20 Ноември, 2020 14:20 1 252 5

Международни лидери ще обсъдят постигането на устойчиво бъдеще

  • енергия за действие-
  • лидери-
  • оон-
  • устойчиво бъдеще-
  • икономика

В двудневната онлайн конференция ще участват 60 международни експерти

Международни лидери ще обсъдят постигането на устойчиво бъдеще - 1
Снимка: Shutterstock

На 1 и 2 декември 2020 г. ще се проведе първата онлайн конференция на Global Impact - „Енергия за действие“, посветена на ролята на антропоцентричния подход за постигане на балансиран растеж на световната икономика. В двудневната онлайн конференция ще участват 60 международни експерти, представители на правителствени организации, бизнес лидери, НПО и гражданското общество.

Global Impact Conference ще се проведе в партньорство с визионери в областта на технологиите, образованието и стратегиите като „Росатом“, руското Висше училище по икономика и списание Forbes. В събитието ще се включат генералният директор на Агенцията за ядрена енергия към ОИСР Уилям Магууд IV, директорът на представителството на ООН в Женева Татяна Валовая, президентът на Татарстан Рустам Миниханов, генералният директор на EDF Жан-Бернар Леви, ръководителят на „Росатом“ Алексей Лихачов и други водещи експерти. Конференцията ще отрие Пол Полман, съосновател и председател на организацията IMAGINE, която развива бизнес лидерство за постигане на Целите на ООН за устойчиво развитие. Той е и вицепрезидент на Глобалния договор на ООН.

„Бизнесът е основният двигател на промяната и може да оцелее само в силно общество, така че ние сме отговорни за успешното функциониране на общностите, в които живеем. Ключът към успеха е осъзнатото лидерство, а Global Impact Conference 2020 - „Енергия за действие“, ще бъде платформа за обсъждане на най-неотложните глобални предизвикателства“, смята Полман.

Ключовите предизвикателства пред бизнеса и обществото ще представи и генералният директор на „Росатом“ Алексей Лихачов. „Програмата за устойчиво развитие оказва все по-голямо влияние върху трансформацията на бизнес стратегиите както в Русия, така и на външните пазари. Пандемията само потвърди значението на 17-те цели за устойчиво развитие, приети от ООН през 2015 г., и безусловната връзка между социалните, екологичните и бизнес аспекти. Не мога да отделя бизнеса от социалната програма – така или иначе „Росатом“ участва в реализацията на почти всички цели за устойчиво развитие“, отбеляза Лихачов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    5 0 Отговор
    Международните лидери под сянката на сзо масоните билдерберг и бил жел
  • 2 ха ха ха

    3 0 Отговор
    Смрадовете се чудят как да се спасят - Тръмп изкара цялата им мръсотия, педофилски пръстени, лъжи и измами - не ООН, не ковид измишльотината, ами и дедо Божо няма да им помогне сега!
  • 3 Хм.....хм

    0 0 Отговор
    Х...м
  • 4 The Truth

    0 0 Отговор
    Истината е, че ТЕ мислят как да унищожат неизползваните хора и как да създадат повече пари за тях
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.