Last news in Fakti

20 Ноември, 2020 19:51 12 726 20

Германия е на прага на по-строги ограничения

  • германия-
  • мерки-
  • ангела меркел-
  • коронавирус-
  • пандемия

Очаква се провинциалните лидери да представят в понеделник предложения за повече ограничения

Германия е на прага на по-строги ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия съобщи днес за рекорден брой нови случаи на коронавирус, което засилва натиска върху лидерите на 16-те провинции в страната да въведат по-строги ограничения, подкрепяни от канцлера Ангела Меркел, за да бъде овладяна втора вълна на заразата преди Коледа, предаде "Ройтерс".

По данни на института "Роберт Кох" в Германия са регистрирани 23 648 нови заразявания, с което общият брой става 879 564. Смъртните случаи са нараснали с 260 и вече са общо 13 630, предаде БНР. По-рано тази седмица правителството на Меркел се отказа от плановете да направи носенето на маски задължително в училищата, да намали броя на учениците в клас и да ограничи социалните контакти, след като беше подложено на натиск от лидерите на провинциите, разтревожени от икономическите последици от затягане на мерките.

От три седмици Германия е под "лека карантина", включваща затваряне на ресторантите, спортните зали и театрите, която обаче не води до намаляване на заразяванията. Очаква се провинциалните лидери да представят в понеделник предложения за повече ограничения. Решение за нови мерки, които може да включват разширяване на карантината, ще бъде взето в сряда по време на разговори с Меркел.

Вестник "Билд" съобщи днес, че Меркел иска евентуалните нови мерки да останат в сила до януари, вместо да се прилага седмичният подход, подкрепян от провинциалните лидери. Правителственият говорител Щефен Зайберт каза, че броят на заразяванията се е стабилизирал, но Германия още не е променила тенденцията. По думите му целта на правителството е да намали заразяванията до 50 случая на 100 000 души за седем дни. Сегашното ниво е около 140 случая.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    27 9 Отговор
    ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В ГЕРМАНИЯ ДА ДОЙДАТ В БЪЛГАРИЯ ДА ВИДЯТ КАК ТУК ХОРАТА УМИРАТ ОТ ВСИЧКО.И ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В ГЕРМАНИЯ И НИКОГА НЯМА ДА ПРОТЕСТИРАТ

    Коментиран от #2

  • 2 Даааа

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "минчо":

    В Берлин съм положение мн лошо. Но нее и това което пише факти преувеличено

    Коментиран от #3

  • 3 минчо

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Даааа":

    ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА ЖИВЕЯТ МНОГО ЗЛЕ.И Е СМЕШНО ОТ НАША СТРАНА КАК НЕМЦИТЕ ПРОТЕСТИРАТ.

    Коментиран от #13

  • 4 3,14К

    10 1 Отговор
    Меркел дали се кара на германците, че неспазват мерките. По брой заразени сме в средата, а по смъртни случаи сме в тройката. Къде е причината: в хората или в системата как функционира.
  • 5 PSG

    34 3 Отговор
    И сега какво? Оказа се, че тъй нареченият локдаун не дава резултат. Уж дисциплинирани, затворени заведения, зали и стадиони и 3 седмици случаите растат.
    Мерките морат хората повече от самия вирус!

    Коментиран от #19

  • 6 Hoho Boho

    19 2 Отговор
    "Германия съобщи днес за рекорден брой нови случаи на коронавирус"

    Колкото повече нови по-строги ограничения,
    толкова повече нови рекорден брой случай.
    Мечо Пух
  • 7 Тра-ла-ла

    3 3 Отговор
    А пък при нас положението вече е ,,Мокър от дъжд не се бои" почти всички са заразени.🤧🥴🥵🤠🤸🏋️⛹️
  • 8 Гост

    13 0 Отговор
    В съвременното общество робството е добър бизнес.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гунчо от Левуново

    1 1 Отговор
    И комсомолци и комсомолки няма сравнение Те получават добри пари каквото и да се случи А ние преминахме кам Феодализъм но Филма свърши и никой на никой не вярва няма партии няма Ццц
  • 11 РЕАЛИСТ

    10 2 Отговор
    Дано изпукат всички дойчивци. Оказа се, че те са ни натресли ГЕРБ и десет години хаир не видяхме. То от тях, какво ли хубаво сме видяли. Две национални катастрофи за начало и трета в перспектива.

    Коментиран от #12

  • 12 София

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    В Германия хората протестират, защото " замразяват " конституцията за неопределено време, това означава само едно - диктатура !!! . Не се знае дали президентът е подписал този закон но ако германският народ не се справи с този проблем , всички загиваме.
  • 13 Чопи

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "минчо":

    Аз в България си живея перфектно
  • 14 Лекар

    3 1 Отговор
    В Германия смъртността е най ниска при заразени от корона вирус, но там средната здравна застраховка е 400 -600 евро на месец, а България 20 лв за ГОЛЯМА част от хората НЯМА как да имаме ниска смъртност
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ркркклол

    5 1 Отговор
    Всичко е едн демо игра с рестарт както искате го разбирайте а тая щом е повлияла на психиката на хората значи те са лумпини
  • 17 Ркркклол

    2 1 Отговор
    Може би предполагамВсичко е едн демо игра с рестарт както искате го разбирайте а тая щом е повлияла на психиката на хората значи те са лумпини
  • 18 Gabi

    8 1 Отговор
    Няма почти никакви болни. Това са резултати от фалшивите тестове.Аз съм тук и виждам, че хората се побъркват най-вече от т.нар. "мерки".Идва обаче полицейски терор и това е нещо ново и напомня на отминало време.
  • 19 Чвзцс

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "PSG":

    Не, просто училищата останаха отворени. Заведенията са отворени да си вземеш кафе, само дето да сядаш не може. Срещите са позволени между 2 семейства. Така че предпоставките за разпростланение на заразата все още си ги има. Ако изобщо пък няваше локдаун, щеше да е още по - лошо.
  • 20 Дудуков от Брюксел

    1 0 Отговор
    Ама, как така бре, дойчовци умни растат случаите, та нали затворихте работещите бизнеси и оставихте тиквите на държавна хранилка да продължат да лапат, що така не спадат коронясалите:)))?!?
    Или може би пък коронката наистина не ходи само по ресторанти, хотели, спортни зали и стадиони, ами... най-вече по останалите да "работят" кратунари на държавна ясла, както и по-мощните от към лоби бизнеси, към които спада автопроизводството, да речем:)))?!?