛИ САта светът се ръководи имено от психопати който убиват невинни ХОРА
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 1944

    25 7 Отговор
    задника от карикатурата на нашта тиква ли е?
  • 27 Дервишово семе

    46 11 Отговор
    Това че превърна Св София в джамия, това ще му изяде главата. Няма да се прости нито от православието , нито от католиците. Влиянията им по света са неограничени. Това са първите им отговори, чрез официалните власти. Ердоган е Панталей пътника. За да си повиши малко акциите сред сънародниците си, то той ги обрече на липса от инвестиции, инфлация и висока безработица. Обрече и себе си да стане политически труп.

    Коментиран от #38

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Д-р Менгеме

    52 22 Отговор
    Има два варианта... 1 Всички мюсюлмани да си ходят вън от Европа. 2.Остават в Европа, но забравят за исляма--... Без джамии, бурки и др. подобни

    Коментиран от #31, #34, #47

  • 30 Аритметика

    43 11 Отговор
    Като са толкова докачливи, защо не се натоварят на колите и обратно в Африка и Анадола? Защо Тайпи не си ги прибере? Защото "Туркия ке падне" финансово за три месеца без парите от Европа.
  • 31 Пишконян

    21 3 Отговор

    До коментар #29 от "Д-р Менгеме":

    Аааа, има и трети...не забравяй-''ТРУДА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН''

    Коментиран от #70

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Шарли Ебдо

    33 11 Отговор
    Ердоган е бесен, но нищо не може да направи срещу ядрена държава като Франция! Ще си беснее 2-3 дена по медиите и после ще се успокои.
  • 34 Християнин

    28 12 Отговор

    До коментар #29 от "Д-р Менгеме":

    В случай мисля, че вариант "2.Остават в Европа, но забравят за исляма--... Без джамии, бурки и др. подобни" - няма как да стане и поради това най-добре е всички мюслими да се изгонят от Европа, защото само проблеми създават.
    Трябва да се действа кактко онзи съветски вожд на времето е казал Няма мюсюлмани няма проблем.

    Коментиран от #113

  • 35 Съдията Дред

    17 6 Отговор
    У нас призовават - оставка, съд , затвор.
    В Турция реда е - преврат, съд, бесило.
    Но бай Ердо взе превантивни мерки за преврат, та ще видим.
    П.П. - Бурката рядко крие нещо хубаво, поне не и за нашият вкус.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бесен Язовец

    17 29 Отговор
    👋👋👋👋👋👋Западно европейската простащина е безгранична 👋👋👋👋

    Коментиран от #48

  • 38 Stormtrooper

    13 3 Отговор

    До коментар #27 от "Дервишово семе":

    Защо кашерните си преместиха столицата в Йерусалим, която е земя на три религии? С карикатури си правят гавра с всички, но не всички го разбират.

    Коментиран от #114

  • 39 😂😂😂

    21 10 Отговор
    Карикатурата я бива, обаче къде му е феса на Ердоган? 🤔😀
  • 40 Чичо Тони, стар пират

    25 4 Отговор
    Абре дека е Хасан? Оти още нищо не е писал? Да не го е налегнал ковида, или Ердоган го е отзовал в Анкара както Макрон посланика си.

    Коментиран от #42, #44

  • 41 kkk

    18 15 Отговор

    До коментар #20 от "О, пророкът":

    Само дето тая "свобода на словото" не ти гарантира възможност БЕЗНАКАЗАНО да обиждаш и дразниш когото и да било, по каквато и да е причина.

    Можеш разбира се да ме псуваш колкото искаш (свобода, нали), но това не означава, че трябва да ти търпя простотиите и много бързо ще се окажеш в болницата поне за 3 месеца с тежка телесна повреда, а като нищо и с липсващи части от тялото. Имаш пълна свобода на словото разбира се, но когато си отвориш устата следва да понесеш последиците за думите си. Аз може и да прекаля с реакцията- после може да ме съдиш, стига да си оживял разбира се.

    Не оправдавам никой в ситуацията- и списанието, и манафа Ердоган, и Макарончо са виновни обаче "свобода" няма нищо общо със "свободия" и всяко действие си има противодействие според един умен човек дето дори и го е доказал научно. Само дето това не е наука и обичайно противодействието е по-силно от началното действие- схванахте ли сега?

    В крайна сметка- битият-бит, еВаният- еВан, важното е да не се започва изобщо тая работа щото бой и еВан не се връщат...

    Коментиран от #80, #89

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 чичи Ади

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Потрес":

    На мен ми харесва.Ако исляма не отговори със сила това ще означава че той е мек.А омекне ли исляма то той ще изчезне.
  • 44 Буха ха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "Чичо Тони, стар пират":

    Търси си кожичката, че утре от него по ревностен християнин няма да има, усеща на къде духа вятъра.
  • 45 гост

    7 13 Отговор
    Леле Ердо сега ще се сдуши с жълтите жилетки да вдигне кръвното на Микронча после едно телефонче до авера Кадиров ще има фоеверки и курбани .
  • 46 Ъгълов

    22 17 Отговор
    Този свят се крепи и има определени правила на съществуване благодарение на трите монотеистични религии и няколкото поли.... Никоя от масовите религии не е лоша. Вярата на хората трябва да се уважава. Всеки дълбоко вярващ човек, ще приеме карикатури на Христос, Мохамед, Йехова, Буда и други, с гняв. Колкото по-дълбоко и всеотдайно вярващ е, толкова този гняв ще е по-силен. Кото гневът е съчетан с обида и безсилие, реакциите са непредвидими. Груба грешка е да се поругават така ценности на милиарди хора, пък било то и под оправданието на "свобода на изразяване". Ако обидиш някой в очите, ще те съди и ще те осъди, ако има свидетели. Да обидиш вярващите в една от основните религии е "свобода на изразяването " по френски. Франция и Великобритания още живеят с чувството на колониални сили. Ама не са. Учителят , явно не е бил достатъчно интелигентен, щом не е предвидил подобно развитие на нещата и достатъчно нагъл да направи такъв гаф във училище и то в смесен религиозно клас. Е, всеки плаща за глупостта. Каквото сам си направи човек, никой ....Не оправдавам такава касапница в началото на 21 век, но по никакъв начин не оправдавам французите. Два пъти се спънаха в една и съща мотика, пък била тя и никелирана.

    Коментиран от #82

  • 47 TRoskOt

    14 2 Отговор

    До коментар #29 от "Д-р Менгеме":

    И господ ги наказва да са с БУРКИ.
    Дори и маски да му викат абе БУРКА си е това.
    Вече дори МЪЖЕТЕ ги ползеат.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 SDS

    12 19 Отговор
    Да ме извиняват франсетата ,ама това си е жива простотия.Да се ебаваш с вярата на други е като харакири,нос чужда помощ.Уж били толерантни към други религии,а а с исляма се бъзикат.На кого правят кеф?-май на тези които си слагат главата в торбата и бум, та и тряс.Светът гори ,а те гасят с бензин.100% съм атеист,но това минива всички граници.Май в Истанбул няма да се чува" мерси боку".

    Коментиран от #56

  • 50 Бесен Язовец

    11 18 Отговор

    До коментар #48 от "Лекар БГ":

    Тебе явно френч простащината много ти пълни бедната и празна душичка.

    Коментиран от #63

  • 51 КОНТРАТА

    12 12 Отговор
    Така им се падана на майонезите когато бомбардираха Либия се мислиха за много велики сега олеле ислямисти, радикали, мюсолмани олелеее
  • 52 Обективно

    17 6 Отговор
    Проблемът де корени в религиите. Не може едната да призовава за мир и любов, а другата - за джихад срещу неверниците. Това е огромно противоречие между морални ценности. Ю СБЛЪСЪК НА ЦИВИЛИЗАЦИИ ЩЕ ИМА. ОТ РЕЛИГИТЕ ЗАПАЧВА ВСИЧКО.
  • 53 Бесен Язовец

    9 16 Отговор
    Както се казва на бг език :НАФУКАХА СИ ГО САМИ С 200 ФРАНСЕТАТА

    Коментиран от #57, #59, #64

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мамона

    3 5 Отговор
    Аз ще си правя гаври с карикатури с всички, а вие се карайте всички, понеже сте умни. После се чудете защо шепа хора владеят цялото човечество.
  • 56 реалист

    9 13 Отговор

    До коментар #49 от "SDS":

    А бе ти защо си мислиш, че на някой му пука за истанбул и като цяло за турция ? Май не си наясно, че Франция е голяма от каквато и страна да бъде погледната било то като икономика или въоръжение. Нима не виждаш, че турците вече не са харесвани от никоя европейска държава?
    Аз ще се радвам те да продължават в този дух, докато накрая на толерантните европейци им писне та вземат и наринат тези пришълци в техните родини от където са изпълзели. Повярвай на никой не му дреме за турците в Европа. Черноработници могат веднага да бъдат намерени от цяла източна Европа.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Майн Рид

    7 5 Отговор
    Ще трябва да напиша книга :даскала без глава!!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 КИНДЖУ

    14 16 Отговор
    Това Шарли Ебдо е откровена простащина жалко за аплодиращите простотията
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Синан

    4 8 Отговор

    До коментар #53 от "Бесен Язовец":

    С 200 ти влиза салама, така разправя Онур!

    Коментиран от #68

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Бесен Язовец

    6 7 Отговор

    До коментар #62 от "Синан":

    Католическите педоfily от Ватикана ти се радват!

    Коментиран от #69

  • 67 Възмутен

    12 17 Отговор
    Франсетата се оляха. Не харесвам Ердоган, но турците си го харесват и това го приемат много болезнено и като се има в предвид каква сплотена нация са - няма да оставят тази гавра ненаказана. Все някой трябва да поставя на мястото им самозабравилите се политичета, особенно Макрон - човек който си ляга "майка" си. А турците не го подиграват за това, само дето цял свят му се смей!
  • 68 Бесен Язовец

    6 6 Отговор

    До коментар #64 от "Синан":

    Знам че Жозеф от Лион ти е любовник!
  • 69 Синан

    7 7 Отговор

    До коментар #66 от "Бесен Язовец":

    Кажи честно, верно ли си дълбок като пещерата Вороня? Така разправя Онур.

    Коментиран от #71

  • 70 Нона???

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пишконян":

    Третият е първи!

    Коментиран от #76

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Харакири

    9 11 Отговор
    В най-скоро време очаквам някоя френска мисирка да остане без глава !
  • 73 минчо

    11 5 Отговор
    АЗ НЕ ВИЖДАМ НИЩО ЛОШО.СЕГА НЯКОЙ МЕСТНАК В АНКАРА ПРАВИ ЗАКАЧЛИВА КАРИКАТУРА НА МАКРОН И ГОТОВО.
  • 74 Деда ви Кольо🦏

    17 7 Отговор
    Абе писна им на хората, взимаш го, даваш му права, пари, уважение и накрая ти сер. е в джоба,примитивно мислене, както казва Путин в свое обръщение, в Русия имаме закони и правила, без бурки и глупости, на които не му харесва да се върне във родината си, франсетата винаги са ми били малко анти със своите свободи и прочие, изненадаха ме със своята смелост, явно им преля чашата, браво на президента им, че отстоява свободите на своя народ в собствената им държава, при нас нещата са сложни, третина от парламента ни турски, демек турчина те управлявя

    Коментиран от #79

  • 75 Дърт

    13 16 Отговор
    Не съм почитател на Ердоган, но карикатурата е рядко тъпа! Ако това им е хумура на французите, направо са жалки! Аз специално мисля, че техния Макарон, ще бъде по-успешен обект за карикатури ведно с баба му...пардон жена му.

    Коментиран от #77

  • 76 Пишконян

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Нона???":

    Съгласен...
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Моамар Кадафи

    6 3 Отговор

    До коментар #74 от "Деда ви Кольо🦏":

    Ааа сетили се, че каруцата се обърнала ама вече късно 2011г да са мислили френчитата!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Де Факто

    3 5 Отговор
    ПО-добре, да си погледнем наш'та МИРИЗЛИВА КОЧИНА, вместо да гледаме в чуждото канче.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Барак Хюсеин

    3 3 Отговор
    Хахахаха Сащ са с исляма Обама чист ислямист.

    Коментиран от #85, #86, #87

  • 84 8292

    8 0 Отговор
    Слеващата карикатура е Ердоганвдига полите на Меркел но под фереджето не се знае кой е може и да е .........
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 да ти кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Барак Хюсеин":

    ..жена ''МУ'' имах в предвид..
  • 88 Диверсант

    22 5 Отговор
    Реакцията на мюсюлманите към сатирата показва колко са задръстени.. Преди години когато гръмна скандала че подслушвали Меркел, излезнаха карикатури на Обама с уши дълги като на заек и широки като на слон в официални вестници. След ден беше забравено. Никой не се обиди, никой не заплашва. В началото на вируса излезе една карикатура на Макрон, Джузепе Конте му шепне на ухото, СЕГА ТВОЙТА ДЪРТАТА КАКВО ЩЕ Я ПРАВИШ.. Мина и замина. Тия колкото ревът толкова повече дават храна на сатирата.

    Коментиран от #106

  • 89 Кайзер Созе

    10 5 Отговор

    До коментар #41 от "kkk":

    Следвайки твоята логика, ако аз искам да напиша нещо или да изкажа мнение, което знам че няма да ти хареса, и ако имам ядрено оръжие бих могъл превантивно да ти пусна една две ракети и да те изпаря от лицето на земята, защото в противен случай ти ще ме нападнеш и ще ми навредиш? Това е твоята логика, не забравяй. Само че си в голяма грешка. Първо ти разсъждаваш на битово ниво. Говориш от първо лице, като че ли някой ще те обиди, и за това си готов да го вкараш в болница. Тук става дума за законите във Франция, които позволяват такива карикатури. Това че на мусюлманите не им харесва е отделен въпрос. Ние като българи живеем по нашите закони. Не по турските или американските.

    Коментиран от #105

  • 90 Ердо

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    Да сте чули някой вестник или списание в Турция да се бъзика с друга религия, няма и да чуете, ама ми се струва че скоро франсетата пак ше ревът

    Коментиран от #92, #95

  • 91 ХХХХ

    7 6 Отговор
    Не мога да ги разбера тия карикатурсти от Шарли Ебдо.
    Не са къдърни да направят карикатура или ги е страх.
    Що за карикатура на даден човек е щом не можеш да го разпознаеш на каракатурата изобщо. И се налага да тиго напишат.
    Кто го правиш прави го качествено или не го прави.

    Коментиран от #107

  • 92 Обективно

    15 2 Отговор

    До коментар #90 от "Ердо":

    В Бразилия има чното повече карикатури за Ердоган, но защо Ердо не казва нищо против тях? А Шарлито има и много карикатури за Макрон, за Бриджит, за Меркел, за ПУТИН....НО ТОЙ НЕ ГИ ТРЕПЕ ЗАРАДИ ТОВА.

    Коментиран от #94

  • 93 Невъзможно е

    16 3 Отговор
    Не може да забраниш сатирата по света, колкото и да не ти харесва това!!!

    Коментиран от #101

  • 94 Диверсант

    8 2 Отговор

    До коментар #92 от "Обективно":

    Именно сатирата държи политиците ако може да се каже в някакво
    нормално поведение. От страх да не бъдат осмяти, ако пък се случи се правят че нищо не се е случило
  • 95 Бойко Чекмеджиев

    12 4 Отговор

    До коментар #90 от "Ердо":

    Алооооо, а Св София на джамия. Как по - голяма подигравка?
  • 96 😂😂😂

    11 5 Отговор
    😂 Преди броени дни гръцки весник му беше теглил някакви майни на султана със главно заглавие на първата страница
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Някой

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    Карикатурата посочва лицемерието на мюсюлманите, тяхната най отличителна черта а ти се скрий продажен трол.
  • 99 Русенец

    6 2 Отговор
    През ВСВ, в САЩ са продавали кибрити с изобразен на тях наведеният Хитлер. На задните му части е било драскалото. Имало е и надпис: Strike a match from Hitler's britches.
  • 100 MalkomX

    13 3 Отговор

    До коментар #20 от "О, пророкът":

    Ако си за свобода на словото, иди в Франция и се изкажи за алжирския гоноцит да те видя тогава. Защото приеха закон, според който те грози затвор и парична глоба в хиляди евра.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Бесен Язовец

    3 8 Отговор
    Знаех си, че русофилчитата веднага ще скочат на амбразурата, за да защитят любимият си мюсулмански диктатор. Пред Франция и Турция, те избраха Турция, което е и очаквано.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #88 от "Диверсант":

    Има лъжлива инпретация ..Ердоган не критикува списанието за своята критика а заради карикатура на пророка ...но филтрираната медия се опитва да го покаже че критикува свободата на словото

    Коментиран от #116

  • 107 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #91 от "ХХХХ":

    Заради възможноста да бъдат осъдени.Не във Франция ,а в Турция А това че пише някакво име ,не е доказателство. Колко ли мъже са кръстени със същото име като на турския президент.А всяка прилика с действителни лица и събития е случайна..
  • 108 Кукли и парцали

    3 0 Отговор
    А деня преди карикатурата, горяха плакати и кукли с лика на Макрон. Всичко се сведе до много махленско ниво...
  • 109 Българин

    2 0 Отговор
    Франция е велика държава, не случайно всички революции са тръгвали от нея и благодарение на това човечеството е вървяло напред.Тя е държава синоним на прогреса и напредъка. Не го забравяйте.
  • 110 Браво

    2 0 Отговор
    Крайно време е Европа да изгони всички.които са ислямисти и да си ходят там.от където са по произход..в техните си земи и порядки и да се трепят там.да си се кланят по 100 пъти на ден и да се оправят .Нямат място в Европа с християнските ценности.Различни сме.Всеки да си е на мястото.Не може на хумор да се отвръща с рязане на глави...Вън от Европа и царш в пустините
  • 111 Харакири

    0 2 Отговор
    А вчера ми цъкахте минуси като прогнозирах ,че съвсем скоро ще обезглавят някоя френска мисирка !
  • 112 101 ПРОЦЕНТА

    1 2 Отговор
    НЕ МИ ХАРЕСВА НИТО КАРИКАТУРАТА , НИТО ЦЕЛТА И -- ЯЗЪК ЗА ФРАНЦИЯ ЧЕ БЕШЕ НЕЩО В ИЗКУСТВОТО --- ГОЛЯМ УПАДЪК ПЪК И ЗАГУБИ ЗА ФРАНЦИЯ И НАРОДА И ЗАЩОТО ТОЙ ЩЕ ГО ОТНЕСЕ СЪС СИГУРНОСТ ! 100%
  • 113 сандокан

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Християнин":

    Дааа а настоящите съветски вождове строят най-големите и гиздави джамий в Москва.
  • 114 сатана

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Stormtrooper":

    Защото Юдаизма е от около 3000г. Християнството 100г. след смърта на Христос ( не е бил християнин ) а Мохамед е роден 570г. Християните си имат Ватикана и Константинопол, Исляма си има Мека за какво тия двете се натискт за Йерусалим. Не могат да преглътнат че са произлезли от Юдаизма и искат да го унищожът физически. Бъдещето на човечеството няма как да бъде светло с тия трите религий...само войни, войни и пак войни в името на тия. Църква, джамия или синагога е последното място на което бих потърсил Бог.
  • 115 Отвличане на вниманието в България!!!

    0 0 Отговор
    Краденето продължава с бързи Обороти, трупа нето на Дългове за държава и Народ, прехвърляне на Окраденото по Овшорки на Бахамите?? Отвлича се вниманието с Франция, Макрон, Ердоган, Гледайте колко е Лошо там, НЕ гледайте колко много се Краде в момента в България??? Познат трик!!!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: