9 Ноември, 2020 07:19 3 222 8

Орбан vs. ЕС - войната продължава

  • виктор орбан-
  • унгария

Премиерът на Унгария е заплашил да наложи вето върху европейския бюджет

Орбан vs. ЕС - войната продължава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Унгария е заплашил да наложи вето върху европейския бюджет за следващите 7 години и общия фонд за възстановяване от пандемията, съобщават унгарски медии.

Под въпрос е разпределянето на над 1 трилион и 800 милиарда евро.

В писмо до германското председателство на Евросъюза Виктор Орбан е възразил срещу обвързването на европейските субсидии с върховенството на закона в страните-получатели.

Това обвързване бе договорено между Германия и Европарламента по-рано тази седмица. Според Будапеща обаче то е един вид санкционен механизъм, с който може да се злоупотребява по политически подбуди.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Псевдоним

    39 2 Отговор
    Ако бяха поискали, досега да са спрели парите на Борисов. Фактът, че не го правят, потвърждава казаното от Орбан. Схема за корупция, рекет и изнудване - това са средствата от фондовете на ЕС.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИВАН

    22 4 Отговор
    Все повече хора ще разбират, че не парите са важни на тоя свят, а живота ... живота който унищожаваме всекидневно с нашия начин на живот
  • 5 Бългaрин

    14 0 Отговор
    Ако в Брюксел не бяга щатско-турски лакеи отдавна да бяха настъпили Гешев и Борисов. Но явно брюкселци искат да използват фондовете за шантажи с "непослушни" членки. Прав е Орбан!

    Коментиран от #8

  • 6 Қазақстан Республикасы

    1 0 Отговор
    И НИЕ ИМАМЕ НУЖДА НЕ ОТ ЕДИН КАТО ОРБАН, А ОТ 101 ТАКИВА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ СРЕЩУ НЕЧ0ВЕШКИЯ ЕС-ССР!!!
  • 7 чудно ми е

    2 0 Отговор
    между Орбан и Бойко, кой краде повече?
    Дали се състезават?
    А дали се отчитат на някой?
    А до кога ще ги търпят глупавите европейци, плащащи огромно данъци, за да може ЕНП да сувсидира шкафчетата на тези и още някой другиизмекяри, които обърнаха държавността в елементарно печалбарство, като на битака.
  • 8 не е целия брюксел

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бългaрин":

    а тези управляващите там. Казват се ЕНП. Европейска Назмантийска Путинопартия.
Новини по държави: