Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 12:13 2 362 10

На черно! Франция залови продавачи на фалшиви негативни тестове за коронавируса

  • ковид-19-
  • коронавирус

Съдът срещу фалшификаторите - 6-има мъже и 1 жена, е насрочен за март, oчаква ги затвор до 5 години и глоба до 375 000 евро

На черно! Франция залови продавачи на фалшиви негативни тестове за коронавируса - 1
Снимка: Shutterstock

Френските власти са задържали седем души, продавали подправени резултати от тестове за коронавирус, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

Те продавали фалшифицираните удостоверения на пътници на парижкото летище "Шарл де Гол". Един такъв фалшив сертификат струвал между 150 и 300 евро, според офиса на прокуратурата. Разследващите са открили над 200 фалшиви резултата на мобилните телефони на заподозрените.

Заради пандемията някои страни допускат на своя територия само пътници, притежаващи удостоверения с отрицателен резултат за вируса, издаден през последните 48 до 72 часа.

Френската гранична полиция започна разследването, след като пътник, летящ за етиопската столица Адис Абеба, бил хванат с фалшиво удостоверение за негативен тест за вируса. Вътрешният министър Жералд Дарманен благодари в Туитър на разследващите.

Съдът срещу фалшификаторите - 6-има мъже и 1 жена, е насрочен за март. Очаква ги затвор до 5 г. и глоба до 375 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 0 Отговор
    Братята роми изкарват добри пари от фалшиви тестове, дипломи, шофьорски книжки, здравни книжки, медицински и всичко кое се сетите.У нас с пари всичко можеш да си извадиш.
  • 2 Мислещ

    9 0 Отговор
    Ще има още, които няма да могат да хванат. Няма да спрат съпротивата така лесно
  • 3 Санитар

    8 1 Отговор
    Фалшивите тестове са позитивните.В сащ и европа с позитивен тест не работиш и получаваш двойно
  • 4 хахаха

    4 2 Отговор
    Да не би да очаквате да заловят продавач на фалшивоположителните тестове, с които създават втората вълна на коидиотид истерията. Все едно да очаквате да се самозаловят :)))
  • 5 😷😷😷

    5 0 Отговор
    Ооо това нищо не, ще е детска приказка пред филма "Фалшивите ваксини" !
  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Закъснели са с БИЗНЕСА, ние в България имаме такива БИЗНЕСМЕНИ още в първа вълна, на път за гръцко...
  • 7 Техните

    3 1 Отговор
    Лилави чак сега са се сетили, а нашите направиха пачки от това още март месец...

    Коментиран от #10

  • 8 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Може да се каже, че коронавирусът ще подпише смъртната присъда на популизма. Това отчасти е вярно. По природа популистите оспорват учените, тези "експерти" в услуга на елита: всички те обаче закъсняха с разпознаването на пандемията и с придържането към политиките на ограничаване, защото това щеше да увеличи недоволството на хората. Това катастрофално управление на Ковид-19 всъщност беше възприето от общественото мнение и ускорява техния колапс. Но посоченият провал е заложен много отдалеч, още от изходната точка: национализмът не работи. В момента е модерно да се осъжда причиняващата болести глобализация, да се възхвалява затварянето на границите и да се обещава обновяване на санитарния и индустриалния суверенитет. Протекционистичният дискурс попива - не смеем да кажем "зараза" - думата на всички партии. Либерализмът, дисквалифициран като "ултра", се съди без съд като великия отговорник за всички нещастия. Почти никой вече не защитава политиките за свободна търговия.
  • 9 АРАБИЯ

    1 1 Отговор
    АРАБО-МАРОКАНСКО-АЛЖИРСКИ КЕНЕФ Е ФРАНЦИЯТА ВИ
  • 10 хелена

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Техните":

    През март още нямаше тестове, душа