Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 07:27 1 616 5

Испанската полиция арестува 21 души при акция срещу каталунски сепаратисти

  • каталуния-
  • испания

Отделянето на Каталуния от Испания е подкрепяно от приблизително половината от населението на тази автономна област, но отхвърляно от другата половина и в страната като цяло

Испанската полиция арестува 21 души при акция срещу каталунски сепаратисти  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испанската полиция е арестувала 21 души, свързани с каталунското сепаратистко движение, по подозрения в корупция и предизвикване на обществени безредици, предаде "Асошиейтед прес", като се позова на министерството на вътрешните работи.

Проведени били общо 31 полицейски акции в каталунските градове Барселона и Жирона. Арестуваните са разследвани за злоупотреби, измами и пране на пари, като било установено, че финансови средства в помощ на спортни организации в Каталуния са били отклонени незаконно.

По данни на съд в Барселона бившите политици от местни сепаратистки партии Давид Мади и Ориол Вендрел са сред разследваните.

Миналата година Каталуния бе обхваната от поредица просепаратистки демонстрации по повод присъдите срещу организаторите на неуспешния референдум за независимост през 2017 г. Митингите бяха съпроводени от насилие, в резултат на което стотици демонстранти и полицаи бяха ранени.

Отделянето на Каталуния от Испания е подкрепяно от приблизително половината от населението на тази автономна област, но отхвърляно от другата половина и в страната като цяло, коментира агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карабах може

    5 1 Отговор
    Каталуния не може...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Виж сега

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Карабах може":

    ... може, но ще падне монархията, а това на "великите сили" не им се иска, защото после ще падне и Мерито!
  • 3 хахахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Карабах може":

    И Косово може
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: