Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 11:43 1 995 13

Жертвите на Covid-19 в Европа вече са над 300 000

  • ковид-19-
  • коронавирус

Най-засегнатите европейски страни са Обединеното кралство, следвано от Италия, Франция, Испания и Русия

Жертвите на Covid-19 в Европа вече са над 300 000  - 1
Снимка: Shutterstock

В Европа са починали над 300 000 души, след като са се заразили с новия коронавирус, съобщи АФП, като се позова на официални данни, събрани от здравните власти на отделните страни на континента.

Европа се нарежда на второ място по смъртни случаи (300 688 от общо 12 136 981 инфекции) след Латинска Америка и Карибите (408 841 смъртни случая от общо 11 490 126 инфекции), посочва БТА.

Само за последната седмица са установени над 22 000 смъртни случая. Най-засегнатите европейски страни са Обединеното кралство, следвано от Италия, Франция, Испания и Русия.

Франция отбеляза вчера печален рекорд от 60 486 нови заразени за денонощие. Смъртните случаи в страната за изминалите 24 часа са 828, съобщи Ройтерс.

В Латвия се въвежда извънредно положение от понеделник до 29 ноември заради разпространението на коронавируса. Решението е взето на съвместно заседание на правителството и Съвета за кризисно управление. Карантина влезе в сила от полунощ в съседна Литва. Маските са задължителни на обществени места, културните институции се затварят, кафенета и ресторанти могат да работят само за доставка на храна навън.

В Полша също влиза в сила частична карантина със затваряне на магазини и на културния сектор.

В Словакия започва втория етап от масовото тестване на населението за коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 2 Отговор
    И норките ли са включени в броя на жертвите?
  • 2 Мутафчийски

    4 0 Отговор
    Яко ще се мре!
  • 3 БГ ДБ

    9 1 Отговор
    А че то ковид не съществува. Светът е полудял да лъже
    Страхливи и вредни управляващи, защи имахме еврокомисар за дегитализация, след като на фона на умиращи, с отказано лечение, българи учениците не са на дистанционно обучение, че да се ограничи поне малко вируса

    Коментиран от #7

  • 4 КОТарАК

    4 2 Отговор
    а може ли статистика на възрастовите групи и придружаващи заболявания? има ли абсолютно здрав човек починал от вируса?
  • 5 ТаУмВзе

    7 2 Отговор
    А къде е Статистиката на Оздравелите? Масовата психоза си бичи. А другите болни Хора? Информационен Геноцид с бонус Паника.
  • 6 Лелеее

    7 2 Отговор
    За сравнение :
    2016 г са починали близо 500 хил. души от рак , инсулт , белодробни и други заболявания ?
    Хубавото на Ковид е че 2020 г . всички те се “ изпариха “...
  • 7 Критично мислещ

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "БГ ДБ":

    Някои хора си мислят, че когато се правят на щрауси и си заравят главата в пясъка проблема ще изчезне. Това да отричаш всичко само защото така ти се иска е много елементарна и изключително вредна психологическа защитна реакция. Човек трябва да е много наивен, изобщо да не иска или да не може да мисли самостоятелно за да повярва, че пандемията е измислица.
    Това някой да се мъчи да манипулира целия свят да създава и подържа изкуствена истерия чрез измислен вирус, който реално не съществува дори и да допуснем за момент, че е възможно което е съмнително със сигурност е напълно икономически неизгодно. На всеки който иска да създаде такъв грандиозен световен заговор много по-изгодно ще му излезе да наеме много по-ограничен брой специалисти които да създадат ГМО вирус и да го пусне да се разпространява сред хората. Да не забравяме, че ГМО царевицата, доматите, овцете и т.н са няколко милиона или милиарда пъти по-сложни организми от един вирус. Технологията я има от поне десетки години със сигурност и вече е доста достъпна.
    Здравата логика показва, че ако има конспирация в пандемията тя със сигурност не би била в това, че вирус няма просто защото е по-лесно и евтино да създадеш вируса.
    Вирус има със сигурност дали естествен или изкуствено създаден е друга тема, но не малко хора се правят на щрауси и без да могат да се аргументират смислено заявяват няма такова нещо.Точно заради тях пандемията се разраства
  • 8 Ковид

    3 1 Отговор
    Нали според соросоидчетата Русия не била в Европа обаче да се засили истерията и да изглежда бройката по голяма включвате и нея. Защо така бе соросоидчета.

    Само че никой не споменава че тези 300 000 са починали СЪС корона вируса а не от него и че на фона на 7 милиона които умират всяка година поради старост или други болести са нищо. Никой не споменава и другата "новина" че общия брой починали спрямо предходни години е по-малък - излиза че Совид-19 действа здравословно на населението.

    Е такива факти се крият от "независимите" медии - важно е само броят на починалите СЪС коронавирус. Паниката трябва да се поддържа.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Тулупа

    3 0 Отговор
    И как така един политик не се гътна
  • 10 Аргументът ти е вече

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ковид":

    толкова изтъркан, че е безмислено човек да влиза в дискусия с теб. Починал С грип или починал ОТ грип? Починал С рак или починал ОТ рак?
  • 11 CoviD - Грип

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ковид":

    Много хора са се хванали за теорията на Мангъров за стадния имунитет като удавник за сламка. По принцип стаден имунитет срещу вирус в възможен. Но реалистично ли е да говорим за такъв в случая с коронавируса. Не само, че има вече повторно заразени, но имаме и грипа за пример - ваксина има, стаден имунитет към него - не. Коронавирусът ми се струва ще е още един такъв. Теорията на Мангъров е непотвърдена, грипът дори я опровергава. Замисляте ли се, че грип все още няма, започва/разгарът му е около декември. Много хора сравняват колко починали на година имало от грип, и колко са досега от короната. Добре, САМО ЧЕ забравяте нещо - не става въпрос за "или грип, или корона". Навлезем ли в сезона ще отчитаме заразени, болни и починали И ОТ ДВЕТЕ, т.е. резултатите ще трябва да се сумират. За състоянието на болниците и възможността им да се борят и с двете едновременно не ми се и мисли. За хаоса, който вероятно настане, защото не е ясно как ще отделят навреме болните от корона от болните от грип - също.
  • 12 войводата

    1 0 Отговор
    абе кога ще чуем най после че си е отъшъл един политик от чумата Ковит много заболели един не мре е що така бе Миме
  • 13 вили

    0 0 Отговор
    пригответе чували за детските площадки яко ще се мре казаха от щаба преди 2 месеца и излязоха прави амааа якоооо