Last news in Fakti

20 Ноември, 2020 16:50 2 177 7

В САЩ подават заявление за спешна употреба на ваксината на Pfizer

  • pfizer-
  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • заявление-
  • разрешение

Компаниите отбелязаха, че се надяват да получат разрешението през декември

В САЩ подават заявление за спешна употреба на ваксината на Pfizer - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Компаниите Pfizer и BioNTech обявиха в петък, че още днес ще подадат заявление до Американската администрация по храните и лекарствата, търсейки разрешение за спешна употреба на своя кандидат за ваксина срещу COVID-19, предаде БНР.

Компаниите отбелязаха, че се надяват да получат разрешението до средата или края на декември и да могат да започнат да ваксинират високорисковите групи от хора в САЩ още преди края на 2020 г.

"Нашата работа за доставяне на безопасна и ефективна ваксина никога не е била по-спешна, тъй като продължаваме да наблюдаваме тревожно нарастване на броя на случаите на COVID-19 в световен мащаб. Подаването на заявление за разрешение за спешна употреба в САЩ представлява ключов етап в нашия път за доставяне на коронавирусната ваксина на света", заяви изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла. По-рано тази седмица Pfizer и BioNTech заявиха, че техният окончателен анализ показва, че ваксината им има 95% ефективност при предотвратяване на коронавирусни инфекции.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !?.....

    3 2 Отговор
    А Европа.. Или ЕК ще мъдрува само за избрани

    Коментиран от #3

  • 2 Уф дано

    8 1 Отговор
    Най-накрая да им набият по една ваксина ОТЗАД на всички мрънльовци и да се свърши тая мъка
  • 3 Японеца

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "!?.....":

    Европа ще купува руска, ама от унгарците!

    Коментиран от #4

  • 4 Сандо

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    Ако не знаеш,унгарците вече са запплашени с наказания от ЕС заради закупена ваксина от Русия.Хуманистите,поставени начело на Европа си изработват такова законодателство,което да осигурява на първо място печалбите,след това политическите цели.Не знам имат ли значение за тят хората и тяхното здраве.
  • 5 Програмист

    9 3 Отговор
    Никаква ваксина няма да ви спаси! Oт втoри oктoмври тръгнa 5 джи мрeжaтa в Бългaрия във вcички oблacтни грaдoвe и пo мaгиcтрaлaтa Coфия –Плoвдив. Тaзи виcoкo чecтoтнa cиcтeмa унищoжaвa aурaтa ви и прaви имуннaтa ви зaщитa нa пaрцaл, кaтo oргaнизмът ви cтaвa пoдaтлив нa вируcи вce eднo e ''кaтo гoл oхлюв''. Вeчe e къcнo дa прoтecтирaтe, a мoжeшe пo врeмe нa тия прoтecти 5 мeceцa дa прoтecтирaтe зa нeщo умнo кaтo cпирaнeтo нa 5 джи, нo вeчe e къcнo. Вивaкoм я пуcнa, cкoрo и другитe щe пуcнaт! Кoвид aпoкaлипcиca у нac cъщo зaпoчнa oттoгaвa.Вcички cтe в жecтoк 5 джи кaпaн нa cилнитe нa дeня и нe мoжe дa нaпрaвитe нищo вeчe..a тoвa e caмo нaчaлoтo...

    Коментиран от #6

  • 6 Centurion

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Програмист":

    Добре,аз не разбирам от тези неща,но тези които я пускат със сигурност знаят какво представлява и какво правят.Те къде ще се скрият от тези вълни,???Както за мен така и за тях.Няма бедни няма богати,няма работници и собственици.Д правиш нещо и да знаеш че ще те порази и няма къде да се скриеш от него му се струва доста не реално.А и децата ти и те ще са изложени.
  • 7 волен сидеров

    2 0 Отговор
    ЗА ФИРМИТИ КОИТО ПУСКАТ ВАКСИНАТА-НИТО ЕДНА НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ АКО СЕ ПОЯВЯТ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ РАЗЛИЧНИ ОТ ОПИСАНИТЕ ИМ....БИЙТЕ СИ Я ПЪК КАКВОТО СТАНЕ-АКО НЕ СЕ УМРЕ ОТ ВИРУСИ ТО ЩЕ СЕ МРЕ ОТ ВАКСИНИ-ПАК ЩЕ УСПЕЯТ ДА СИ ПОСТИГНАТ ЦЕЛТА-НАМЛЯНЕ НА ХОРАТА И ТЯХНАТА МАНИПУЛАЦИЯ