9 Ноември, 2020 10:15 1 670 2

Гледат предварителния доклад за безопасността на унгарската АЕЦ

  • пакш-
  • пакш 2-
  • аец-
  • безопасност-
  • атомна енергетика-
  • доклад

Процесът за получаване на лиценз върви по график

Гледат предварителния доклад за безопасността на унгарската АЕЦ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгарската агенция за атомна енергия изпрати предварителен доклад за безопасността на проекта АЕЦ „Пакш-2“ за оценка от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). Докладът е в основата на документацията за получаване на строителен лиценз за разширяване на централата.

„Предаването му на МААЕ е доказателство, че процесът за получаване на лиценз върви по график, а проектът съответства на най-строгите международни изисквания за безопасност“, заяви старши вицепрезидентът на „Росатом“ Александър Мертен.

В момента тече подготовка по заявката за получаване на разрешение за изкопни дейности и при „зелена светлина“, те могат да започнат през 2021 година. Сега на площадката на АЕЦ „Пакш-2“ се изграждат обекти на строително-монтажната база.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    9 0 Отговор
    Евала на унгарците, всяка година посещавам страната поне 2-3 пъти.Сороските медии хич не го харесват Орбан, защото е националист, патриот, които се грижи , за просперитета на собственият си народ, врява в държавните граници и не желае, да приеме джихадисти, представяни , като мирни бежанци.
  • 2 Енергетик

    0 0 Отговор
    Браво на колегите от Унгария.
Новини по държави: