Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 15:12 1 640 13

СЗО съобщи за рекорден брой заразени за седмица

  • сзо-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • рекорд-
  • седмица-
  • европа-
  • сащ

Това е най-високият показател от началото на пандемията

СЗО съобщи за рекорден брой заразени за седмица - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Рекордните 3,6 милиона души са се заразили с коронавирус по света за седмица. Това е най-високият показател от началото на пандемията, съобщи Световната здравна организация, предаде bTV.

Жертвите са с 54 000 повече. За последната седмица общият брой на случаите се е увеличил с 8% спрямо предходната седмица. Към 8 ноември в света са регистрирани около 49,7 милиона заразени и над 1,2 милиона починали от болестта. Най-висок дял има Европа, откъдето са дошли над половината от потвърдените заразени.

Старият континент продължава да бележи рекорди в пандемията. Испания регистрира над 17 000 новозаразени и 400 починали за денонощие. Това е най-големият брой от началото на втората вълна. Във Франция новите случаи са дори повече - 22 000, въпреки въведената национална карантина. Унгария въвежда нови мерки, за да се ограничи заразата.

"Ако броят на заразените нараства с такива темпове, нашите лекари, сестри и болници няма да могат да поемат тази тежест. Затова трябва да облекчим товара, да намалим броя на инфекциите, тъй като носенето на маски само по себе си не може да забави разпространението", каза министър-председателят на Унгария Виктор Орбан. Мерките включват разширяване на вечерния час и забрана на всички публични събития. Университетите и гимназиите преминават на онлайн обучение.

От днес вечерен час въвежда и Албания. В Северна и Южна Америка общият брой на заразените е нараснал с над 1 млн. души до над 21 млн. души. В Югоизточна Азия за седмицата са се заразили над 390 000 души и общият брой вече е над 9,6 милиона. В САЩ за седмица заразените са нараснали с над 684 000, а в Индия - с над 323 000.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    3 4 Отговор
    Какво чакат?! Да затварят всичко по най бързия начин!!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Fen

    5 1 Отговор
    Както пише :"Във Франция новите случаи са дори повече - 22 000, въпреки въведената национална карантина." излиза че мерките не работят!

    Коментиран от #12

  • 3 COVID1984

    5 0 Отговор
    "Министерството на истината се занимаваше с информацията, забавленията, образованието и изкуствата."
  • 4 др Гей Билтс

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Чакай си петък 13-ти бре, Ганчо, де си разбързал.
  • 5 Балъка

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Даже и затворниците ли?
  • 6 Софиянеца

    5 1 Отговор
    Новите световни терористи са СЗО!!! Икономически и соцален тероризъм упражняват!
  • 7 Професора

    1 1 Отговор
    Няйой алчен дърпа конците в СЗО!!!
  • 8 минчо

    3 1 Отговор
    ТОВА Е ЗА 11 МИСЕЦА СА УМРЕЛИ 1.2 МИЛИОНА ЧОВЕКА.А ЗА СЪЩИТЕ 11 МЕСЕЦА В СВЕТА СА УМРЯ ЛИ 60 МИЛИОНА ЧОВЕКА ОТ ОБИКНОВЕННИЯ СЕЗОНЕН ГРИП. Е ДА ПИТАМ КОЯ ЦИФРА Е ПО ГОЛЯМА.?И КОЕ Е ПО ОПАСНО

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Монгола

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "минчо":

    Ееее ама броиме само това което им е оферта остансшите са просто статистика!
  • 11 Професора

    1 1 Отговор
    В СЗО са такива като Мутафчийски коремни хирурзи разни травматолизи като този на,, Пирогов "и изказват мнени и препоръки за вирусни болести!
  • 12 Просто

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Fen":

    Мерките които са наистина ефективи и решават проблема са затваряне, но напълно на всичко за кратко това приложи Китай. Икономиката им вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията.
    Управляващи си го признават публично това навсякъде.
    С тези техните неадекватни и половинчати мерки се създава само някаква илюзия, че се опитват да правят нещо.
    Истината е, че епидемията носи облаги за почети всички освен за обикновените хора, които както винаги страдат и плащат за всичко.
    Управляващите правят това за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.
  • 13 Лелеее

    1 0 Отговор
    Рекорден брой “заразени” , както и РЕКОРДНИ постъпления по сметките на СЗО “статистиците” и “анализаторите “.....