Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 15:34 3 091 44

Европа е с Франция

  • ес-
  • урсула фон дер лайен-
  • франция

Европейските лидери подкрепиха страната

Европа е с Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски представители обявиха солидарност към Франция, съобщи Le Figaro.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли обяви, че е дълбоко натъжен от случилото се. Той призова Европа да бъде единна срещу насилието и онези, които организират такова.

Днес трима души загинаха след атака в Ница. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обяви, че цяла Европа е с Франция.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен определи нападението като отвратително и жестоко. Тя обяви, че Европа е единна зад френската страна.

Върховният представител по външните работи Жозеп Борел заяви, че Европа ще се бори заедно с подобни действия от омраза.

Лидери на европейски държави също обяви солидарност с френското правителство. Франция заяви, че е готова да гарантира сигурност за своите граждани.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stéphanie 🎲

    19 4 Отговор
    А Тръмп и Путин какво казват ми е интересно много?

    Коментиран от #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Еврогеец

    38 6 Отговор
    С толкова много права на потиснатите малцинства, имигранти и всякакви изроди, ще се самоунищожим, колят ни по улиците, изнасилват жените ни, гаврят се с нас, с нашата култура, с нашите паметници, с всичко, на собствената си територия ни карат да се чувстваме чужди.
    Незабавна екстрадация и въвеждане на смъртно наказание и доживотен затвор без право на замяна за всички, който унищожават, потъпкват и убиват наред.

    Коментиран от #9

  • 6 Прав чеп

    31 10 Отговор
    Коя Европа? Няма вече Европа. Има Европа на Меркел лудата и Макрон бабоева!

    Коментиран от #12

  • 7 123

    27 7 Отговор
    Сега франсетата ще палят свещички и ще казват аз съм Франция.
  • 8 Сульо

    11 2 Отговор
    Не е вярно... Бат Бойко е с Ердоан....

    Коментиран от #11

  • 9 радикал

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Еврогеец":

    Колелото вече се завъртя.Който каквото си търси. Черните ескадрони идат. Вън псетата от Европа.
  • 10 Сандо

    30 3 Отговор
    Е,и какво от това?Ще има светлини по паметници,свещички,цветя и куп досадни и фалшиви речи.Поради Ковида няма да се хванат за ръчички и да направят показна разходка.И от утре - по старому.Нагли и бездушни лицемери,докарали света на крачка от война!
  • 11 един от многото

    15 6 Отговор

    До коментар #8 от "Сульо":

    Че кой го брои кирос Ганьос за европеец?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Наблюдател

    30 7 Отговор
    "Сасоли обяви, че е дълбоко натъжен" С това започва и приключва Европейската солидарност.
  • 14 a bee

    8 7 Отговор
    Ниво кое е : на джъндъра а ? Едни селяни с
    вили и лопати "ГИ " гонеха. Ся ша любим баби ли ??
  • 15 AKHIRAJ SINGH

    5 8 Отговор
    къде е оня Ломското Оли дето се мисли за Ариец че се е писал от Индия хахахха това че си се писал от Индия не те прави Ариец бе Славянско дръпнато оли
  • 16 Eleonora

    27 8 Отговор
    Хаха, лицемерие. Европа била с Франция....Европейските лидери съзнателно и целенасочено наводниха Европа с терористи, сега ронят крокодилски сълзи....
  • 17 Тия

    24 9 Отговор
    западно-европейски тупани така и не разбират как техните собствени правителства им го натаковат:
    1. Нападат мюсюлмански държави по разни измислени причини
    - това води до бежанци, които после искат да дойдат тук
    - това води до радикализация на мюсюлмани, били те в Европа или в други арабски държави
    2. Нападат, забележете, най-вече светски държави като Либия, Сирия, Ирак, държави в които светски лидери (или диктатори) безмилостно унищожаваха ислямистите.
    - Лидерът на Либия беше много ефективен портиер и не пускаше бежанци. От отстраняване то му спечелиха корпорациите а загубиха обикновените граждани
    3. Отварят си границите за секви "ядрени инженери"
  • 18 хаберих

    20 8 Отговор
    Европа е с Франция,а Макарон с баба си Меркел. Събирайте ги още. С лодки,с ТИР-ове,с вагони. Събирайте ги тия бежанци! Франция стана с цвят на автомобилна гума.

    Коментиран от #27

  • 19 Stéphanie 🎲

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "Прав си":

    Прав си и ти !!! Аз обаче както в съдебната палата премислям и едната и другата страна.Претеглям,анализирам .....защо стигам винаги до един извод -Дали Меркел 😉 не ги вкара нарочно в Европа?Държавите им повечето са сасипани ,така се знаят къде са имат адрес 😉убиват варварски но са безсилни по пещерите няма много .Така по лесно ще ги мачка валяка ,може би продължава делото на Буш ?Но на каква цена невинни хора умират😢всичко идва по план започва от Франция не защото германците са по добри 😉 а за заблуда на противника и Ердоган запали фитила ...

    Коментиран от #21

  • 20 Той

    13 10 Отговор
    НЕ не сме с Франция. Започнаха да въвеждат военно положение за контрол на хората.
  • 21 Дълбоко Виждащ

    11 3 Отговор

    До коментар #19 от "Stéphanie 🎲":

    Атентати във Франция имаше и преди Бежанската вълна!Защо само Франция ....Дали няма някоя друга причина , да предизвиква тези варварщини???

    Коментиран от #25

  • 22 Случаен

    16 2 Отговор
    Тези хора приличат на африкански скакалци, които долитат, впиват се в социалната система на изградените общества, и изяждат всичко наоколо, като активно се размножават. Те не са в състояние да изградят свои блага или да допринесат с нещо за света. Но най-интересното е, че всичко е оправдано с една деградираща човешките цености вяра, която ги кара да спрат да милсят. Те са наистина с напълно променено съзнание, което твърди, че тяхната вяра е истинска, а другите трябва да умират и са готови да убиват. Те всъщност убиват. И макар да има много добри мюмсюлмани по света, те също тихичко подкрепят войнствения агресивен мюмсюлмански строй.
  • 23 У̀дри

    8 6 Отговор
    Сега е момента да ги почваме. Бий! Бий! Бий чалмата по главата!
  • 24 Сорбона

    7 5 Отговор
    Всичкото е театър. Търси се нова причина за война.... Важно е за българките, да не насъпим пак мотиката!!
  • 25 Stéphanie 🎲

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "Дълбоко Виждащ":

    Защото тук си отглеждаме като цветя😁Франция е като смукателна помпа за мигранти😉.Има много арабски упилища във всеки град -и в същото време полицията ги знае от къде е започнал заговора...знае всичко ,често са засичани сигнали от тук до друга държава групировка джихад....Ти вообще разбираш ли какво пиша?Няма как всичко в прав текст да напиша.....

    Коментиран от #29

  • 26 Отговорете

    8 4 Отговор
    Ислиямист дали си мени нрава?

    Коментиран от #35

  • 27 Брат ми

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "хаберих":

    Много си прав, за мое голямо съжаление. Живял съм там и беше хубаво място с хубави хора. Но сега е много кофти гето в Европа.
  • 28 pepy

    22 3 Отговор
    След като "Шарли ебдо" е сатанинско издание" /карикатурата с Ердоган/, сега Главното мюфтийство, какво ли ще каже за поредното отвратително нападение в християнска църква...
  • 29 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Stéphanie 🎲":

    Като така дълбоко познавате франция,смятате ли,че атентатите там ще спрат?

    Коментиран от #34

  • 30 Иван

    4 4 Отговор
    Стига сте обяснявали с кого сте и кого подкрепяте, ами вземете някякви мерки срещу тия навлеци. След като не им харесва европейската цивилизация, да се махат от европа и толкова. Това което виждам е чист мазохизъм от страна на европейците. Масово изселване на противниците на европейската цивилизация обратно в кочината от която са дошли.
  • 31 миш

    2 8 Отговор
    Абе,вие сте с Франция и сте се хванали за ръце,ама одите със сто човека охрана.А и проблема с гражданите на Франция си е само техен,без значение от произхода им,дали сте им френски паспорти,нали.
  • 32 Русия и

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Stéphanie 🎲":

    предния път с Шарли Ебдо,докато недоклатените палеха свещи и се надпреварваха да пишат аз съм Шърли,реснаците пратиха бомби на същите тези които направиха атентата с надписи аз съм Шарли. Та те така стават нещата а не със свещи и цветя. За благодарност французите пращат самолети на Русия,но пък тя ги гони като мишоци и хич не и дреме. Та аз ако съм на Путин този път ще си замълча,но аз,а Путин с това е велик,че не ще замълчи а ще предприеме нещо.

    Коментиран от #36

  • 33 Грух

    3 10 Отговор
    Ами да спрат да се подиграват и това е. Свободата на словото не го разбирам като хули, подигравки и насмешки. На никой не му е приятно, дори на мюсюлманите.
  • 34 Stéphanie 🎲

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Дълбоко Виждащ":

    Някой ден спрат сигурна съм !!!Войната започна още на 11 септември 2001 г.в Америка.После знаеш какво стана нато ....после се появи Меркел 😉.Нареди си пъзела сам мисли етап след етап .....
  • 35 Грух

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Отговорете":

    А ти самият, пиле ?

    Коментиран от #38

  • 36 Stéphanie 🎲

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "Русия и":

    Тез картинки ги забрави 😂 те бяха само повод за джихадистите .Стига с Русия че ми писна с тез самолети ....то и портрета на Путин бе в асансьор и се базикаха с него.Ама Путин не изби репортера и участниците в скеча.....Далеко си от това което се случва.
  • 37 Гост

    8 17 Отговор
    Чета коментарите и не мога да повярвам, че в 21-ви век сте толкова лесни за манипулиране! Хайде да погледнете истината в очите, пък тогава давайте оценки за този или онзи! Мислите ли, че на тези хора им е кеф да отиват на непознати места /в други градове и държави/ да търсят препитание?! Я, попитайте нашите сънародници, независимо дали тези, които от малките градове и села отиват в по-големите и столицата или пък другите - които отиват в други страни?! Ще ви кажа - на никой от тях не му е приятно, но когато живееш на място, където няма препитание, няма работещи правосъдие и здравна система, няма образование, но пък има в изобилие война, убийства, грабежи, несигурност в оцеляването, да не говорим за отглеждане и възпитание на деца, какъв избор имат тези хора?! Не забравяйте алчните "демократични" корпорации, които изсмукват и малкото сили в икономиката на тези държави, чрез корумпирани политици и правителства! Така че, спрете се! Не обвинявайте хората, че търсят спасение и оцеляване от джунглата, в която са ги вкарали същите тези "демократи"! А когато пък посегнеш и на единственото им останало - вярата, то не очаквайте да приемат безропотно и тази "кражба"!

    Коментиран от #40, #42

  • 38 Пиле

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Грух":

    Навик им е, 500 години са го практикували

    Коментиран от #41

  • 39 Бай Пешо

    0 5 Отговор
    Абе няма ли някой нормален човек да забрани това издателство. Колко хора трябва да загинат, заради малоумни издатели, които се подиграват с религията на хората.
  • 40 Отново неподготвен гост

    9 4 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Добри ми Гост мюсюлманин, защо тези така хрисими и добри човешки същества не са емигрирали в богати мюсюлмански държави. Примерни дестинации много, даже може и да включим и любимата ти Турция. Аз като обикновен човек не разбиращ защо религия трябва да управлява живота и решенията ми. Понеже съм християнин и никога не ми е минавало през ума да емигрирам в мюсюлманска страна, но със сигурност не бих нападнал някой защото не вярвал в моя Бог.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Аве Адолф Хайл

    1 0 Отговор
    Тaм къдeтo имa мюcли , имa и прoблeм , тoвa ca cвeтoвнo извecтни фaкти . Мaкрoн и Мeркeл ca хoрaтa , кoитo нaпълнихa Eврoпa cъc вcякaквa мюcли cмeт, и прoмeнихa eтничecкaтa и рeлигиoзнa кaртa нa кoнтинeнтa . Ceгa щe cърбaт пoпaрaтa и вcички щe плaтим мнoгo cкъпo зa прoчиcтвaнeтo нa Eврoпa oт тeзи иcлaмиcти - тeрoриcти , зaщoтo вceки eдин oт тaя мюcли cмeт , e пoтeнциялeн и възмoжeн тeрoриcт .
  • 44 Гост

    0 0 Отговор
    Европа е с Герб и Бойко
Новини по държави: