Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 07:42 28 503 96

Как Путин и Ердоган си поделят света

  • нагорни карабах-
  • турция-
  • русия-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган-
  • поделят-
  • азербайджан-
  • армения

Независимо от наличието на съперничество, между Москва и Анкара изглежда съществува съгласие по основните неща

Как Путин и Ердоган си поделят света - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Предател, предател“ скандират хиляди в центъра на Ереван и настояват за оставката на правителството. Хората са безкрайно разочаровани и изпълнени с гняв. Някои дори плачат. „Арменската нация е в състояние на шок, откакто премиерът Никол Пашинян обяви примирието във войната за Нагорни Карабах“, отбелязва вестник „Ди Велт“ и коментира: „В крайна сметка това примирие прилича по-скоро на безусловна капитулация. От оспорвания регион само една трета остава в ръцете на арменците, остатъкът отива към Азербайджан“.

Политически игри за надмощие

Коментаторът твърди, че поражението на Армения и нейната армия всъщност са били предварително програмирани, тъй като Анкара и Кремъл са тези, които дърпат конците задкулисно. Голямата офанзива на Азербайджан в Нагорни Карабах стана изобщо възможна, защото Турция изпрати модерни дронове, свои военни съветници и няколко хиляди сирийски наемници на фронта. В същото време съюзникът на Армения – Русия – наблюдаваше ставащото със скръстени ръце. Чак в последния момент, когато цял Нагорни Карабах рискуваше да падне в ръцете на Азербайджан, президентът Путин се намеси и започна да диктува условията за примирието.

„Ди Велт“ обяснява бездействието на руския президент по следния начин: „Пашинян дойде на власт през 2018-а в резултат на масови протести и се дистанцира от Русия. Путин сега се възползва от удалата му се възможност, за да му подреже малко крилцата“, смятат политически наблюдатели. Коментарът на изданието гласи: „Армения и Нагорни Карабах бяха премазани от геополитическите игри за надмощие на Турция и Русия, които от години те водят в части от Средния изток и Северна Африка, а сега бяха разширени и към Кавказ“.

Резултатът от примирието обаче е добър за властниците в Анкара и Москва, четем още в публикацията. С Нагорни Карабах Москва и Анкара попълниха пъзела на своята хегемония с още един елемент. На международната сцена те може и да се държат като упорити съперници, но винаги са готови на компромиси и си поделят властта в региони на конфликти, ако останат защитени най-важните им икономически и политически интереси, отбелязва германският ежедневник.

Ката игра на "Монополи"

Изданието описва обширните икономически връзки между двете страни и твърди, че тъкмо икономическият аспект в турско-руските отношения навярно е една от важните причини за това, че те винаги успяват да загладят външнополитическите си разногласия в различни конфликтни зони на света. Пример за това е Сирия, където Турция и Русия подкрепят две враждуващи страни в конфликта, а и сами използват военна сила. Въпреки това Путин и Ердоган винаги досега са успявали да ограничат военната ескалация, малко преди насилието да излезе извън контрол.

„Стратегическото партньорство“ между Турция и Русия във външната политика прилича на безумна игра на „Монополи“, в която двете страни си разменят градове и региони и си поделят цели държави, коментира „Ди Велт“ и пояснява: Сирия вече е поделена на четири различни зони, Либия – на две, а Нагорни Карабах сега бе орязан до една трета. Цената за тези игри плаща цивилното население на трите държави, където стотици хиляди бяха прокудени от родните им места, хиляди бяха убити.

Партньорство и вражда едновременно

Независимо от наличието на съперничество, между Москва и Анкара изглежда съществува съгласие по основните неща. „Това е модерна интерпретация на историческия дипломатически танц между Турция и Русия“, казва Николас Херас от Института за военни изследвания (ISW) във Вашингтон. Според него, този модел на партньорство и вражда между двете страни има своето продължение и в наши дни.

„Русия и Турция си сътрудничат, когато става дума за това да бъдат изолирани САЩ и Европа от техните сфери на влияние в Средния изток. Те правят компромиси, защото нито една от двете страни не разполага с решаващо предимство пред другата“, казва Херас. Той обаче е убеден, че Русия и Турция могат да правят само краткосрочни договорки, но не и дългосрочно да съгласуват своите по същество непримирими интереси. През последните пет години обаче това им се удаваше твърде добре.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 61 Отговор
    Светът се управлява от психопати от психопати и убиици.

    Коментиран от #3, #8, #12, #34, #82

  • 2 Българина

    151 19 Отговор
    Това се нарича политика, ама ТИКВАТА не ги чатка тия неща.Политика с месеци в джипката не се прави.Прави се само излагация.

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай Ганьо

    109 11 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Те правят политика, а ние ЧУШКОПЕК....за ТРИ ЧУШКИ. :-(

    Коментиран от #6

  • 5 Емануел Макрон

    78 46 Отговор
    Благодарение на Запада Турция съществува няма как тя да управлява света а и не те дърпат конците, просто арменските роми нямат армия и разчитат на големия брат който си подкрепя който си иска ние французите искахме да станем араби станахме а щом България не иска да е държава с силна армия затова голям батко няма а има турци и роми и продажници

    Коментиран от #30, #88, #95

  • 6 Кат на яре главата

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Ганьо":

    Всеки според нуждите си
  • 7 Диверсант

    64 9 Отговор
    Интересно ще стане когато решат че гейропата е за Ердоган, а бившите съветски републики за Путин

    Коментиран от #49

  • 8 Баро Вкаров

    33 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Светът се управлява от козлодуйци!
    🐖🐖🐖🐖🐖

    Коментиран от #33

  • 9 Китаец

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Тъй ,излага се кат стар скрападжия със краденА скрап
  • 10 ХХХХХХ

    38 83 Отговор
    Ердоган и Путин са окупатори. Създават войни после идват като освободители и окупират земите и ги превръщат в част от империята си. И двете държави жвиеят в миналото и се мислят за империи. Не се знае дали ще запалят и балканите.

    Коментиран от #28, #68

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стела ....

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Светът се управлява от патки 👵

    Коментиран от #19

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 22 Отговор
    Света се управлява от психопати от психопати и убиици
  • 14 един от многото

    70 8 Отговор
    Да бе , защото те си делят света , затова най големите демократични държави в света още си имат колонии и държави под техни юрисдикции и ламтят за още. Това е и една от основните причини за втората световна война , защото Германия беше на сухо.

    Коментиран от #83, #89

  • 15 Няма къща в Барцелона

    32 16 Отговор
    Войните на ердоган се финансират от германия!!!

    Коментиран от #44

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Наблюдател

    74 13 Отговор
    Ха ! Пашинян избра доистанциране от Русия и присламчване към Саш иБрюксел.Никой не им е виновен на арменците, че си го избраха.
  • 18 Ами тттттт

    51 10 Отговор
    Само по заглавието се сетих,че тази боза ще е на Дойче Веле...-та има ли нужда от коментари????
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тюрк

    27 27 Отговор
    Време е за създаване на следващият Тюрски каганат след разпадането на ГьокТурската империя и ще се казва Тюски каганат което ще се проестира от Средна Азия, Близкия Изток до Балканите
  • 23 Ди Велт пишете истини

    50 22 Отговор
    Сирийски наемници ? Европа кога ще пише реални новини ? В Карабах нито един сирийски наемници няма и никога не е имало но има наемници ПКК близо 3000 - 3500 бр. които се сражаваха с/у азерските турци и получиха по 600$ капаро + с месечна заплата по 1000$ , има пленени близо 20-25 пленени терористи които били прехвърляни от Сирия , парите които получиха терористите ПКК са събрани от даренията на арменци от Европа и САЩ .

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хасан

    33 31 Отговор
    Да седнат и да си поделят и Балканите ..не може всичко да бъде немско ..Германия трябва да бъде ограничена до нейните граници

    Коментиран от #35, #67

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Сандо

    33 8 Отговор
    ДВ са сътворили поредната тъпотия.Що за глупост е да твърдиш,че Турция може да си поделя света с когото и да е?Дали Германия е в сферата на комшиите,щото там има свои хора,и то много,и я е превзела?А за най-голямото американско посолство,за игричките на англичани и французи,за влиянието на арменската диаспора - нито дума!Още едно потвърждение за дяволската същност на ДВ.
  • 28 Хасан

    31 7 Отговор

    До коментар #10 от "ХХХХХХ":

    Сащ ,Франция не са ли !? Кой разби Либия и Сирия ??
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Шматкат се

    43 11 Отговор

    До коментар #5 от "Емануел Макрон":

    Не е напълно така както казваш. Кемалистка Турция през 1919-1921г. бе спасена от Съветска Русия - дадоха и пари,нефт,локомотиви,вагони,снаряжение,въоръжение и съветски инструктури обучиха армиятя на Ататюрк. Сега интересите им пак съвпадат. И двете държави от векове са съседи и за къФ чеп ще им се шматкат в краката навлеци като Франция и САЩ? Къде се Франция и САЩ,като разстояния и географски местоположения,къде се Средния и Близкия изток?

    Коментиран от #32

  • 31 Хасан

    39 26 Отговор
    Азербайджанския народ си освободи незаконно окупираните земи ..защо му са наемници когато си имат своя войска достатъчно патриотична и родолюбива

    Коментиран от #96

  • 32 Хасан

    34 19 Отговор

    До коментар #30 от "Шматкат се":

    Турция не беше спасена от Ленин а имаха общ враг - Западния империализъм ..Ленин си осигури спокойствие на южните си граници за да може да победи на Западния фронт и в гражданската война

    Коментиран от #69

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 9 Отговор

    До коментар #8 от "Баро Вкаров":

    Ти си психопат.
  • 34 ценности

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Папагал!

    Коментиран от #36

  • 35 Бойко Чекмеджиев

    7 6 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    А турция до нейните си.

    Коментиран от #38

  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 15 Отговор

    До коментар #34 от "ценности":

    И ти си психопат.

    Коментиран от #45

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасан

    29 32 Отговор

    До коментар #35 от "Бойко Чекмеджиев":

    Да но народите на Балканите ,Кавказ,Африка и Близкия изток чакат една силна Турция за да донесе мир и просперитет
  • 39 Това са игрите във висшата лига

    7 6 Отговор
    Треторазрядниците не могат да ги разберат.
  • 40 Чичко Дони

    36 10 Отговор
    Както съм ви казвал гросмайсторите са Путин, Ердоган, Сидзипин и Ким. Другото е плява
  • 41 ДЖОТО

    32 11 Отговор
    ДО1-ПРАВ СИ!ВИЖТЕ САМО, КОИ СА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВИТЕ:МЕРКЕЛ-БЕЗ ДЕЦА,МАКАРОНОВ-ЖЕНЕН ЗА МАЙКА СИ,МУТРАТА-РАЗВЕДЕН,ПУТИН-РАЗВЕДЕН,ДЖО БАЙДЪН-ПЕДОФИЛ-и други!ИМАЛИ ЕДИН НОРМАЛЕН УПРАВНИК НА ТАЗИ ПЛАНЕТА?

    Коментиран от #42

  • 42 Хасан

    40 23 Отговор

    До коментар #41 от "ДЖОТО":

    Ами Ердоган ..човек хетеросексуален ..с деца и внуци ..религиозен ..има си страх от Бога ..и си гони националния интерес

    Коментиран от #50

  • 43 В.В.П.

    14 17 Отговор
    Пашиняна не разбира от война..Учител ,седесар....4000 кв.км.сега се контролират от РФ...Нищо не е взел Азербайджан...Връщат се нещата в ндчално положение от 1990 г..Само ,че с още омраза и ненавист..Слободан го осъдиха за Косово,,Алиев също трябва да си понесе наказание...Къде е Хага,ООН..Юман Райт,А???..Асане ,кажи нещо!!.

    Коментиран от #51

  • 44 В.В.П.

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "Няма къща в Барцелона":

    Има голяма вероятност...Зад ,Реджеп да стои ,,,Голяма Демокрация,,
  • 45 pepy

    25 1 Отговор

    До коментар #36 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Някой явно пак е пропуснал сутрешните хапчета... ама нали се разбрахте с доктора, че не са хубави тези работи...

    Коментиран от #56

  • 46 Чонкин

    16 1 Отговор
    Козлодуй кефиш ма!
  • 47 Jocer

    22 11 Отговор
    Света няма как да си поделят, но крачка по крачка избутват САЩ от техните райони
  • 48 Луд

    17 9 Отговор
    Е па как не прочетох нещо позитивно за Турция
  • 49 гейропата

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Диверсант":

    има ядрени ракети.
  • 50 Сине

    5 4 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    и аз съм твой баща, но ме влече гегата.
  • 51 Хасан

    22 25 Отговор

    До коментар #43 от "В.В.П.":

    Съгласно ООН Армения е окупатор и Карабах и районите са азерска земя ..Азерския народ си отвоюва свобода за своите земи ..и сега наред е Съидинение на Азербайджан с Нахчиван ..по такъв ще се възстанови връзката между Турция и Тюркските републики прекъсната от персийската и православна окупация

    Коментиран от #53

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Трол

    28 9 Отговор

    До коментар #51 от "Хасан":

    Как ще преджапаш Каспийско море за да се свържеш с другите тюркски държави? Картата виждал ли си я, ама не онази с Панктюркската държава до Монголия, защото по средата и има едни Калибри, а и Китай е гушнал здраво уйгурите. Така че новият Гйок тюркски хаганат го отложи за някое друго хилядолетие! Пък и пумите нямат място в него!

    Коментиран от #54, #65

  • 54 Хасан

    13 10 Отговор

    До коментар #53 от "Трол":

    Колко си задръстен ...говорим за Пътя на коприната ..от Китай до Лондон ..жп ,авто,въздушен транспорт и търговия ,културен обмен

    Коментиран от #58

  • 55 Borislav Popov

    24 3 Отговор
    Хубаво сте я написали тая статия но забравяте едно че освен Русия можеше и САЩ и Франция също да се намесят но те също стояха и гледаха. Русия и по точно Путин се намеси още в началото като поиска примирие и решаване на проблема по мирен път но нито АРМЕНИЯ нито АЗЕРБАЙДЖАН се съгласиха да има миротворци и продължиха с провокациите. АРМЕНИЯ си мислеше че ще може да се справи и сам или чакаше помощ от запада но така и нея дочака чак когато се видя че губят войната се съгласиха на примирие а можеха да го направят още в началото.

    Коментиран от #59, #64, #74, #90

  • 56 един от многото

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "pepy":

    Какви хапчета , явно човека е облъчен.
  • 57 None

    17 4 Отговор
    Ако бяха се съгласили Арменците руснаците щяха да изпратят войски още в началото но те се инатяха и се опитаха сами да се справят!
  • 58 Трол

    15 6 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан":

    На ли знаеш на кой ще казваш задръстен? Пътя на коприната изобщо не е минавал през Азербайджан!!! Първия северен път-Китай,Русия,Украйна,Румъния и следващите го разклонения. Втория южен-Китай,Узбекистан,Тюркменистан, Иран,Турция и следващите го разклонения. Точно мен няма да ме правиш на аптал!

    Коментиран от #60, #71

  • 59 Хасан

    10 9 Отговор

    До коментар #55 от "Borislav Popov":

    А как така ще искат руска помощ за задържане на чужда територия ?? Нямат правно основание
  • 60 Хасан

    9 11 Отговор

    До коментар #58 от "Трол":

    Именно по такъв начин Русия и Иран ще са вън от играта ..те ще останат в периферия ..това иска Запада
  • 61 Ахмак

    8 9 Отговор
    Ердоган + Путин = Ерпутан
  • 62 Идва време

    15 3 Отговор
    Гладният ганювец да избере на коя опашка да се нареди. Дали на тази за борш и квас или за пилаф и шербет
  • 63 мръсници

    11 4 Отговор
    Путин не трябваше изобщо да се намесва. Тези, които преди 2 години демонтираха паметника на Маршал Баграмян в Ереван , трябваше сами да се оправят.
  • 64 Ами те арменците и сега

    27 8 Отговор

    До коментар #55 от "Borislav Popov":

    Не са съгласни да има миротворци. Както виждаш руските миротворци са там за да предотвратят гражданската война в Армения, която де факто са окупирали. Арменците искат не миротворци, а руснаците да воюват заради тях. Ти ще отидеш ли да мреш за арменеца само защото той иска да задържи територии които е заграбил и прочистил етнически? И аз няма. Освен това Франция се намеси. Под натиск на арменската диаспора Париж организира събиране на платени наемници и изпрати около 2500 от тях в Карабах. САЩ също, но те оказаха само дипломатически натиск, друго нямаше как. В крайна сметка справедливостта възтържествува. Азерите си върнаха заграбеното, руснаците си върнаха Армения. Арменците да се оплачат на арменският поп.

    Коментиран от #76

  • 65 Тролчо, тука мащабите са други

    5 6 Отговор

    До коментар #53 от "Трол":

    Говорим за империя на три континента, ти за някакво котенце пелтечиш. Това да не ти е като от селото да отидеш до близкият град и после да разправяш, че си бил на околосветско пътешествие...

    Коментиран от #73

  • 66 Чапай

    12 23 Отговор
    В края на краищата и Путин се оказа жълта фекална маса...Срам. Иначе се дуе като селски пуяк на ограда, докато Ердоган си го пере както си иска . Това е истината за ''славянския брат'' .Най- обикновен дръглив селски помияр.
  • 67 Винкело

    10 14 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Ти па кой си да казваш ко' требе и ко'не требе. От козар акъл не щеме. Ай улево...Я бегай зАвърни, че отидоа у люцерината, после чорбаджията щи резне наднико. Умреа чааветата от глад после...
  • 68 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "ХХХХХХ":

    X,Y ,Z....???Никому неизвестен си...??? И коментара ти е такъв,също като теб самия...!!!Аре у лево....!!!
  • 69 Биха могли

    9 4 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Когато Съветска Русия помогна на Турция,гражданската война беше почти свършила. Съветска Русия искаше да изнесе революцията и в Турция,но успя само на 50% - Турция стана република,но не и болшевишка република. Сега пък Русия е федерация от републики и болшевизмът вече не ги разделя,така че биха могли да се разбират и без посредници,и без неповикани защитници.

    Коментиран от #70

  • 70 Хасан

    13 11 Отговор

    До коментар #69 от "Биха могли":

    Не напротив ..Ататюрк е представител на младотурците които са искали ограничения правомощията на Султана ,парламентарна монархия и република ...в крайна сметка Русия се превърна в една тоталитарна система а Турция пък в демократична
    република
  • 71 Перишан

    5 2 Отговор

    До коментар #58 от "Трол":

    Да си измиеш краката преди да гушнеш козичката!
  • 72 Беге мен

    18 8 Отговор
    Истината че досега им съчувствах на Ерменците но те се оказаха големи боклуци

    Коментиран от #75

  • 73 Трол

    11 1 Отговор

    До коментар #65 от "Тролчо, тука мащабите са други":

    Какво котенце те гони! Не знаеш ли на кой се казва пума? На такива, като теб, по мачовете ама не футболисти! И той мечтаел за империя на три континента! Еееей, дедите ви си смениха вярата и предадоха род и родина, сега ми се въдите по-тюрки и от онези дето още щъкат по степите на средна Азия!
  • 74 Асан ll

    9 3 Отговор

    До коментар #55 от "Borislav Popov":

    Ам, то тъй, де. Ама соросоида Папагалинян искаше да "редуцира" популацията малко.
    БайДън трябваше да стане президент на 4 ноември, ама Доня го нагъзи лошо...
    Сега арменците, да си изберат премиер, ама да не е на Шорош, иначе кофти.
  • 75 Асан ll

    2 4 Отговор

    До коментар #72 от "Беге мен":

    Истината е, че си много прав!!!
    Ашколсун!
    Диаспората им в САЩ излезе, че са... Бедни?
    Или руснаци? Бас държа, че са гласували за Бай Дън... :)
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Баро

    10 2 Отговор
    А пък за тия ме боли фара мене ми е мъчно за България
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Стефан

    2 4 Отговор
    Заглавието е достатъчно да спра да чета, как две държави с инфлация и масово обедняване на населението ще има ресурса да си поделя СВЕТА, ей траверси, крие се автора и се представя цяла медия, тъпи сте.
  • 80 Ако статията е вярна:

    2 9 Отговор
    Путин и Ердоган би трябвало да си поделят и България!

    Коментиран от #85

  • 81 Христо

    4 2 Отговор
    Той света е заприличал на един голям йух, така че нищо чудно някои да си го поделят. Аз не съм привърженик на тези неща. Да си го поделят там доганите, ер-малък доганите, Доналд Дък, бай йух и другите хищници. Само да не се занимават с нащо племе, щото ние играем на живот и смърт от както се помним.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Аре стига

    7 3 Отговор
    Завиждаме ли, кво ли ?
    Едно време Англия, Франция, Германия и Америка си деляха Света, но тогава това беше в реда на нещата нали ?
    Винаги е било, който е силен е прав, еми ето, могат делят. Делете и Вие.
  • 85 Ннн

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "Ако статията е вярна:":

    България няма нужда да я делят в ес ги устройва и двамата иначе всеки щеше да я пробутва на другия! А иначе е факт че от 200 год. турците не са имали успехи като в Кавказ и Африка сега! Но това ще им спаси положението, колкото Крим го спаси за руснаците вдига рейтинга на императора падишах както нарича кадиев путин, но иначе тежи като камък на шията и сигурно ги влече към дъното!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Алфа Вълкът

    1 4 Отговор
    ХАХАХАХА 😆😆😆😭🤣😆😃😀😀😃😄😁😆😅😂🤣😭🤣😅😁😄😃😀😗😀😃😄😆😂😭😭😭😅😁😄😃😀😀😀😃😄😄😁😆😆😅😅😂😭🤣😂😆😅😭😆😁😀😃😄😄😃😆😆😆 УБИХТЕ МЕ, УТРЕПАХТЕ МЕ ОТ СМЯХ! ВИКАЙТЕ ПОЛИЦИЯТА, ЧЕ ЩЕ МИ СЕ ПРЪСНЕ КОРЕМА! 😆😭😅🤣😂😭🤣 МАЙТАПА НА СТРАНА, АМА ТОВА Е ОПИТ ЗА УБИЙСТВО. ПО СМЕШНО ЗАГЛАВИЕ НЕ БЯХ ЧЕЛ! 🤣😭😂😅😆😃😁😁😃😅😭🤣 САЩ, Китай и ЕС знаят ли, че Русия и Турция си поделят света? Да им каже някой! 🤣😭😅😁😀😀😁😅😭🤣

    Коментиран от #94

  • 88 Роко

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Емануел Макрон":

    Приятелю Армения имаше повече танкове от Франция (вярно руски скрап но бройката беше впечатляваща. Защо пиша в минало време за тях? Е ми защото вече ги няма азерите ги унищожиха). Проблема на Армения не беше, че нямаше армия, а че беше въоръжена с руско оръжие включително и с супер-бупер зенитки някой от които още ги няма масово в руската армия (е може и така да си остане след фиаското в Армения).
  • 89 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "един от многото":

    Бъркаш това е причината за първата световна война за втората причината е че другаря Сталин искал да разпространява социализма по целия свят. Точно затова подкрепя идването на власт в Германия на социалиста Адолф Хитлер после го снабдява с всичко необходимо за да воюва (от храни до нефт и волфрам) обучава армията му (Гудериан, Манщайн и компания са се учили да управляват танкове на съветските танкови полигони). Е после Хитлер му обърква малко плановете и той успява да завладее само малка част от света, но това е друга история.
  • 90 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Borislav Popov":

    Армения чакала помощ от запада? Боре изби рибата бе човек. Армения е най - верният съюзник на Русия (аз бих я нарекъл руска колония макар и неофициална). Единствената западна държава която има някакво отношение към Армения е Франция (заради силното арменско лоби там). Та да питам за чии запада ще се застъпва за вярното куче на Путин срещу съюзника си Турция (макар че в последно време е малко неуправляем но все пак е съюзник)?
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Шоко

    0 0 Отговор
    Ако от юг решат да си вземат румелията кво правите братя българи ? Язък ви за милиардите евра дето ги натъпкахте у филибето , ше отидат зян у комшите. Ама нищо , кротко си пийте ракииката и да не ви пука.
  • 94 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "Алфа Вълкът":

    Те знаят, но ти явно не знаеш!
  • 95 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емануел Макрон":

    По- голяма простотия не бях чел!
  • 96 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    И доста модерна!