Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 14:55 4 776 20

Турция е предупредила Австрия за атентатора

  • виена-
  • австрия-
  • стрелба-
  • турция-
  • информация-
  • ислямска държава-
  • куйтим фейзула

Мъжът е бил арестуван и след това депортиран в Австрия

Турция е предупредила Австрия за атентатора - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турските служби са предоставили информация на австрийските си колеги още през миналата година за атентатора, който извърши нападение във Виена преди дни, предаде Анадолската агенция.

Нападателят Куйтим Фейзула, австрийски гражданин, е бил засечен на 1 септември 2018 г. при пристигането си в Истанбул от Виена, съобщи Дирекцията по сигурността на Турция. В съобщението се посочва още, че проведеното съвместно разследване на разузнавателните и контратерористичните екипи е показало, че терористът, който е преминал нелегално в Сирия през турския окръг Хатай, има намерение да се присъедини към "Ислямска държава".

Мъжът е бил арестуван на 18 септември 2018 г. и след съответната съдебна процедура е бил депортиран в Австрия на 10 януари 2019 г. от миграционните власти в окръг Хатай. Турските власти са споделили с австрийските си колеги информация, в която се описва подробно организационната принадлежност на Фейзула и усилията му да се присъедини към ДАЕШ. Най-малко четирима души починаха, а 22 бяха ранени при терористичното нападение в австрийската столица в нощта на 2 ноември, напомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе ще дойдете на Ердогановия вие

    24 9 Отговор
    Ще разберете, че тия които Ердоган преследва са наистина терористи.
  • 2 СМЕРШ

    10 19 Отговор
    Умрех от смех...хахахаха, турски служби...олелелеее..гъдел голем. Проспаха навремето опита за преврат срещу Ердоган, пак добре че беше Путин, иначе се си бе заминал агата...Турски служби...хахаха..гъдел голем.

    Коментиран от #5, #7, #18

  • 3 Брат ми

    16 6 Отговор
    А колко терористи е пуснала Турция не се казва нали?
  • 4 отегчен

    8 4 Отговор
    Еми който ги е пратил той ще знае най добре !!!
  • 5 Хи хи

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "СМЕРШ":

    Нямаш си на идея какви са турските служби, но нищо, злобата убива, но за твое щастие, убива бавно. Главатаря на кюрдските терористи беше заловен на гръцка земя и докаран като куче в Турция. Гърците разбраха по новините, че турски служби са действали на тяхна територия

    Коментиран от #12

  • 6 Голямия султан

    4 2 Отговор
    Човека дойде, платих му, върнах го обратно, и предупредих техните че ще им скрои номер! Голям пич съм!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мда

    8 6 Отговор
    Ами цялата планета предупреди Ердоган за лошата икономическа политика, която провеждаше, но той изобщо не се интересуваше. Така че основната заплата, която през януари 2016 г. беше 400 евро, сега е 230 евро и турците са гладни.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 Хасан

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Мда":

    Уви да но човека иска вносното да бъде скъпо ,местното евтино ..за да не боксува икономиката
  • 10 TRoskOt

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мда":

    Примерът със заплатите от 2016(опит за преврат) случайна ли е или си от тях?
  • 11 кукувица

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мда":

    Турция не е в ЕС за да изчисляваш заплатите им в Евро. За сравнение нашите заплати отдавна са 250 Евро и са замръзнали там. Турците купуват много повече с техните заплати отколкото ние. Да си видял турци да идват организирано в България на пазар, няма и видиш, защото нашите заплати не ни стигат отиваме да пазаруваме в Турция за да не умрем от глад

    Коментиран от #13

  • 12 СМЕРШ

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хи хи":

    Мноо си са омешал, ако говориш за Йоджалан. На гръчка територия , ама га пръ дне гугутка.Помним как го гониха из цяла Африка и го хванаха, като излезе от гръчкото посолство в Кения.Иначе ако не беше ФСБ, сЕ беше отекъл геврекчията...ФАКТ!!! признат и от Ердоган. Па ти си пиши фантастиките...мухахаха. Я кажи как оня ден гръчолята сгащиха турските пишман разведки в Атина.

    Коментиран от #15

  • 13 Курти Куртев

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "кукувица":

    Абсолютно верно казваш, само маргиналите и мизерниците пазарувате от там.

    Коментиран от #14

  • 14 кукувица

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Курти Куртев":

    Мислиш, че ме обиждаш, а не усещаш, че обиждаш целия български народ. Не казват Иван, Драган, Стоян е най бедния, а казват българите са най - бедните. Това, че ходим да пазаруваме в Турция евтино, това, че ходим на море в Гърция с торба пълна с храна от къщи, не ме е срам. Само ми е тъжно, защото правейки всичко това, гледаме онези как пръскат народна пара на наш гръб без да ги наказваме

    Коментиран от #17

  • 15 TRoskOt

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "СМЕРШ":

    "Я кажи как оня ден гръчолята сгащиха турските пишман разведки в Атина."

    Излиза че не си чел българската статия за тях там пише БИВШИ ВОЕННИ. А може би имаш проблеми с разбираемоста? Жалко изглежда има доста такива които не четат български новини а се опитват да ги коментират.

    Коментиран от #16

  • 16 СМЕРШ

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "TRoskOt":

    Че ти ако верваш на българските журналя, досега да си се обесил бе...хахахаха...бивш военен и бивш комунист-нема, тъй да знаеш.Като бивш военен ти го казвам. Ама ти от къде да ги знаеш тия работи, сврян на жена си под полата..мухахахаха
  • 17 Курти Куртев

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "кукувица":

    Една маса от хора, дето се въргаля цяло лято по жълтите павета и не можа да събори една тиква...ти на това ли му викаш народ бе? Народ са гърците, щото малко да ги настъпиш и хващат тоягите и метат наред, докато българинът си прави хепънинги и мирни протести..Ще ти цитирам Оруел'' Народ, който допуска да го лъжат и ограбват избраните от него политици не е жертва, такъв народ е съучастник'' Вдеваш ли изобщо '' ко'ти пей радиото'', а??? Пък ако приемаш истината за обида, твой проблем!

    Коментиран от #19

  • 18 Политолог

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "СМЕРШ":

    Къв Путин бе палячо...😂

    Коментиран от #20

  • 19 Тръндев

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Курти Куртев":

    Ами сега март ще си ги изберете пак...
  • 20 СМЕРШ

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Политолог":

    Те тоа, същия, дето кара Ердоган да виси саполя по един час, докато благоволи да го приеме....Ко''стаа, пърхат ли пеперудки в стомахчето...ти бисквитка искаш ли? мухххахахаха
Новини по държави: