Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 12:35 4 841 24

Приятел в нужда се познава! Орбан скочи в защита на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • виктор орбан-
  • унгария

Унгария осъжда изборите в САЩ, определя ги като фалшифицирани

Приятел в нужда се познава! Орбан скочи в защита на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Медии, близки до правителството в Будапеща, предадоха вчера обвиненията за "измами" на изборите в САЩ, отправени от американския президент Доналд Тръмп, когото унгарският премиер Виктор Орбан определя като "приятел на Унгария", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Огромно напрежение в Америка след множество индикации за измами", гласи вчерашно заглавие на в. Origo, водеща проправителствена медия в централноевропейската държава, чийто националистически лидер е критикуван за авторитарните си тенденции.

Същият ден Орбан, който определя Тръмп като "приятел на Унгария", заяви в интервю по радиото, че "след подобни избори" САЩ вече няма да могат да критикуват други държави.

Унгарският премиер заяви, че двустранните и икономическите отношения между САЩ и Унгария са в най-доброто си състояние след идването на Тръмп на власт. Орбан подчерта, че винаги е бил на страната на Тръмп.

През 2016 г. Орбан стана първият европейски лидер, подкрепил кандидатурата на Доналд Тръмп. Той изрази отново подкрепата си през септември.

По време на посещението на Орбан във Вашингтон Тръмп представи унгарския премиер като лидер, уважаван в цяла Европа. Миналият месец неговият демократичен опонент Джо Байдън, визирайки конкретно Унгария, го обвини, че "прегръща всички бандити по света".

По времето, когато Байдън беше вицепрезидент в администрацията на Барак Обама, Виктор Орбан, който управлява от 2010 г., беше обвиняван в посегателства срещу свободата на пресата, независимостта на съда и гражданското общество. На някои унгарски служители беше забранено да влизат в Съединените щати по обвинения в корупция, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    24 29 Отговор
    Има една поговорка за КраСТавите кучета. Много е уместна тук по повода.

    Коментиран от #8, #10

  • 2 ХА ХА

    17 35 Отговор
    Да се вземат накрая и да си живеят като двама пенсионери на село
  • 3 Stéphanie 🎲

    46 6 Отговор
    Браво 👏👊👍 От петнадесет души, които ви ласкаят, поне четиринадесет лъжат.Браво Орбан 👏
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 0 Отговор
    с ЧОВЕК дори торба СОЛ да изядеш трудно ще разбереш плриятел ли тие или не
  • 5 орбан тиквата

    14 31 Отговор
    орбане ти си балъъъъък
  • 6 копейкин

    19 7 Отговор
    Паркинсона си мълчи , треперят му мартинките
  • 7 отпадъци

    16 14 Отговор
    щом всички отпадъци на картата взеха да реват за демокрация ясно е колко ги боли..тръмп ги беше оставил да си правят каквото си искат стига да му се отчитат..сега демократите ще ги погнат по устав и ще им зачервят ушите за нула време
  • 8 30 г стигат

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Байдън и Сорос ли имаш в предвид ? Много си прав !Подкрепям те напълно !
  • 9 рада дълбоката

    45 7 Отговор
    Знаете ли защо Орбан не се харесва в ЕС защото всички искат да имат управител (президент, премиер) като него а за съжаление нямат (примери са излишни както и имена )
  • 10 а дано

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    По себе си ли съдиш щото аз от краста или поне от нея не съм боледувал ?
  • 11 БПФ

    45 8 Отговор
    Мъжкарска и смела позиция на Орбан, друго не съм и очаквал от него !!!

    А какво да кажем за твърденията на байдън "прегръща се с всички бандити на света"... и това го казва разбойник и крадец, който разсипа украйна и заграби милиарди оттам ????
  • 12 беге демокрация

    9 14 Отговор
    да го приберат на Тръмп в същия хотел в който е и Груевски, да му дадат политическо убежище
  • 13 мухахахах

    6 29 Отговор
    мъжкари ли е орбан да ги вади от ес тогава..прибира им парите и се прави на играч..само че унгария е заградена от ЕС навсякъде и няма мърдане за глупака..колко да е мъжкар и излаз на море нямат те са просто едно нищо по средата на европа

    Коментиран от #14

  • 14 Честно ли си толкова кух?

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "мухахахах":

    ААААА?
  • 15 ke da

    4 23 Отговор
    ОРБАНЕ ТИ СИ СЛЕДВАЩИЯ КОЙТО НАРОДА ЩЕ ОТСВИРИ В КАНАЛА! БИВА НАЦИОНАЛИЗЪМ И ПОСТТОТАЛИТАРИЗЪМ АМА ТОЛКОВА, МЕРСИ!
  • 16 Скокльо

    4 1 Отговор
    Който скача е човек, който скача е човек..........
  • 17 Хлъц

    10 1 Отговор
    Хайде ,приемам облог.Една врачка ми каза,че до късна есен ,Орбан ще получи " магяр Мегдан". Австриеца ще бъде след него.Докато не се запълни цяла Европа с дресирани пудели,нансито няма да спре и да миряса от обиколки и посещения.Обзалагам се,че тя ще бъде новата помпейко.
  • 18 До 15

    19 0 Отговор
    А,моля,Орбан е уважаван в Унгария и прави много за гражданите.Това в което го обвиняват е изфабрикувано от соросните демократи и техните медии,когато подгони Сорос от Унгария.Орбан се изправи срещу цяла армия соросоиди платени от дядката,вкл.и евродепурати.Известно е ,че Сорос е главния спонсор на демократическата партия в САЩ,а те правят каквото каже- еднополови бракове,конфликти където реши,дестабилизация чрез нпо-та,известните корупционни схеми на Байдън в Украйна,възползвайки се от тежката ситуация назначи сина си да точи хиляди долари заплата за поста си/по 25000 $ на месец/,като че ли украинците бяха цъфнали и вързали.
  • 19 Грух

    2 1 Отговор
    Орбан, Путин, Си - това са Истинските хора на нашето време. Да продължават да се борят със злото !
  • 20 Анонимен

    0 1 Отговор
    Горе са националисти. И в България е същото, но тук удрят анти, кокони, убивани след 44-та. Доубиха ги. Байдън е демократ, а не комунистически кгб убиец.. Паркистонците. Кгб, отрова, дпс, доган, бкпбсп герб, националисти, но срещу българските християни.. Демократи си бяха бг лежали по белене и тву българки..без лъжи. Радват се родителите им от бкп, а децата им в герб.. Отдъхнахме си от Тръмп, но той като къртица няма да спре... Ще има промяна... Дай боже. За Русия.. Основната заплаха.. Кгб. Бог да богослови семейство Байдън. Лоша новина за турция и Русия... По неделя 150..
  • 21 Анонимен

    1 1 Отговор
    6666666 Байдън 66666666
  • 22 Анонимен

    0 2 Отговор
    Байдън е Гълъб на Мира!
  • 23 Анонимен

    1 1 Отговор
    Тръмп е популист. Америка е дълбоко разединена. Републиканците заплашват, но не е възможно за успех. Нормализира омразата.. Лъжец. Той си отива. 4 г психологически шок. Губи с 4 млн. От Байдън. Каква е тая демокрация. Да се отървем от Тръмп.
  • 24 дургаря

    0 0 Отговор
    А Ганъо-Банкянски бързо-бързо си врътна дирнико по "мъжкарски" в трепетно мазно сложение на Байдона белким са утърка као пес.
Новини по държави: