2 Ноември, 2020 07:13 5 675 19

Тръмп vs. Байдън - страстите ескалират!

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Остри нападки между кандидатите за Белия дом в последната фаза на кампанията

Тръмп vs. Байдън - страстите ескалират! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Остри нападки и взаимни обвинения между двамата кандидадит за Белия дом белязаха последната фаза от предизборната кампания в Съединените щати. В последния уикенд преди вота на 3 ноември.

Борбата с Covid-19 беше една от темите, по която Доналд Тръмп и Джо Байдън задочно си размениха реплики по време на предизборни събития.

“Какво не е наред с този човек?“, попита Джо Байдън по време на митинг в град Флинт, щата Мичиган. Кандидатът на демократите се възмути от думите на Тръмп, който заяви, че заради финансови подбуди лекарите умишлено завишават броя на починалите от коронавирус. Байдън разкритикува и общите действия на администрацията на Тръмп в борбата срещу Covid-19:

“Още през януари той знаеше колко опасна е тази пандемия, но го скри от американците. Знаеше, че е по-опасно от грип, но излъга американците. Знаеше, че вирусът няма да изчезне, но продължаваше да ни казва, че се задава чудо“, каза Байдън.

От град Нютън, щата Пенсилвания, по време на предизборно събитие Тръмп отвърна на критиките на Байдън:

“Гледах Джо Байдън вчера. Всичко, което той прави, е да говори за Covid, Covid - той няма какво друго да каже. Съгласни сме, това е сериозно. Затова свършихме невероятна работа и в един момент те ще го признаят“, каза Тръмп.

74-годишният републиканец спечели в Пенсилвания на изборите през 2016 г. Сега анкета на Ройтерс/Ипсос показва, че Байдън води с 5 процентни пункта пред своя противник в този щат.

Доналд Тръмп отново предупреди за очаквани измами на изборите заради гласуването по пощата. Без изненада резултатите от него показват сериозна преднина за демократите.

Според анализатори Тръмп ще трябва да разчита на силно мобилизирани консервативни републикански избиратели, които да отидат физически до урните на 3 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    4 3 Отговор
    Тръмп СРЕЩУ Байдън. Страстите СЕ НАЖЕЖАВАТ!
  • 2 Бен ХУР

    19 2 Отговор
    един от двамата да каже истината КОЙ пусна ковид 19 USA Китай или USA
  • 3 Грейс

    22 9 Отговор
    Демократите ще купят изборите, няма да позволят 2 мандат на Тръмп.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кarosel

    12 31 Отговор
    Ако сте забелязали, Тръмп винаги говори в бъдеще не Не НЕсвършено време - ще признаят, ще бъде голям успех, ще направим Америка велика... Ще ще ще и нищо конкретно за настоящия момент. Тръмп е кауза пердута!

    Коментиран от #16

  • 6 ---------

    38 8 Отговор
    Изборите в САЩ ще бъдат манипулирани в полза на Байдън. Затова е гласуването по пощата. Ще подменят бюлетините. Зад Байдън стоят световните банкстери.
  • 7 предизборно

    3 0 Отговор
    Преди 3-и ноемВРИ.Страстите-е скалпират!
  • 8 Кarosel

    10 27 Отговор
    На Тръмп електората му е предимно необразовани маргинали, вярващи сляпо в думите на шопараа и очакващи неземни чудеса. И ако дойде момент да се "отърсят" от оранжадата ще бъде късно.
  • 9 Real

    27 1 Отговор
    От къде го изкараха това плашило Байдън защо направо не сложиха черната за кандидат щеше да има по голям шанс срещу Тръмп
  • 10 Не не е шега

    4 1 Отговор
    Тръмп и Байдън не са научили за извергите от Перник с концлагер за гаври и изтезания ми,няма страшно и те ще научат!
  • 11 Karosel

    8 4 Отговор
    Когато се обсъжда дадена обществена личност която кандидатства за президент, би трябвало да се излагат смислени аргументи. Чучело, дъртак, наркоман, педофил и тем подобни са просто смехотворни и несъстоятелни! Трябва да се обсъждат предложени политики и мерки.
  • 12 Чонкин

    3 4 Отговор
    Споко ве,пудела на Путин пак ще спечели
  • 13 Защо

    11 2 Отговор
    си мислите че изборите там са ДЕМОКРАТИЧНИ! Няма такова животно. Ако САЩ бяха демоктратична държава,трябваже да има партия на Афроамериканците и на Мексиканската диаспора/както тук ДПС/,които са десетки милиони.Зад Тръмп стоят оръжейните магнати и общо взето те ще решат изборите
  • 14 Гост

    0 7 Отговор
    Кво общо има дпс с горе. Харесвам и двамата. Байдън не ми харесва на външност, муден, да бяха черната. На запад живеят с черни и са много доволни. Възпитан, полицай. Искащ да му помогне и затова оредпочитам Черната. ТРЪМП е готин, става, като бойко за компания, кекс и хубави женички... Дай боже бурята да поутихне след изборите, който и да е от тях. Черните и те са хора. Кво като са мюсюлмани. Всички сме хора на този свят и е редно да спазваме законите, правилата на дадена страна. Мир у дома, мир по света, бе написал един турски журнакист ит Турция преди време.

    Коментиран от #17

  • 15 2020

    6 2 Отговор
    Изборите в сащ се решават единствето от Израел.Двамата биологично приключили старци,нямат думата.По повод написаното,че зад тръмп стои оръжейния бизнес -това пак са евреи.Когато една страна ,с колониален и робовладелски манталитет,мързеливи негри,бели негодници и без вяра /20 секти/не може да има самостоятелно правителство.Каквото решат евреите това ще изберат тези фалшиви американци.Само Джон Кенеди /католик;такива са целият род Кенеди/можеше да направи сащ нормална държава ,но го убиха самите американци,подстрекавани от евреите.Няма нищо тайно.Но ,къде е България?!Продадена за 8 счупени самолета.Толкова унизително положение за българите за да управлява нискочелия Бойко Борисов/комунист/,още 2 месеца.За това помислете и не се грижете за една разпадаща се държава-сащ.

    Коментиран от #19

  • 16 Ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кarosel":

    Друго си е Боко:асфалтирах,санирах,метнах ви 50 лв.и ви минах с 200.
  • 17 Само питам

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ти кога прескочи границата,кога предпочитания взе да даваш?Я си се връщай при твоите в АфроИндия.
  • 18 Анонимен

    0 0 Отговор
    Факти, живи и здрави бъдете... 1 към 1 хихи, относно нарциса...
  • 19 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "2020":

    А може ли най-после да обясниш КАКВО РАЗБИРАШ ПОД ВЯРА ?