Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 21:30 3 330 3

Специален план за коледната ваканция на студентите във Великобритания

  • великобритания-
  • студенти-
  • ковид-19

Втората пълна карантина в Англия прави по-податливи младите хора на пропагандата на екстремистите, които използват пандемията, за да сеят омраза и дезинформация

Специален план за коледната ваканция на студентите във Великобритания  - 1
Снимка: Shutterstock

Британските университетите подготвят операция в стил евакуация за безопасното прибиране на студентите по домовете им за Коледа в седмицата след приключване на пълната карантина на 2 декември.

Съвместно с местните здравни институции университетите ще определят график за пътуванията на техните студенти в седмицата от 3 до 9 декември.

Това означава също, че от 9 декември обучението ще стане изцяло онлайн. На възможно на-голям брой студенти ще бъде предложен тест за Covid-19. Това ще започне от края на ноември като приоритет ще имат университетите в най-тежко засегнатите от пандемията райони. Всеки студент, който даде положителна проба, ще трябва да се самоизолира за 10 дни, според сегашните разпоредби. Времето е така подбрано, че и в случай на самоизолация студентите да имат достатъчно време да се приберат по домовете си за Коледа.

Междувременно Матю Дейвисън от Отдела за борба с тероризма заяви за Би Би Си, че втората пълна карантина в Англия прави по-податливи младите хора на пропагандата на екстремистите, които използват пандемията, за да сеят омраза и дезинформация.

Дейвисън посочи, че по време на първата карантина е засечена по-висока активност на екстремистките групи, вербуващи онлайн млади хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боко Боков

    3 4 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Сега докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.
  • 3 На кой му пука

    1 0 Отговор
    за ингилизите.