8 Ноември, 2020 09:25 1 900 8

Китай се обяви за споделеност и сътрудничество

  • китай-
  • икономика-
  • пандемия

Пекин ще продължи да поддържа мира, развитието, сътрудничеството и печелившите резултати и ще участва активно в международното антипандемично сътрудничество

Китай се обяви за споделеност и сътрудничество - 1
Снимка: Shutterstock

Китайският държавен съветник и външен министър Уанг Йи в събота подчерта, че се придържа към многостранността и подобряването на глобалното управление, предаде "Синхуа".

Той направи забележките по време на обръщение към заседанието на Глобалния консултативен съвет на Училището за публична политика и управление към университета в Пекин.

Уанг каза, че след избухването на пандемията COVID-19 реалността многократно е доказала, че човешкото общество е с общо бъдеще.

Той каза, че Китай вярва, че насърчаването на консултации и сътрудничество за споделени ползи е основният принцип, защитата на международното право и ред е важен крайъгълен камък, спазването на отвореността и интеграцията е правилната посока, а възприемането на визията за общност с споделено бъдеще е единствен път.

Китай ще продължи да поддържа мира, развитието, сътрудничеството и печелившите резултати и ще участва активно в международното антипандемично сътрудничество, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 2 Отговор
    Ами американското лидерство не донесе на света нищо освен хаос,бедност и тероризъм ..нека Китай да бъде лидер

    Коментиран от #3

  • 2 Само Китай

    5 2 Отговор
    Обожавам Китай и красивите китайки и силно мразя София и сороскитеГендари там

    Коментиран от #4

  • 3 Хи хи

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Българският род тип крва си сменя лидерите като магистралка но държави като Япония Индия Южна Корея Тайван и тн. не искат Китяй да е лидера та тъй като българия е малка държава без никакво световно значение помиарският про-китайски вой няма никакво значение.

    Коментиран от #7

  • 4 ANGKOR WARRIOR

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само Китай":

    И виетнамките си ги бива
  • 5 стоян

    4 5 Отговор
    Китайските кумуняги свалиха Тръмп чрез вируса- и сега е нормално да пуснат лекарства и ваксини за този вирус дето те са го създали за да завладеят света с икономика която Америка им изгради

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    аха ха ха, я иди се прегледай
  • 7 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хи хи":

    а ти кой беше да се изказваш че не разбрах?

    Коментиран от #8

  • 8 тсоГ

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Как кой е..ве? Той е един от най големите по мияри тука на драскачкатс, като му е подгласник и един друг пес , на име роко
    Ха ха ха.. или по точно Хи хи хи