6 Ноември, 2020 12:36 1 457 13

ОССЕ: Да се повторят президентските избори в Беларус

  • беларус-
  • александър лукашенко

17-те държави, инициирали разследването, обявиха в съвместно изявление, че докладът на ОССЕ потвърждава безпокойствата им

ОССЕ: Да се повторят президентските избори в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След като британският външен министър Доминик Рааб призова вчера за нови избори в Беларус, и от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) днес излязоха със становище, че спорните президентски избори в Беларус трябва да бъдат отменени и повторени, предаде БТА.

Разследване на ОССЕ стигна до извод, че има предостатъчно доказателства за фалшифициране на избора от 9 август. Докладът беше представен във Виена вчера.

17-те държави, инициирали разследването, обявиха в съвместно изявление, че докладът потвърждава безпокойствата им.

В обнародвано изявление на държавния секретар на САЩ Майк Помпео се казва, че американската администрация призовава беларуското правителство да произведе свободни и справедливи избори в условията на независимо наблюдение, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    28 0 Отговор
    А в САЩ!?
  • 2 Ще ги платя ли

    28 0 Отговор
    И в САЩ нови избори
  • 3 Путин

    14 0 Отговор
    Доообре ще предам на арменския поп обещавам!
  • 4 ще видим

    5 4 Отговор
    дончо ще се хване за палците, а с него и тоя измекяр и нашият също
  • 5 Лукашенко

    20 1 Отговор
    На мен не ми харесват изборите в Америка и затова заповядвам да ги проведете наново!
  • 6 Лицемери

    17 0 Отговор
    Не чувам оссе какво казват за изборите в сащ, къде се размятат чували по пощата вече трети ден, приемат се след края на изборния ден въобще всички признаци на африкански избори. А в Беларус никой не разбра че има избори, минаха гладко и тихо
  • 7 Май

    16 0 Отговор
    ЦСКА и т искат преиграване на мача заради изкуствената трева
  • 8 Сандо

    22 0 Отговор
    Интересна е тая организация с нейните изводи и предложения.Не отиват в Беларус,въпреки че са поканени,но искат нови избори,без да имат доказателства за нарушения.В САЩ доказателства бол,не ги допускат в 18 щата,но те се въртят като пумпали и нищо особено не виждат.Това е пълен провал на западната демокрация и нейните структури,за политиците по-добре да не говорим.
  • 9 ала пОмпео

    13 0 Отговор
    Логично е и в Америка да се проведат нови президентски избори, поради опорочаване на вота. А Лукашенко сам натика страната си в устата на ония дето нямат насищане. Надявам се беларусите да помнят близкото си минало и да не се подведат от лъжливите "демократични" бъртвежи.
  • 10 Съгласен съм

    10 0 Отговор
    Но ако поставят същия ултиматум към щатите.При действащ,легитмно избран Президент, който официално заявява,че избирорите са фалшивицирани,защо се ослушват,като стрелочник на прелез? Лукашено за тях е трън между задни бузи.Искат послушко- пудел от породата" зеленски". Такъв ще подкрепят дори и в носилка с десетилетия. Колко " опорочени " са резултатите? 20-30-40%? Дори и толкова, а остатъка от 60%? Искат неистово нова територия за скоростен прием в Отанчо.С обещанията за бляскав живот ,ккогсто влязат в ЕС. Това може да се случи,само с Прецендент като онази- домашната бяла птица,чието ниво на компетентност стига единствено, до приготвяне на пирожки и пелмени.
  • 11 Русенец

    8 0 Отговор
    Да и белорусите да гласуват по пощата от САЩ !
  • 12 Gen Gurko

    6 0 Отговор
    Същото тогава да стане и с Изборите в САЩ.
  • 13 no name no face no number

    1 0 Отговор
    Повторете ги в Краварив там е наложително, в Белаарус всичко си е както трябва така е и в Китай.