Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 11:45 3 423 4

Безплатна храна за учениците в Англия за коледната ваканция

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • храна

Подобни помощни схеми бяха оповестени вече в останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия

Безплатна храна за учениците в Англия за коледната ваканция  - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство отново отстъпи пред кампанията на футболиста Маркъс Рашфорд и ще осигури безплатна храна за децата в училищата в Англия за коледната ваканция.

Премиерът Борис Джонсън се е обадил на нападателя на Манчестър Юнайтед, за да го информира за новите планове в размер на 396 милиона паунда в подкрепа на проекта.

Маркъс Рашфорд заяви за медиите, че това ще подобри начина на живот на близо 1,7 милиона деца, живеещи на прага на бедността.

Преди лятната ваканция Рашфорд успя да убеди министрите да запазят съществуваща програма за безплатна храна в училищата и през лятото в условията на пандемията, но правителството след това отказа да я продължи и за останалите ваканции с аргумента, че заделените средства досега по общини са достатъчни за решаване на проблема.

Повече от 1 милион души подписаха петиция, стартирана от Рашфорд, с призив за пакет от мерки, включващи безплатна храна за по-бедните деца през училищните ваканции. Подобни помощни схеми бяха оповестени вече в останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    5 0 Отговор
    Тука ще ручаме хартиени самолет чета и други. Браво на англичаните.
  • 2 Доволен

    9 1 Отговор
    Синът ми е авиоинженер в Англия.Казва ,че те са много социална държава.
  • 3 глоги

    4 0 Отговор
    БАЦЕ НЕ РАЗРЕШАВА ТАКИВА НЕЩА. ТОЙ ДАВА САМО НА СВОИТЕ СИ ХОРА.
  • 4 Роко Скиавоне

    1 0 Отговор
    Е тука нали даваха по 300грама кашкавал на Зоро и некво изтекло сирене и повечето хора дори не отидоха и да го вземат