Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 08:30 2 551 6

Борис Джонсън поздрави Джо Байдън за победата

  • борис джонсън-
  • доналд тръмп

Последните маневри на Джонсън около Брекзит обаче не се приемат добре от демократите във Вашингтон, а самият Байдън заяви, че няма да позволи мирът в Северна Ирландия да стане жертва на Брекзит

Борис Джонсън поздрави Джо Байдън за победата  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън поздрави Джо Байдън за победата в американските президентски избори и изрази надежда да работи в близко сътрудничество с него.

Брекзит обаче може да се окаже чувствителен въпрос, предричат политическите наблюдатели. Борис Джонсън написа в Туитър, че Съединените щати са важен съюзник на Великобритания и се надява двете страни да работят заедно по съвместните приоритети - от климатичните промени до търговията и сигурността. Джонсън поздрави и Камала Харис за „историческото ѝ постижение“ да стане първата жена вицепрезидент на Америка.

Външният министър Доминик Рааб изтъкна, че Доналд Тръмп се е борил упорито, но той гледа напред към работата с новата администрация във Вашингтон. Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър оцени високо кампанията на Джо Байдън, която, по неговите думи, се е основавала на „скромност, почтенност, състрадание и сила - ценности, които британците споделят“.

Последните маневри на Борис Джонсън около Брекзит обаче не се приемат добре от демократите във Вашингтон, а самият Джо Байдън заяви, че няма да позволи мирът в Северна Ирландия да стане жертва на Брекзит.

След като Борис Джонсън проведе телефонен разговор вчера с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, от който стана ясно, че напредък в търговските преговори все още няма, днес в Лондон пристига главният европейски преговарящ Мишел Барние за подоняване на усилията за постигане на сделка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от зайчарника

    1 0 Отговор
    И от мене, едно ''ай чиститу''. Конгръчулейшън, Джони. И да ми пазиш паричките от самолетчетата.
  • 2 Miroslav Dimitrov

    1 2 Отговор
    Тоя прилича на някоя циганска кукла

    Коментиран от #3

  • 3 Мире...

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Miroslav Dimitrov":

    Тази ... кукла има много акъл в главата си. Не съди човек по външния вид никога.

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    2 1 Отговор
    В първата десетка на поздраеяващите Байден са Зеленски и Светлана Тихановская. Очаква се и Гуайдо да се присъедини.
  • 5 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мире...":

    Дали политик който не може да сложи в ред дори собствената си коса или да си наеме добър фризьор ще има силите да провежда някаква адекватна дейност? За шоу звездите и изобщо творческите натури, които пеят, рисуват и ни веселят екценричните прически само добавят шарм. За външния вид на политиците, обаче, сме по-взискателни.
  • 6 Киър Стамър поздрави Байдън от сърце,

    2 0 Отговор
    Борис Джонсън поздрави Байдън от немай-къде.
Новини по държави: