12 Ноември, 2020 15:22 3 057 12

Армения: Конфликтът не е окончателно решен

  • нагорни карабах-
  • армения-
  • азербайджан-
  • никол пашинян-
  • конфликт-
  • русия

Договорено беше спиране на огъня в Нагорни Карабах

Армения: Конфликтът не е окончателно решен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Подписаното тристранно изявление на арменския премиер Никол Пашинян, азербайджанския президент Илхам Алиев и руския му колега Владимир Путин не предполага окончателно уреждане на конфликта за Нагорни Карабах. Това каза в обръщение към нацията арменският министър-председател Пашинян, съобщи ТАСС.

Този "документ не предполага решаване по същество на нагорнокарабахския въпрос. Той засяга само прекратяването на войната в Нагорни Карабах. Конфликтът, както не бе решен тогава, така остава нерешен и днес", заяви Пашинян.

"Руските миротворци ще гарантират сигурността на жителите на Нагорни Карабах на цялата му територия. Те ще обезпечат също стабилността и сигурността на връзката по суша между Ереван и Степанакерт", допълни Пашинян.

Руският президент Владимир Путин подписа указ с мерки за поддържане на мира в Нагорни Карабах. Документът бе публикуван на официалния сайт на Руската федерация за правна информация. Указът е подписан в съответствие с постановление на Съвета на Федерацията за използване на руските въоръжени сили извън границите на страната и с цел запазване на режима за прекратяване на огъня и поддържане на мира в Нагорни Карабах въз основа на съвместната декларация от 9 ноември на руския президент Владимир Путин, азербайджанския му колега Илхам Алиев и арменския премиер Никол Пашинян.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Killer

    15 2 Отговор
    Всичко свърши.
    Битият бит, е**ният-е**н.
  • 2 Сандо

    5 3 Отговор
    Второто по големина посолство се събуди,но /виж коментар 1/.Но ще гадят гадините.Дано арменците се събудят и разберат в какъв свят живеят и да спрат да вярват на диаспората си по света и на "героите" от соцмрежите.
  • 3 Ми като

    8 2 Отговор
    Не е решен настоявайте руските военни да се изтеглят от Карабах.
  • 4 Горд турчин

    7 6 Отговор
    Молим Армения да преразгледа своите виждания. Нямаме повече пари за продължаване на войната. МВФ отново чука на вратата ни.

    Коментиран от #5

  • 5 Така де

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Горд турчин":

    наливайте във военни разходи,после преврат, но този път няма кой да оттърва Ердо мустака!
  • 6 Браво комши

    15 6 Отговор
    За пореден път турците показаха на света как се войува съвременна война , първо : ослепяваш всички вражески радари чрез техните ослепителни Корал второ: пускаш безпилотните самолети TB-2 и те вършат цялата работа понеже са умни и турчина си пие кафето и гледа мониторите как се пукат танкове , панцири , С-300 и всичко което се движи са на мушката няма значение ден или нощ .

    Коментиран от #9

  • 7 ЛЛЛ

    4 0 Отговор
    И без това ви бяха отъртили щото без Русия сте едно ежещо се нищо ама то така се получава
  • 8 Путя

    2 1 Отговор
    ги матира от това посолство жестоко. Страна в замразен конфликт обвързана с ИНД и от там със ШОС и руски миротворци, не напразно ги уведоми партньорите по шос, ще влезне в измислените ЕС и НАТО га пръдне 🦎.
    Сега, ако искат моат да си дигнат още два етажа от посолството и да стане още по-големо и от най-големото. ше си ги напълят с пара-супервайзери и модераторчета
  • 9 барчо

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Браво комши":

    И срещу кой воюва Велика Турция с многомилионната си армия??? Срещу една войска, въоръжена с отдавна бракувано оръжие във всичките си родове войски. Естествено е да спечелят битката.
  • 10 Гост

    4 0 Отговор
    Какво не е решено. Територията на Азербейджан се връща под нефов контрол и всичко е точно.Ама сега не е като преди 30г.Азерите са въоражени,преди руснаците ги оставиха без оръжия и след това ви казаха да завземате карабах.
  • 11 Osman

    5 5 Отговор
    Всичко за Армения приключи. Окупираните от тях области се връщат на законните собственици азербайджанците. Арменците да не разлайват отново кучетата че този път на терен ще влезе аскера и могат да се простят не само от жалките остатъци от Арцах които се сведоха до Степанакерт и околните села ами могат да загубят и Ереван. Алиев не напразно каза че в случай на проблем съвсем законно ще покани турската армия в Азербайджан. В Карабах руснаците в момента са само временни гости

    Коментиран от #12

  • 12 8548

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Osman":

    а временно защо ли не ти дойде акъла на мястото?
    ... ми щото си турчеещ се ром и само можеш да гледкаш по сайтчетата с влажни очички.!!