Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 14:33 2 626 0

Лордовете отхвърлиха спорен закон за Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания

Това лишава преговорния екип на Лондон от сериозен лост за натиск по време на финалните преговори, които в момента текат с Брюксел

Лордовете отхвърлиха спорен закон за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Камарата на лордовете в британския парламент отхвърли някои текстове от спорния законопроект за вътрешния пазар, който дава право на Лондон да променя постигнатата с Брюксел сделка за Брекзит, тъй като противоречат на международното право.

От екипа на премиера Борис Джонсън обаче заявиха светкавично, че ще ги възстановят отново, когато проектът се върне в Камарата на общините, тъй като те са “защитна правна мрежа за запазване на целостта на вътрешния пазар на Обединеното кралство”, в случай че не се стигне до търговско споразумение между ЕС и Англия.

Това обаче ще отнеме време и лишава преговорния екип на Лондон от сериозен лост за натиск по време на финалните преговори, които в момента текат с Брюксел по споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: