Last news in Fakti

19 Ноември, 2020 20:50 6 024 19

Очакванията на Гърция към Северна Македония

  • гърция-
  • очакване-
  • северна македония

Страната трябва да изпълнява Преспанското споразумение

Очакванията на Гърция към Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция очаква Северна Македония да изпълни напълно Преспанското споразумение. Това обяви гръцкият министър по европейските въпроси Милтиадис Варвициотис, цитиран от Катимерини.

Северна Македония и Албания се призовават да продължат с изпълнението на критериите за ЕС. Смята се, че Албания трябва да продължи с важните реформи.

Преспанското споразумение се определя като много важно. Очаква се Северна Македония да продължи да го изпълнява.

То уреди отношенията между двете страни. Договарянето му позволи на Гърция да даде одобрение за европейската интеграция на страната.

Договорът продължава да е в основата на двустранните отношения.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маакедонски

    20 0 Отговор
    Всеки около мен си гледа интереса а аз се правя на интересен
  • 2 Бай Кокич

    37 8 Отговор
    Македония е 80% Българска и 20% гръцка,САЩ и Великобритания я създадоха тази подобие на държава !

    Коментиран от #6, #7, #9, #11, #13

  • 3 КОТарАК

    22 0 Отговор
    добър намек / да си знаят мястото тия дегенерати
  • 4 Румен

    10 9 Отговор
    Румен е за затвора до каде ни докаро този
  • 5 El pepi

    13 1 Отговор
    Може би Борат е македонец?! :)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Йойо

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Кокич":

    Айде бе вярно, ГАНЬО СЪС ГАНЬО.
  • 10 CCC

    13 20 Отговор

    До коментар #6 от "ANGKOR WARRIOR":

    Да те дошли 3 века след създаване на Антична Македония, а сега ревът че тя "Македония" е тяхна!!!Европа,защо още вярваш на данайските лъжи!!!Те са се заселили от Тесалия на юг!!! Те откраднаха историята на древните жители "траки и пеони" и техните богове,както днешните северомакедонци крадът българската история!!!Сега крадат всичко което се произвежда на Балканите като сирене и други казват че са гръцки!!! Днешната азбука на Северна Македония е направена по държавна поръчка от кралство Сърбия за българите в Македония,по сръбски правопис за вардарския диалект и сръбска граматика(как се чете, така се пише) в средата на 19 век,да забравят българските корени!!!

    Коментиран от #12, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Македон

    2 14 Отговор

    До коментар #10 от "CCC":

    Кога са дошли в Македония,нали са намерили народ в земята?дошли в Македония и се смешали сас местните антични Македонци.
    Не са намерили пуста земя нали!
  • 13 Деан

    10 22 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Кокич":

    Тя севрена гърция е цяла Българска, бе дебил ли си, имбецил ли си.
  • 14 Пост

    35 3 Отговор

    До коментар #6 от "ANGKOR WARRIOR":

    Умник българите от къде идват и кога на тези земи.. волжките Българи от къде идват ... Преди да критикуваш нечии народ първо се образовай гърците "елините" идват на тези земи доста по рано от българите .. всяка една нация в Европа са заселници от някъде другаде ...ти и ти като македонците си с промит мозък бъди реалист и приемай истината... Едно е сигурно името Македония си е гръцко , а относно днешните македонци, повечето са българи
  • 15 Ангел

    23 1 Отговор

    До коментар #10 от "CCC":

    Нещо си много зле с историята,или си някакъв трол, Македония е създадена от гърците.
    Македония (на гръцки: Μακεδονία) е името на антично царство, възникнало според сведенията на гръцките хронисти през 808 г. пр. Хр. и съществувало до 148 г. пр. Хр. или над 640 години.
    Ка̀ран (на гръцки: Κάρανος) е първият цар на Древна Македония през 808 – 777. Син е на Аристодамид, цар на Аргос.
    Основното население са древните македонци.Държавата обхваща най-общо територията на днешна Егейска Македония с главен град Пела. За кратък период от време укрепва при управлението на Филип II Македонски и за около 10 години се превръща в мощна световна империя, след като Александър Велики завладява част от познатия свят, с което слага началото на елинистическия период в историята на Югоизточна Европа и Изтока.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дългият

    7 0 Отговор
    Македон,пишеш в Български сайт...и пишеш като роден българин...правилно...Сигурно дълбоко в теб вярваш че нещата са такива както се виждат...Виждаш ли 40..50.. год.мозъчна промивка от бившите югославски служби е оставила такъв отпечатък върху мисленето ви.В момента ти казваш на черното бяло,и то от инат а не от някакви неоспорими факти.Защото неоспоримите факти са на наша страна....
  • 18 Присмехулник

    6 0 Отговор
    Македон,само си задай въпроса...Гърция говори неверни неща,България също говори неверни неща само Вие сте прави...Усещаш ли че нещо не е както трябва...
  • 19 Aris

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ангел":

    Много правилно и точно.някакви славянски тролове без срам пишат тяхната "история".Че са идвали на тези земи много векове след гръцкото племе македонците и били прислужници на византийските императори никъде не го споменават😂😂
Новини по държави: