Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 11:24 1 412 1

Унгария забрани всички публични събития

  • унгария-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • пандемия

Ресторантите ще работят само с доставки

Унгария забрани всички публични събития - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгария разширява действието на вечерния час и забранява всички публични събития. Забранено е излизане между 20:00 часа вечерта и 05:00 ч. сутринта, предаде БНТ.

Намалява се работното време на магазини и услуги. Ресторантите ще работят само с доставки. Хотелите ще приемат само бизнес клиентите, но не и туристи. Университетите и гимназиите преминават на онлайн обучение, докато учениците под 14-годишна възраст остават в клас присъствено.

Всяка седмица ще се правят тестове на служители в болници, училища и детски градини. По последни данни от началото на пандемията в Унгария са регистрирани близо 123 000 случая на коронавирус, а починалите с COVID-19 са 2697.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно

    4 0 Отговор
    А тука няма ядове, важното е да не "счупят държавата". Боко не я счупи, направо я унищожи