3 Ноември, 2020 09:12 4 378 32

САЩ искат да разделят Русия и Китай

  • русия-
  • сергей наришкин-
  • китай

Това твърдят водещи руски агенции

САЩ искат да разделят Русия и Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ се опитват да внесат разграничаване между Русия и Китай. Това обяви директорът на руското разузнаване Сергей Наришкин, цитиран от РИА Новости.

Руските агенции са открили различни факти, които доказват това. Посочва се, че политическите проблеми са се повишили в някои западни държави.

За това и те търсят раздори в други организации. Такива са Евразийския икономически съюз и Шанхайската организация за сътрудничество.

Наришкин обяви, че западният международен ред отслабва все повече. Според него идва период на мултиполярност.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха

    10 81 Отговор
    А според мен идва момента на пълният упадък на Русия.

    Коментиран от #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 5ко

    31 6 Отговор
    Ми, то си е точно така.
  • 4 1234

    33 8 Отговор
    Русия и Китай пък искат да разделят израел и сащ....
  • 5 Анонимен

    72 10 Отговор
    Русия крепне под славата на Владимир. Един ден и ние ще застанем отново рамо до рамо с братска Русия.

    Коментиран от #6

  • 6 Софиянец

    7 55 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Може, легнал в руските гробища тавариш

    Коментиран от #20

  • 7 Гост

    62 3 Отговор
    Мечтата на САЩ е да насъскат Русия срещу Китай. Американците са професионалисти по воденето на войни с чужди ръце. Бедата за тях е, че начело на тези две страни не стоят глупаци, които да им се вържат.

    Коментиран от #28

  • 8 Хи хи

    4 40 Отговор
    Те искат ама руските монголи сакат с Катай.Вън рувките монголи от Европа.
  • 9 ke da

    4 24 Отговор
    Няма нужда да го правят, Сибир и Маджурия отдавна са го направили, а за в бъдеще двете азиатски империи и ще воюват за тях! И не само това .....
  • 10 удри

    36 2 Отговор
    Едно е да искаш,второ да можеш,а трето и четвърто да го направиш.Западните психопати с простотиите си направиха доскоро невъзможното обединение на най-голямата по територия и военна мощ държава с най-голямата по население и икономическа сила страна.Сега ще ядат бахура.Лошото е,че ние пак сме от оная страна,как и беше името.

    Коментиран от #18

  • 11 Нема да стане

    2 22 Отговор
    Всички тоталитаристи азиатци, срещу стожера на Демокрацията САЩ ! Нема да ви се получи, роботизирани общества сте, те те затова!
  • 12 Хи хи

    6 36 Отговор
    между рушняк и катаец разлика няма.И двете са примитивни стеони народи.

    Коментиран от #13

  • 13 Stéphanie 🎲

    5 15 Отговор

    До коментар #12 от "Хи хи":

    Какви глупости говориш човече 👀 ?Общото е мръсн*я комунизЪм ,манталитета обаче м/у китаец и руснак е на светлиннНнни 😂.Китайците са прекрасен народ де да бяхме всички раси като тях....
  • 14 Сватба

    14 0 Отговор
    Когато двама се обичат само смърта може да ги раздели
  • 15 руска смрад

    4 27 Отговор
    Руснаците са толкова на**ни мишки ,че единственото което правят е само да се мазнят и да се бутат на батковците си от Китай в опит да търсят спасение.Китай обаче си гледат собствения интерес,а скоро ще си вземат и Сибир и той ще е китайска провинция.Да ги видим руските плужеци тогава на кой ще се оплакват.
  • 16 чайник

    5 18 Отговор
    Когато русняците започнат да ядът с клечки ще е вече късно за тяхното спасение
  • 17 Nnn

    4 28 Отговор
    Русийката е една военна мижитурка в сравнение със САЩ.Русия е регионална сила с ограничени възможности,докато САЩ е единствената суперсила в света с най-силната и модернизирана армия за всички времена,като военната им мощ е по-голяма от Китай и русия взети заедно.След САЩ се нарежда Китай по военна сила ,а чак след това е русия.Руснаците нито имат парите ,нито нужното технологично развитие ,за да бъдат в челните 2 места.Колкото до икономиките и там няма смисъл да се спори.Икономиката на САЩ съставлява 30% от световната и цялата световна икономика се влияе от американската.След това е Китай ,а русия няма какво дори да я комоентираме.Там руснаците са пълни мижитурки.

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДЕДИ ВАНГО

    31 3 Отговор
    В НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД САЩ СА 9 ТА ЦИГУЛКА
  • 20 Я па ти

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Софянецо--знаеш ли колко велики народи и империи са си мечтали като теб за руски гроб..?..??? Кто започнеш още от варягите след това монглоите и татарите,шведите,поляците...турците,французите,англичаните ,немците,японците и китайците и завършиш до ден днешен с американците---та всички тези мечтатели са яли руската гаргамушка яко...-та внимавай с мечтите си...

    Коментиран от #21

  • 21 мразя руските говеда

    2 23 Отговор

    До коментар #20 от "Я па ти":

    Бягай фантазьор пробит.Едвам се намериха гробове да се заровят онея над 20 милиона руски глупендера дето дадоха фира през ВСВ !
  • 22 не може да бъде

    15 2 Отговор
    Тези опити за разделяне/разделяй и владей/ са характерни за англосаксонската политика.Трябма да се признае,че в това те са ненадминати майстори и поне досега,потърпевшите с години се чудят как са са се подмамили и са били въвлечени в такива авантюри/в т.ч .сме и ние/.Затова от 200 г.владеят света!?Но това ,което сега се вижда от случващите се събития,е първо,че Русия си е научила добре урока,и второ англосаксонският свят е в упадък -преди всичко генетичен ,техните лидери не издържат на никакво сравнение с предишните./Впрочем и ние сме в генетичен упадък -извод правя от глупостите ,които се пишат по форумите/.И трето ,Китй е във възход ,който не може да бъде спрян.Някои си мислят,че първата жертва на Китай ще бъде Русия,но аз искам да ги подсетя ,че в Русия е студено,особено в Сибир,а по света има такива хубави топли места,където китайците да се настанят.И докато Русия дава на Китай това ,което им е необходимо,тя в безопасност. Да му мислят в САЩ ,ЕС и в Африка,за която казват ,че е изкупена наполовина от Китай!
  • 23 Мога

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Nnn":

    ли това което си написал да го пратя на Пентагона да го анализират и евентуално да завземат Русия за една седмица?
  • 24 Съвет

    3 1 Отговор
    Ами в такъв случай след като ви е страх бързо се обединете в една държава и няма да може никой да ви раздели
  • 25 КГБ

    0 2 Отговор
    Маук как го разбра това?
  • 26 Наколанатоката

    1 2 Отговор
    Споко таварищ Наришкин Китай няма да ви изтърве
  • 27 Ицо

    5 0 Отговор
    Абе имали толкова много руснаци в бг за да ги мрази човек толкова много. Изглежда никой не се интересува да говори по темата само ползва омраза кьм хора които никога не е срещал.
  • 28 Рико

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Само от ВСВ насам да броим. Има три тежки,непреодолими във времето конфликти между двете страни. През войната Сталин освен на Мао изпраща оръжие(повече дори) на смъртния маов враг Чан кай-ши. След войната Сталин отказва да даде А-бомба на КНР. Третото е "културната революция" през 60-те. Свидетел съм на яростната антикитайска пропаганда тук,разпоредена от Москва. Какво ли е било там? Стига се до военен сблъсък(Сахалин). За какво е цялата битка? Ами, кой да бъде водач на комунизъмъ по света! Сега уж няма комунизъмъ,но съперничеството и враждебността няма как да са изчезнали. Доверие никога няма да има - руснаците са тъпоглаво праволинеини, а китаиците помнят и в задгробния живот.
  • 29 НИКОГА НЯМА ДА ГИ РАЗДЕЛЯТ

    5 1 Отговор
    ТЕ ЗНАЯТ КОЙ Е ОБЩИЯТ ВРАГ. .АНГЛОСАКСОНСКОТО ПЛЕМЕ И ЕВРЕЙТЕ. ..ТЕ СА НА ПРИНЦИПА РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. .ВКАРВАЙ В ДЪЛГОВЕ. .КОРУМПИРАЙ ПРАВИТЕЛСТВАТА. .!!!
  • 30 Нане

    6 1 Отговор
    Ще ядът крусното американците!
  • 31 Грух

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аха":

    Ама според теб само.
  • 32 сърп и чукча

    1 0 Отговор
    С вашите Болгарски таварищи няма да го допусните Китай е вашия голям брат закрилник
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания