Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 14:49 1 649 5

САЩ разпитват интернет гиганти

  • сащ-
  • фейсбук-
  • марк зукърбърг

Разпитаха представители на големите компании

САЩ разпитват интернет гиганти - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на големите социални платформи бяха разпитани от американския Конгрес, съобщи FOX News.

Основна тема на разговора беше правната защита в социалните медии. Основателят на Туитър Джак Дорси призна, че компаниите трябва да направят повече, за да заслужат доверие.

Разговорите се проведоха чрез видео конференция. Поканени бяха още основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и изпълнителният директор на Гугъл Сундар Пичай.

Те обсъдиха закон, който освобождава техните платформи от отговорност за публикуваното от техни потребители. Основателите на такива платформи са постоянно призовавани да гарантират ограничаване на подвеждаща информация.

Председателят на бюрото по търговия Роджър Уикър заяви, че е притеснително, че тези мрежи са станали арбитър на общественото мнение. Сенатор Тед Круз обвини Туитър, че са ограничили достъпа на материали на Ню Йорк Пост, които са били неприятни за демократите.

Дорси заяви, че това решение е поправено. Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп често има съобщения, които са определени за подвеждащи, което го кара да обвинява социалните медии в политически действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    2 6 Отговор
    АМЕРИКА ПРИВИКВА СВИЧКИ КОЙТО ИМА СЪМНЯНИЕ В ТЯХ....ВЕЛИКА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #5

  • 2 Bahti

    4 1 Отговор
    По скоро е обратното! Епохата на правителства Приключи. Технократите владеят информацията и не съществуват закони за това. Няма да и да съществуват. Хамстери в информационното колело на заблудата, по известни като Роби.
  • 3 7л6тъ

    4 1 Отговор
    Аз не знам за каква сигурност се говори, при положение, че бяха хакнати гугъл, фейсбук, наса, клинтън, тръмп и въпреки това, всички сайтове, вкл. и този искат да им позволиш да ползват данните ти. Ако откажеш, не може да ползваш сайта.
  • 4 КРАДЦИ

    3 1 Отговор
    А КОГА СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ ЩЕ РАЗПИТАТ МУТРАТА КОЯТО КУПУВА САМОЛЕТИ ОТ ТЯХ А ТЕ НЕ ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ МНОГО ОТДАВНА ?
  • 5 Тъй де

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "минчо":

    Америка ги привиква а Русия им праща на крака агенти