Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 12:05 11 665 215

Македонският президент: България показва, че не може да излезе от времето на Тодор Живков

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • тодор живков-
  • българия-
  • ес-
  • преговори

Пендаровски каза, че политиката на България не се подкрепя от нито една членка на ЕС

Македонският президент: България показва, че не може да излезе от времето на Тодор Живков - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски не очаква в следващите няколко седмици да се постигне договор с България, с което да се деблокира пътят на Северна Македония към ЕС, съобщава в. "Слободен печат".

Той смята, че България драстично е променила политиката си към неговата страна през изминалите няколко месеца. С такава политика според Пендаровски България показва, че не може да излезе от времето на Тодор Живков, пише скопският вестник, цитирайки изказване на Пендаровски пред ТВ 24, предаде БТА.

Все пак според Пендаровски трябва да продължи да се търси решение, но само чрез научни и исторически факти, а не с политика. Реални шансове не съществуват. Някакви минимални шансове съществуват, но реални, големи, за съжаление няма, посочи президентът на Северна Македония.

Пендаровски каза, че политиката на България за блокиране на страната в напредъка към членство в Европейския съюз не се подкрепя от нито една членка на ЕС. Информациите, които имаме от Брюксел, както подчерта Пендаровски, сочат, че нито една страна или държавник не подкрепя ветото на официална София за старт на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС, пише скопският вестник.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе!

    270 5 Отговор
    Щото пък вие още не можете да се отървете от наследството на Тито!

    Коментиран от #35

  • 2 Така е

    20 209 Отговор
    Прав е 100%

    Коментиран от #198, #199

  • 3 Ганьо

    83 5 Отговор
    Все пак монетата има 2 страни...

    Коментиран от #33

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    188 8 Отговор
    а вие крадете чужда култура и история
  • 5 това е края

    136 4 Отговор
    Аз викам да си спретнем един бой. Понеже макетата явно са много отворени и самозабравени. Сипят обиди, горят Българси знамена, унищожават Български паметници на загинали войници за тяхната свобода и обединения. Та да запретнем ръкави и един хубав пердах да си наложим - ние на тях, те на нас. Загубилия взима цялата територия от Охрид то Добруджа!? А макета? Как е тая идея? Другия вариант е да отворите историческите летописи и да видим имало ли е "Българско ИГО" в Македония ? Щото ако няма... то как така сте били под наша опека пък после вече не сте.. нещо ви се губи нишката?

    Коментиран от #202

  • 6 Тито

    101 2 Отговор
    Не беше ли тоя, който изкаше замяна на Западните покрайнини за Пиринска Македония?
  • 7 Експерт

    157 9 Отговор
    Вечно гниене в ада на Георги Димитров и Тито - хората, направили нещото "Македония" възможно.

    Коментиран от #108

  • 8 Браво!

    157 4 Отговор
    Направете си още един "Джурасик парк" в центъра на Скопие, и после чакайте да влезете в Европа! Направете и една скулптура на Тито, дето ви промо главите!
  • 9 Митю

    75 3 Отговор
    Е,и ние това само искаме-научно исторически поглед и анализ.чуствам се леко горд:държат се като истински българи
  • 10 ОЧАКВАМ С НЕТърпение

    29 46 Отговор
    Отговора на нашият велик Юмручен президент!???

    Коментиран от #92

  • 11 Call of Duty

    72 5 Отговор
    Е България не следва политиката на Тодор Живков той навремето вместо да изсели ромите им погасяваше заемите а доколкото страните членки на ЕС то ясно че са 100% джендърски държави и няма как да подкрепят нашето решение а ти докато народа ти ти получаваше хиляди паспорти в бг да работят като българи в ЕС ти говориж че няма македонсщо малцинство а тези 67% българи в Македония са с промит мозък или по точно българи мислещи се за македонци които открито предават България както българи предадоха Васил Левски на турците
  • 12 северна ненамквоси

    120 5 Отговор
    Предлагам за всяка обидна дума, към България по една година отлагане и бойкот ! НЕ на С.М. в ЕС !
  • 13 пройчо

    65 3 Отговор
    "...нито една страна или държавник не подкрепя ветото на официална София за старт на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС, пише скопският вестник..."****Да ...+ САЩ ..и ко бщо има това с нашия проблем ?...."Моля другарко Ганьо мъ наби !!!"......Това ли казват?
  • 14 ПСР

    109 4 Отговор
    А вие,изобщо не сте излезли от времето на Тито и Сталин.
    Живеете с Коминтерна и сръбската пропаганда.А да ви видя,как ще ни заобиколите!Злобари и фанатици.
  • 15 Борислав

    113 1 Отговор
    България трябва да остане твърда в позицията си и да не се поддава на политически шантаж.
  • 16 Българка

    96 3 Отговор
    Р.С. Македония да спре да дава оценки на България според техния си наклон. Не България , а съседката ни кандидатства за членство в ЕС. Че правителството допусна и тук големи грешки, че не запозна с истинския спор ЕС, че няма конкретика в подписания от бащицата договор, това е факт. Но българите сме категорични
    ВЕТО
  • 17 Наблюдател

    83 3 Отговор
    България отдавна е в ЕС, а РСМакедония, още е в Титова Югославия....

    Коментиран от #23

  • 18 Последния Софиянец

    10 29 Отговор
    Като управлява гавазина на Живков какво да бъде!?
  • 19 НЕ ПЛАЧИ БЕ

    64 9 Отговор
    ТОДОР ЖИВКОВ ОТДАВНА СМЕ ГО ЗАБРАВИЛИ И СИ КАРАМЕ ЗАПАДНИТЕ КОЛИ И СИ ГЛЕДАМЕ ПЛОСКИ ТЕЛЕВИЗОРИ. МАГАЗИНИТЕ ПЪЛНИ, АПТЕКИТЕ СЪЩО, ПЕНСИИТЕ - НАЙ НИСКИТЕ 180 ДОЛАРА, ЗАПЛАТИТЕ НАЙ-НИСКИТЕ 400 ДОЛАРА... А ПРИ ТОШО ДОЛАРА НА ЧЕРНО 3.50 А ЗАПЛАТАТА 200 ЛВ, 60 ДОЛАРА И ПЕНСИЯТА 120 ЛВ.- З4 ДОЛАРА И НЯМА КАКВО ДА СИ КУПИШ. ЕВРОПА НАЛИВА МИЛИАРДИ, А ВИЕ ПОНЕЖЕ СТЕ ГОЛЕМИ ГЯВОЛИ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА НИ ПЛЮЕТЕ!

    Коментиран от #24, #47, #193

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 177

    69 1 Отговор
    Сега трябва съвместната историческа комисия да не се събира докато не минат нашите избори. Нали те чакаха да минат техните и затова отлагаха заседанията преди. Сега е наш ред да не бързаме.
  • 22 Фкейуеейекйдиекдшфидкдй

    70 3 Отговор
    Много са нагли. ИдентитетОт им се гради върху омраза към България. Навсякъде където видят надпис България го задраскват и разрушават паметници.
  • 23 Последния Софиянец

    25 16 Отговор

    До коментар #17 от "Наблюдател":

    Ама на опашката в ЕС.Елате на Големия протест от 17 ч да изградим истинска европейска държава за децата ни .
  • 24 ТАКА Е В КУБА

    21 6 Отговор

    До коментар #19 от "НЕ ПЛАЧИ БЕ":

    ЗА СПРАВКА ЗАПОЧНАХ С 80 ЛВ. ЗАПЛАТА, А МАЙКА МИ СЕ ПЕНСИОНЕРА С 90 ЛВ. ПЕНСИЯ. ДА НЕ ГО СМЯТАМ В ДОЛАРИ.
  • 25 Перо

    63 2 Отговор
    Северните “макета” да видят картата на Санстефанска България и Санстефанската българска екзархия 1870-1913 г. Да видят “Царство България,Административно деление през 1-вата световна война”. Ако искат може да видят и България през времето на Цар Симеон 1-ви и Цар Борис 1-ви. Историята на БГ,вкл.територията на сегашната РСМ за времето 1870-1915 г. е тема табу за РСМ! Не знам защо СерГей непрекъснато урежда,чрез менажерията,всеки месец дата за стартиране на преговорите за РСМ,след като двустранните отношения са конфликтни и неуредени с измислената държава,която не отговаря на никакви критерии за приемане в ЕС! Защо е този напън да се вкарват страни с десетилетни конфликтни и исторически проблеми,които автоматично ще се пренесат в ЕС и това,което чуваме сега от уволнения шеф на македонската информационна агенция ще го слушаме от трибуните в Брюксел! Докато не се уредят двустранните отношения и не се подпишат юридически гаранции, не може да се определя никаква дата за стартиране на преговори за ЕС с РСМ.

    Коментиран от #40, #140

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 55 Отговор
    ЮГОСЛАВИя по онова време беше САЩ за нас
    Ние нямахме ни за хлеб,а макетата със NIKE маратонки,ние със Трабант тях със мерцедеси и голфове!Прав е Пендаровски Живковизма е злото на днешна България

    Коментиран от #37, #44, #49

  • 27 Аве Адолф Хайл

    53 2 Отговор
    Всички сръбско - болшевишки утрепки в Скопие, отдавна вече са изхвърлили син камък от напъване да си измислят държавица , и дрънкане на комунистическа пропаганда ...... ВЕТО до дупка на тая болшевишка смет .
  • 28 ЩЕ ПОЧАКАТЕ

    87 2 Отговор
    ПЪРВИ ВИ ПРИЗНАХМЕ, ПОМАГАХМЕ ВИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ, ДАДОХМЕ ВИ ШАНС ДА ВЛЕЗЕТЕ В ЕС А ВИЕ САМО НИ ПЛЮЕТЕ? 100 ПРОЦЕНТОВИ ДЕБИЛИ! ЩЕ ПОЧАКАТЕ 10 - 20 ГОД. ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА!

    Коментиран от #206

  • 29 Тюрк

    7 62 Отговор
    Прав е Македонеца!

    Коментиран от #152

  • 30 Перо

    40 1 Отговор
    БГ е в тежка пандемия и предстоят парламентарни избори,поради което не може да има никакви срещи и други контакти с РСМ,до след изборите!
  • 31 Винкело

    56 2 Отговор
    В Монкейдонията е пълно с такива като тоя, дето имат кирпич в главите и единствената гънка е тази, на която сядат. Вчера в някаква телевизия един смешник даже обяви Веселин Топалов за македонец. Тия монкейдонци са загубили всякаква представа за реалността. Само преди два дни кмета на Скопие организира поход - честване на Тито, тоя ще ми говори че не сме излезли от комунизма..хахахаха...голем смех. И да отиде да пита Макрон колко е съгласен да влезе в ЕС. Сигурно ще го изхвърли с шутове от Елисейския. Абе, вече ми станаха банални мумуните от Монкейдония. Вето докат им дойде акъла..ако ще и 2по 28 години да чакат.Ич ми не дреме за тия.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Патриот

    11 27 Отговор

    До коментар #3 от "Ганьо":

    Инспирираните от Борисов исторически и езикови спорове за блокиране на РСМакедония в ЕС ,
    са за да се обслужат Руските интереси против ЕС!

    Там където е имало български държави са се обособявали български наречия.
    Руският език в Русия, полският език в Полша, сръбският език в Сърбия и т.н.

    Пред очите ни е обособяването на македонският език в някогашна Самуилова България!

    Кирил и Методи отиват първо в Моравска България!

    Историкът и поет Павел Дякон свидетелства за България на Алцек в Италия!
    Наскоро в Челе ди Булгария откриха паметник на Ацек!

    Но най-същественото е, че според същият историк Павел Дякон,
    българите са войнствените ТРАКИ-АГРИАНИ!!!
    Тръгнали с Александър Македонски/ който не е грък, а тракиец/ да завладяват Персия!
    Затова и носталгията на Аспарух го е завърнала
    в тракийската му прародина на Балканите...

    Коментиран от #60, #65, #180

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Скития минор

    12 14 Отговор

    До коментар #1 от "Да бе!":

    Как да излезе от комунизма , като той е същия чешит ,"син" на Тодор Живков си е Бойко Борисов!
    Той сам си признава ,че Тодор Живков- Диктатора на България ,
    през целия комунистически период е негов " Ментор".
    Дори и цитира тъпотиите му, от време на време.
  • 36 Знае е ли

    34 2 Отговор
    Някой знае ли какъв по етнос е Стево Пендаровски? Името не ми прилича нито българско,нито на славянско. Нещо ме клони като на куц влах с турски примес. То в елита им тъй и тъй преобладават НЕбългари и даже НЕславяни. Азбуката и езикът им ги е кодифицирал сръбският куц влах Блаже Конески.

    Коментиран от #102

  • 37 Перо

    30 2 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За това купуваха с пити кашкавал от БГ и икономиката им беше във феодализма. Найк,дънки и дъвки имаха гастербайтерите в чужбина,които да не ти казвам какво и колко работиха,виждал съм ги в Западна Германия лично!

    Коментиран от #48

  • 38 Не е вярно

    43 1 Отговор
    Гърция подкрепи ветото на България
  • 39 Софиянецо

    32 2 Отговор
    Прав е албанеца, като им каза, че няма как да минат глава ДОБРОСЪСЕДСТВО И СЪТРУДНИЧЕСТВО.
  • 40 Македон

    2 34 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    Потърси през интернета Френско Македонски лексикон от 16век ,за да намериш истината
    Всичко хубаво за всички добри българи

    Коментиран от #61, #64, #76, #126, #131, #166, #178

  • 41 5555

    17 1 Отговор
    Господин Пендаровски, Стево, ние не сме ЛАПНИ КРАПЧЕТА !!!
  • 42 карамфила

    23 1 Отговор
    Какво име само,Стево,име само за македонски прецидент или по направо стерва.
  • 43 Софиянецо

    13 8 Отговор
    И как да излезем от времето на Тодор Живков, като ни управлява неговият телохранител.
  • 44 Иван Каскета

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Краденето на никове е углавно престъпление ,съгласно чл.39, ал.4 от НК.
  • 45 Българина

    42 2 Отговор
    До вчера СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИТЕ ми бяха безразлични, НО ВЕЧЕ МЕ Е ГНУС ОТ ТЯХ...ИЗМЕТ.
  • 46 ПАРДОН

    41 2 Отговор
    ПЕНДАРОВСКИ, НЕ БЪРКАЙ УВЕРТЮРА С КУВЕРТЮРА!
    МАКЕДОНИЯ Е БИВША ОБЛАСТ НА БЪЛГАРИЯ! ВИЕ СТЕ БЪЛГАРИ, С ДИАЛЕКТНО ГОВОРЕНЕ! ВАШАТА СЕГАШНА ТЕРИТОРИЯ Е ОТКЪСНАТА ОТ БЪЛГАРИЯ! НЕ БЪДЕТЕ КЪСОПАМЕТНИ! ЛЪЖЦИ!
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА СИ ИЗМИСЛЯТЕ И КРАДЕТЕ НАШАТА ИСТОРИЯ - БЪЛГАРСКАТА!
  • 47 МИ КЪ

    5 15 Отговор

    До коментар #19 от "НЕ ПЛАЧИ БЕ":

    ДА БЕ - И В УЧЕБНИЦИТЕ НИ ПИШЕ, ЧЕ НА 09.09.44 СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ, НА КОИТО СЕГА ГОРЕЩО СЕ МОЛИТЕ ДА ВИ ЗАРОБЯТ? МАЙ СМЕ ПО-УМНИ ОТ ВАС, ИЗБЯГАХМЕ ОТ ТУРСКОТО ВЛАДИЧЕСТВО, ПОСЛЕ ОТ СЪВЕТСКОТО "БРАТСТВО" И СЕ ЛЕПНАХМЕ КАТО ГЕРБОВА МАРКА ЗА НЕМСКОТО "ПРИЯТЕЛСТВО И СЪТРУДНИЧЕСТВО". ВЕЧЕ НЯМА РОБСТВО, МОСКВИЧИ, ЗАЗ И РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ В ПЕТЪК. КЕФ ТИ МАЗДА, КЕФ ТИ БОШ, КЕФ ТИ В ГЪРЦИЯ - НА МОРЕ.

    Коментиран от #50, #53, #56

  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 12 Отговор

    До коментар #37 от "Перо":

    Не баце,купуваха всичко не само кашкавал, защото за тяхниот стандарт това беше без пари.
    На шопинг отива тоЙ със ПАРИ,ние не ходихме при ттях да купуваме нали.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ТЪ КЪ

    14 1 Отговор

    До коментар #47 от "МИ КЪ":

    Кеф ти и кражби на бизнес, конфискация на бизнеса в стил 44-та, безобразни арести, тотално беззаконие. и др. и др.

    Коментиран от #57

  • 51 идетрибунал

    21 2 Отговор
    Президентот на Република Марсияния вие на умряло!Таке е пундаровски искоро ще усетите триглавия шиптърски чеп!Така както со к---ц преобърнаха ситуацията в Косово така ще стане и на брегот на Вардарот!На тези дето искат от нас да ви признаем историята,за да може да напирате на изток ЩЕ ИМ ПОКАЖЕМ СЪЧЕТАНИЕ ОТ ТРИ ПРЪСТА!ПЪРВО НА ПРАПРАПРА ВНУЧКАТА НА БИСМАРК!ТОЧКА!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 измет

    18 7 Отговор

    До коментар #47 от "МИ КЪ":

    Ти луд ли си? Освободили сме се били от Германия!? Да не сме били роби, окупирани на Германия? На 9.9.1944 вие комунситите започнахте да крадете.

    Коментиран от #63

  • 57 Я ДА ЧУЕМ

    12 6 Отговор

    До коментар #50 от "ТЪ КЪ":

    КАКЪВ БИЗНЕС СА ТИ ОТКРАДНАЛИ БЕ, ТА САМО ПЛАЧЕШ? ДА НЕ СИ ПРОДАВАЛ ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ ИЛИ ПРЕКАРВАШ БЕЖАНЦИ?

    Коментиран от #67, #71

  • 58 СъниГ

    15 1 Отговор
    Каз мекодонския презедент с Българско гражданство.
  • 59 ФАКТ

    27 4 Отговор
    Навремето, сърбите бяха направили границата с всички възможни окопи,мини и каквото се сетите.Плашеха "македонците",че бугарите ще дойдат и ще ги избият до крак ! Имахме най-силната армия ,от която всички на Балканите се нас.раха ! Титовизма още е жив.Всички институции са окопирани от сърбомани.
  • 60 Одрис Роден

    4 14 Отговор

    До коментар #33 от "Патриот":

    Браво за истината, 100% истина един да пише за иститанта
    такава каквото е.,
    По това време Александър е покорил Южна Тракия , със скития минов има подписан мир Нее покорил Мизия но има мирно съгласие.
    Целиа Такийски Балкански полуостров не участва в превземането на Персия.Главната част са траки от Южна България ,на юг от Стара планина. около 8000 елитни Тракийски войни.
    Другите са Тракийци Македонци , и съюзили те се Гърци , от които Голяма част са тракийски островитяни.
    Армията на АлександърВелики е била не повече от 45000 при Гевгемала.
    България е била част от Велика Македония до момента в който Римляните ни превземат.
    Великата империя на Александър е разчленена от пълководците на 10 отделни държави и Македония, една отслабена държава.
    Това е и една от причините да бъдем, лесна плячка за нашите братя "Римляни -траки", с тях сме рода, от страна на Пеласгите прародата на Траките.
    Пеласгите са основателите на Рим ,но и не само ,следи в Испания и западна Африка водят до тях също.
    Когато си знаеш историята , си трудно манипулиран, в измяна на държавата , затова сме така долно манипулирани .
    Единствено Римланите са окупатори , които засвидетелстват истината за историята на Траките , благодарение на тях сме Българи -траки.

    Коментиран от #110

  • 61 Перо

    36 1 Отговор

    До коментар #40 от "Македон":

    Няма какво да го търся,защото не е имало македонска държава и население,а има географска област Македония. През 1870 г.е направен референдум на територията на сегашната РСМ,по нареждане на турския паша. Всички в тази българска екзархия са се определили като българи. Виж картата на българската екзархия 1870-1913 г. След 1920 г. в България бягат повече българи,от колкото сега има определили се “македонци”.

    Коментиран от #137

  • 62 Диамантената ръка

    19 3 Отговор
    На вниманието на българския министър на външните работи, предлагам текст за официалната позиция на България: Даваме съгласие Северна Македония да започне преговори за ЕС. Ако СМ започне такива, считаме, че тя официално е съгласна със следното и признава пред ЕС и България - македонският език е с български произход, всички исторически личности до 1945г. са българи, няма претенции за територии и малцинства, българите не са татари и фашистки окупатори. Иначе с оглед свободата на словото, всеки македонски гражданин в лично качество може да изразява каквото и да било мнение, включително и различно от реалноста.
  • 63 МИ КЪ

    9 14 Отговор

    До коментар #56 от "измет":

    НЕ БЕ, НЕ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ, А СА НИ ОСВОБОДИЛИ. ВСЕ ЕДНО ДА ТИ БРЪКНА В ДЖОБА И ДА ТЕ ОСВОБОДЯ ОТ 1000 ЛВ., НАПРИМЕР. ДОШЛИ РАШКИТЕ И НИ ОБЯВИЛИ ВОЙНА И НАПРАВИЛИ МАКЕДОЦИТЕ ДРУГ НАРОД И ОЩЕ НИ СЕ ПИШАТ ОСВОБОДИТЕЛИ?

    Коментиран от #80

  • 64 Doni Brasko

    32 2 Отговор

    До коментар #40 от "Македон":

    Пийте си хапчетата македонци. Просто си признайте очевадните неща. Никой не ви оспорва чувствата. Спрете да плюете съседите. Никой не ви иска и територията. Няма как антибългарската пропаганда да бъде внесена в ЕС. Бъдете си отровени. Омразата не води до нищо добро.

    Коментиран от #68, #130

  • 65 Любен Стойков

    4 9 Отговор

    До коментар #33 от "Патриот":

    Написал си цялата истина с няколко изречения! Пендаровски е прав за Тодор Живков, както ние сме прави за тяхната любов към Тито.
    Би бил още по-прав, ако кажеше, че историческата ни наука още в плен на савеЦката, тогава следва паралел с техните пленени от коминтерновските.
    И третият паралел ще направим между пленените от национален нихилизъм български историци, които загърбват предисторическите българи, тракобългарите/които са и македонците, и сърбите, и румънците, и и украинците...та и генетично 2/3 от турците и гърците/, римските българи/каквито са и македонците/ и пленените от национална грандомания македонстващи историци.
    Само, че третият паралел е с обратен знак, което пак е доказателство, че сме една стока - българи женени за рускини.
  • 66 Преподавател

    19 27 Отговор
    Не може да налагаш на друг народ на какъв език да говори и от какъв произход да бъде! Все едно на нас българите да ни кажат от Турция ''ние имаме обща 500 годишна история'' вие сте претопени като нация и сте 99% турци и ще говорите от утре на турски език, а територията на България всъщност е турска земя?! Не става така нали..???Още повече, че когато 12-те татаромонголски племена водени от Аспарух, прогонени от руснаците от рускотатарските степи са дошли, по тези земи тук е имало славянски, македонски, мизийски, тракийски, ромейски и няколко други народи всеки със собственият си език хиляди години преди татаромонголското нашествие през 681 година....А пък и тази смесица, тотална мешавица за 1300 години и няколко робства наречена български народ в никакъв случай не става за националистическа...

    Коментиран от #70, #72, #77, #85, #96, #106

  • 67 ТЪ КЪ

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Я ДА ЧУЕМ":

    Питай ЦЕЦО КРАДЕЦО и Боко ТИКВАТА-ТУЛУП.
  • 68 Бай Ганьо

    9 3 Отговор

    До коментар #64 от "Doni Brasko":

    Само да те поправя, че те са СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИ.
  • 69 идетрибунал

    21 1 Отговор
    Стево и ти си един от многото антибългарски копои на онези от пл.Теразия на брега на Сава!Марсианецо малко история за скопски сбърканяк!По времето на вашиот вожд и учител по антибългаризъм,масона ТИТИ-ВАЛТЕР пти една от малкото си срещи с него ЖИВКОВ го попита къде са българите в македония изядохте ли ги хърватският главорез,вдъхновител,организатор и ръководител на масовите разстрели на българи мълчи гледа в земята!тапундаровски това трябва да пише учебниците по история!А НАСТОЙНИЦИТЕ ТИ ОТ ТЕРАЗИЯ МЪЛЧАТ ЗАЩОТО ИДЕ ТЕХЕН РЕД!ВЪПРОСА ЗА ЗАПАДНИТЕ ТОКРАЙНИНИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ С ПЪЛНА СИЛА,ЗАЩОТО ПО МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО СЪРБИЯ НЕ Е ПРАВОПРИЕМНИК НА ЮГОСЛАВИЯ!ТАПУНДАРОВСКИ ЕТО ТИ ФАКТИ!
  • 70 Да де нооо

    17 4 Отговор

    До коментар #66 от "Преподавател":

    Да, де но нямало е славянски!
    Защото славяните са измислица!
    Защото никога, никъде не е имало никакви славяни!
    Кажи за поне един артефакт!
    Няма такъв, нали?

    Коментиран от #98

  • 71 Де Факто

    8 1 Отговор

    До коментар #57 от "Я ДА ЧУЕМ":

    Това е бизнеса на вас-ГЕРБавите ТУЛУПИ.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гост

    22 3 Отговор
    Тоз сърбопедал да си мери думите, за да не премери ковчега.
  • 74 Българин

    12 1 Отговор
    Смешник!
  • 75 Диамантената ръка

    21 2 Отговор
    Споко макета, ние няма да преговаряме. Иначе германците ще ви вкарат в ЕС, щото им трябвате да има кой да им мие кенефите. Наште роми забогатяха там и вече не искат черна работа, вие сте наред...
  • 76 Антитрол

    20 4 Отговор

    До коментар #40 от "Македон":

    Македонче много ви е хубаво да се правите на улави и навсякъде където пише македония да го приемате като доказателство че ужким имате държава.

    Е да ама македония е римска провинция каквито са мизия и тракия ама няма такива държави както няма галия или дакия. Е да ама не - вие сте с промити мозъци от титовата пропаганда и плюете по родината си България.

    Що не покажеш свидетелството за раждане на дядо си да видим какво пише там - защо преди освобождението на България от турско и след това никой от вашите земи не се е самоопределил като македонец - освен българи много са посочили че са турци, власи, арменци, цигани но никой не е казал че е македонец - мълчите за това.

    Хайде ти си на ход но пропагандата няма нищо общо с фактите.

    Коментиран от #93

  • 77 Гъзибаров

    19 3 Отговор

    До коментар #66 от "Преподавател":

    Я посочи поне една държава, където няма мешавица бе френд.Може би само Северна македония!Само там са "чиста кръв".!!!!
  • 78 ...

    2 17 Отговор
    Франция е зад тях, а и с Гърция имат специални уговорки. Тия ще влязат преди нас в европа. Ние сме над 20 години в чакалнята
  • 79 Баш Бащицата

    19 1 Отговор
    Политиката на България се подкрепя от Гърция. Тоя Пендаровски да не стана говорител на ЕС нещо? Айде в ляво, смешко.
  • 80 шумец

    1 8 Отговор

    До коментар #63 от "МИ КЪ":

    Ама ти нали каза, че на 9.9.1944 са ни освободили от Германия?
    Ти комунист ли си, какво мислиш за премахнването на комунистическите паметници от България? Хайде признавай!
  • 81 измет

    5 12 Отговор
    Комунистите играете против ЕС. Вие искате България да излезне от ЕС. Вие искате ЕС да се разпадне, не да се разраства. Работите за целите на Коминтерна!

    Коментиран от #88

  • 82 пенчо

    4 0 Отговор
    С нашият са на един акъл май!9466
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Бай Ганю обича Азия...

    23 7 Отговор
    За 500 години турците не изтриха българското ни самозъзнание... 50 години комунизъм, коминтерн и руска пропаганда, произведоха македонци...

    Коментиран от #90

  • 85 Doni Brasko

    18 2 Отговор

    До коментар #66 от "Преподавател":

    Ти пиян ли си? Какви са тия глупости? Не мога да казвам на никой как се чувства и как нарича езика си, да! Но този същият да отрича доказани факти и да плюе постоянно, просто няма как да го допусна. Този спор е един път за винаги да се спре с антибългарската пропаганда. Никой не им ще територията и народа и езика. А това, че те извъртат нещата е типично за милиционерската школа.
  • 86 2020

    16 2 Отговор
    ВЕТО!Без никакви отстъпки.Бойко Борисов и Герб,ОП, НФСБ ,осъдения Марешки да направят нужното.Признаване от Сев. Македония че е Вардарска България, Българския език за роден, и Българската История.Ако чакат 20 години ,един ден може да се събудят албанци.ВЕТО и точка.Никакви шикалкавения от България /тъпите сащ да си гледат дядовците,които се бият за поста Президент/.
  • 87 МАЛКИ НО ПРОСТИ

    21 1 Отговор
    КАТО СЛОЖИШ ПО 50 - 100 КИЛОМЕТРА НАВСЯКЪДЕ ИЗВЪН НАШИТЕ СЕГАШНИ ГРАНИЦИ Е БИЛО БЪЛГАРСКО, ДАЖЕ И ПО ВРЕМЕ НА ТУРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ. А ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НЕ ОБИЧАТ ГОЛЕМИ И СИЛНИ ДЪРЖАВИ И СА НИ НАКЪСАЛИ. НЕ ЧЕ И ТЕ НЕ СЕ РАЗПАДАТ - БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ, СССР, ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, РИМСКАТА И Т.Н.
  • 88 Карлуково

    8 1 Отговор

    До коментар #81 от "измет":

    Приятелче, по-добре се върни.За твое добро е. :-)
  • 89 ясно и просто

    14 2 Отговор
    Без български език, българска история и български етнос в РСМ - няма членство в ЕС.

    Коментиран от #97

  • 90 Карлуково

    8 0 Отговор

    До коментар #84 от "Бай Ганю обича Азия...":

    Приятелче, и ти се върни, че съвсем ще откачиш.
  • 91 made in BG

    11 1 Отговор
    Тая тема, трябва да я затворим. Имаме си позиция и точка. Колкото повече, нашите политици 'разтягат локума', толкова се приближаваме към - ''Ами, нямаше какво да направим. Америка и Европа го искаха''.
  • 92 Ъъъ

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "ОЧАКВАМ С НЕТърпение":

    Не очакваш ли нещо по-така...?😉
  • 93 Македон

    4 6 Отговор

    До коментар #76 от "Антитрол":

    Избираш един период,а преди Рим нали беше Кралство Македония?или това искаш да го забравиш?

    Коментиран от #103, #112

  • 94 бай тошо

    9 0 Отговор
    маке ще има край вардаро шум се вдига
  • 95 Човек

    16 0 Отговор
    Като кажете официално колко макета взеха български паспорти последните 11 години, може и да Ви признаем за българи. За Европа забравете.
  • 96 Историк

    10 0 Отговор

    До коментар #66 от "Преподавател":

    И ние през комунизма имахме подобни уччилища и небезизвестните Изгорели Гимназии по политески науки и основи на комунизма.
    Татари и монголи се появяват 1238г. към Унгария.Губят ви се в Македония около 1000-800г. в историческата памет.
  • 97 Македон

    3 11 Отговор

    До коментар #89 от "ясно и просто":

    Намери на интернета Френско Македонски Лексикон от 16век...и пробваи да намериш блгарски думи?! :) всичко хубаво

    Коментиран от #197

  • 98 Антитрол

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "Да де нооо":

    Ами ти ми покажи един артефакт който да показва че е имало например хуни или гали или британи например - артефакти много от славянските племена но те не правят държава. Славяни са племена населяващи източната част на европа и не са завладени от римската империя.

    Ти покажи един артефакт че е имало алемани например и като няма такъв според теб значи не са съществували. Хайде стига с тъпа пропаганда.

    И славяни е общото римско наименование на много племена всяко със собствено име но тъй като са били далече от границите на рим са ги наричали общо - но за троловете фактите нямат значение важна е само пропагандата.
  • 99 Кой68

    8 0 Отговор
    Щото вие надживяхте СФРЮ !
  • 100 комбайнер

    9 0 Отговор
    А вие от какво не можете да излезете бе, Педалски?
  • 101 Преподавател

    10 16 Отговор
    Не може да налагаш на друг народ на какъв език да говори и от какъв произход да бъде! Все едно на нас българите да ни кажат от Турция ''ние имаме обща 500 годишна история'' вие сте претопени като нация и сте 99% турци и ще говорите от утре на турски език, а територията на България всъщност е турска земя?! Не става така нали..???Още повече, че когато 12-те татаромонголски племена водени от Аспарух, прогонени от руснаците от рускотатарските степи са дошли, по тези земи тук е имало славянски, македонски, мизийски, тракийски, ромейски и няколко други народи всеки със собственият си език хиляди години преди татаромонголското нашествие през 681 година....А пък и тази смесица, тотална мешавица за 1300 години и няколко робства наречена български народ в никакъв случай не става за националистическа... Тo виe бългaритe ce cрaмувaтe дa ce нaрeчeтe бългaри, тa кaквo ocтaвa зa другитe, кoитo имaт пo-кaчecтвeнa иcтoрия и прoизхoд...

    Коментиран от #115, #127

  • 102 Одрис Роден

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Знае е ли":

    Спри се бъркаш!
    Чети имаш лаптоп, не се излагай?

    Коментиран от #191

  • 103 Антитрол

    2 3 Отговор

    До коментар #93 от "Македон":

    Ами ти ми покажи един артефакт който да показва че е имало например хуни или гали или британи например - артефакти много от славянските племена но те не правят държава. Славяни са племена населяващи източната част на европа и не са завладени от римската империя.

    Ти покажи един артефакт че е имало алемани например и като няма такъв според теб значи не са съществували. Хайде стига с тъпа пропаганда.

    И славяни е общото римско наименование на много племена всяко със собствено име но тъй като са били далече от границите на рим са ги наричали общо - но за троловете фактите нямат значение важна е само пропагандата.

    Коментиран от #177

  • 104 ХАНКО БРАТ

    9 0 Отговор
    ПЕНДАРОВСКИ, ВИЖДА СЕ ПРЕДЦИТЕ ТИ СА БЪЪЛГАРИ И СА ИСКАЛИ ДА ИМАШ ПЕНДАРИ А НЕ РУБЛИ! ПЕНДАРИТЕ СА БИЛИ СЕВЕРНО МАКЕДОНСКА ТВЪРДА ВАЛУТА ПО ВТОРО НАПРАВЛЕНИЕ.
  • 105 Чавдар войвода

    11 1 Отговор
    ВЕТО докрай
    за измислената "държава" Monkey donia.
  • 106 Македон

    4 12 Отговор

    До коментар #66 от "Преподавател":

    Наклон до земя за теб и ИСТИНАТА браво!
  • 107 ФАКТ

    9 5 Отговор
    Жоро мастиката,женен за сръбкиня ,предлага на Сталин,България и Югославия ,да станат една държава ! Изгонен е от кабинета му с псувни и ритници.Следва асимилирането на българите в област Македония !
  • 108 Гробар

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Експерт":

    Побеснявам като се сетя за това сифилистично УРОДЧЕ. Трябваше да го осъдят за подпалването на Райхстага, че да спасят много невинни българи. ПРЕДАТЕЛ, сАвеЦка подлога!
  • 109 ПЕНКО

    9 2 Отговор
    ТЪЙ КАТО , НА МНОГО "СЕВЕРО МАКЕДОНЦИ " ЩЕ ИМ ПОСТРАДА ЖЛЪЧКАТА -ОТ ЗЛОБА --- БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОДАРИ ЛЕКАРСТВА ЗА БОЛНА ЖЛЪЧКА - БЕЗВЪЗМЕЗДНО !!!!!!!!!
  • 110 Гость

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "Одрис Роден":

    Така е..Освен това и Фродо Бегинс ви е рода... И да не забравя Самозван Майтапер от Долната земя. Идиоти

    Коментиран от #182

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Антитрол

    12 0 Отговор

    До коментар #93 от "Македон":

    Не съм го забравил че преди Рим по вашите земи е било кралство македония но и по нашите земи е имало тракийско кралство но това не значи че вие сте македонци защото нито говорите езика им нито имате нещо общо с тях. Все едно турците сега да казват че са чисти гърци или пък римляни или пък византийци защото по техните земи няякога са били такива.

    Ама промиването на мозъци е много успешно при вас и такива въпроси не си задавате - пак ти казвам изкарай свидетелството на раждане на дядо си да видим какъв са го писали - всички сте "чисти македонци" ама родени от българи.
  • 113 киро

    10 0 Отговор
    А "македонския" премиер показва,че е пълен олигофрен!
  • 114 Ердоган

    2 12 Отговор
    Края на бегето започва след 1876г

    Коментиран от #168

  • 115 БЕЗ ПРЕВОДАЧ

    13 0 Отговор

    До коментар #101 от "Преподавател":

    КОЙ ГИ КАРА ДА ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ БЕ? ГОВОРЯТ СИ ГО, А УЖ БИЛИ МАКЕДОНЦИ? ДА ГОВОРЯТ ЕЛИНСКИ ЕЗИК! НИТО ЗНАЕМ, НИТО РАЗБИРАМЕ ТУРСКИ, ГРЪЦКИ, РУМЪНСКИ. КАК ЩЕ НИ НАКАРАТ ДА ИМ ГОВОРИМ ЕЗИКА? РУСНАЦИТЕ ОПИТАХА - РУСКИЯ БЕШЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
  • 116 ПЕНКО

    13 0 Отговор
    ТОЯ ЧИЛЯК НЕ ЗНАЕ КАКВО Е АКЧЕ И КАКВО Е П Е Н Д А Р А ; КАКВО Е КАДИЯ И КАКВО Е ШИПТЪР И КАКВО Е : " МЕРА СПОРЕД МЕРА " !!!!!!!!!!!!!!!
  • 117 БЮРМ/FYROM

    14 0 Отговор
    Крадливи, долни твари. Само ВЕТО за вас.
  • 118 Сево, след 7 год ще започнат преоговорит

    11 0 Отговор
    Очаква се да завършат за Коледа 2030год!как, ще видиме!! Сега си приберете езиците в устата, избършетея хубаво да няма слюнка и започвате да пишете Нови Учебници!!! Несе иска много от вас, братя Северо Македонци! ДЕЙСТВАЙТЕ, ПАРЕ НЕМА!!
  • 119 МАЛКО СЕЛЯНИ

    16 0 Отговор
    ЗА ДА СА ДРУГ НАРОД ТРЯБВА ДА ИМАТ СВОЙ ЕЗИК, ИСТОРИЯ, КУЛТУРА, ОБИЧАИ, НОСИИ, А ТЕ - СЪЩИТЕ КАТО НАС! НО ПО ПРОСТИ.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Що не си

    1 0 Отговор
    Защо се пускат само ,мизерни части,от дадено интервю?
    Май е за привличане на вниманиетъо и провокиране ,участие ,в дебатите.Останалото е Пунта мара.
  • 122 Стево си не Сево, извинявай!!

    0 3 Отговор
    Стево
  • 123 Кой Ги брои

    1 3 Отговор
    за живи и двете страни? Само питам,за историята ,да остане нещо .като интерес,де?Всичко ,се решава отвън и против желанието на жителите.
  • 124 Съби

    6 4 Отговор
    Нашата дипломация и съответните служби не познаха какво ще бъде поведението на РС Македония при наш отказ. Така изпадаме в изолация, която се използва от македонските официални лица да се гаврят с нашите институции. Основна вина за това носят всички - правителства, БАН, служби и др., които не разгадаха, че в т.нар. БЮРМ господства омразата, създадена от сръбските власти след 1919 г. Сърбите и техните македонски колаборационисти на антибългарска основа успяха да ликвидират българското съмосъзнание на голямата част от населението край Вардара. БКП и СЮК под командата на СССР създадоха у нас, Македония и Сърбия един сговор, който откъсна от националната тъкан части от българския народ. Метастазите на това "единение" останаха живи и днес и под формата на патриотични организации и образувания на бившата БКП, които съвсем съзнателно проспаха 30 години с неадекватна си политика спрямо Македония, а сега се изявяват като най-големи патриоти. С това си поведение и преди и сега те изпълниха Кремълските заръки да изолират България и да я превърнат в главна пречка в процеса на разширение на ЕС. С две думи неадекватната ни стратегия по македонския въпрос от 100 г насам показа, че ние нямаме национална политика, а тя е в съзвучие с чужди интереси провеждани от "наши" политици .
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Оппоа

    15 0 Отговор

    До коментар #40 от "Македон":

    Това само показва колко са заблудени и тези в Европа! Македонците са говорили на старогръцки, а FYROM си говорят на български диалект! Аде сега да пратиш много поздрави на Стево!
  • 127 Антитрол

    9 1 Отговор

    До коментар #101 от "Преподавател":

    Хайде сега пак пропаганда - за да има нация най малкото е да имат общ език и общи обичаи.

    Българите когато правят държава успяват да направят и нация от многото местни (всички говорят български) а турците не успяват да ни приобщят и ние се запазваме като нация (религията и езика ни са различни). Сърбите също се опитват да създадат отделна нация в македонските земи но не успяват ( защо не говорят на сръбски).

    Нации се създават - ако искаш оспори това че съществува американска нация или кажи на бразилците че не са нация. Но макетата да твърдят че имали нещо общо с древните македонци е смешно.

    Коментиран от #141

  • 128 Султан Чешит XVIII

    0 12 Отговор
    За съжаление северномакедонскиот претседател е прав. Бугариjа живее времето на диктатора бай Тошо, даже охраната му е премиер на страната. Дори и да се махне, народът ще избере друг бащица/спасител и пак другите ще са виновни затова.

    Коментиран от #133

  • 129 Хоху

    9 1 Отговор
    Освен гърците никой друг в ЕС не ви е сърбал попарата затова нищо не казват. А гърците казаха че всеки член на ЕС може да си отстоява мнението и интересите. Друг е въпроса че "Западняците"си гледат тяхната копанка. Ако Фландрия вземе да реве за независимост и идентичност е тогава гледай панаири западняшки
  • 130 Македон

    0 6 Отговор

    До коментар #64 от "Doni Brasko":

    Да говориме истината...парата има две странни нали :)

    Коментиран от #135

  • 131 намерих го

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Македон":

    Защо ползват гръцки букви? :)))

    Пълна трагедия и смех.
  • 132 тран у пета

    6 0 Отговор
    стара прича Со кротко со благо и малко кятек работите ке улегнат- това ли следова
  • 133 Да ама не

    3 4 Отговор

    До коментар #128 от "Султан Чешит XVIII":

    Народът гласува, но нищо не избира!
    Борисов фалшифицира изборите по лукашенковски,
    с над милион мъртви души!

    От държавите в ЕС,
    единствено в България няма активна регистрация при изборите
    и не се гласува по пощата!
    ФАКТ!
  • 134 Един българин

    7 2 Отговор
    За това е прав брадчеда, още има много ограничени хора които милеят за това време което върна България 100 години в развитието си. Този помиярски строй който унищожаваше страната ни и изби интелегенцията е причината сега толкова много българи да избягат на запад.
  • 135 Doni Brasko

    8 1 Отговор

    До коментар #130 от "Македон":

    Парата има, но в науката и в миналото няма, така както 2+2 =4. Вие спрете да плюете и спрете със сръбския национализъм, та да си станем пак мили. Пак ти казвам никой нищо ваше не иска. Общото между нас отдавна е отминало. Ако си умен ще ме разбереш иначе е безмислено и ще си останете там където сте.

    Коментиран от #139

  • 136 Коментатор

    8 0 Отговор
    Македония години наред демонстрира влиянието на Тито и сърбите, които успешно пречупиха българщината в македонците...
  • 137 Македон

    1 5 Отговор

    До коментар #61 от "Перо":

    Език и население имало,ддържава не!
    Затоа е направен и ФРЕНСКО МАКЕДОНСКИ ЛЕКСИКОН ПРЕЗ 16 ВЕК...питси гугл и ше намериш поздрав
  • 138 Баце

    5 0 Отговор
    В общи линии те са някъде там, но ние след 11 г. ГЕРБ и Тикви сме вече около 10-15 години преди това време.
  • 139 Македон

    1 13 Отговор

    До коментар #135 от "Doni Brasko":

    А вие ше спрете ли да казвате че Македония е българска т.е териториално претензии, че македонците са българи,че няма македонци и македонски език,и право на самоопределение на македонците в пирин...ти я казваш македонската страна а не и другата страна от монетата,т.е блгарската ...цяло време гледате от една страна но не и от ваша

    Коментиран от #179

  • 140 Коментатор

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    За съжаление северомакедонците от аргументи и факти не разбират. Сърбите, които мачкат българите в Западните покрайнини, добре са промили мозъците на македонците. Но ще дойде и ред на Сърбия за ЕС. Проблемът е ще можем ли да удържим позицията си сега и дали ще можем да аргуметираме сериозно отказа си пред ЕС...

    Коментиран от #151

  • 141 Смях

    7 1 Отговор

    До коментар #127 от "Антитрол":

    Какви турци, бе?
    Турция съществува от 1923г.
    Имало е Османска империя!

    Сестрата Мара на Цар Иван Шишман е била султан на Османската империя!
    Отиди в Бурса и виж с очите си
    гробницата на султан Кера Тамара /сестрата Мара на цар Иван Шишман/, мащехата на султан Баязид Ялдаръм/Светкавицата/

    Коментиран от #145, #175

  • 142 Не плачи Пендо..не тъжи..

    8 1 Отговор
    Ще видите ЕС, когато видиш прасе в джамия. От тук нататък забравете за Европейския съюз, достатъчно ви търпяхме простотиите македонски, никое правителство на БГ няма да ви пусне, докато не изпълните нашите искания..и да станете по-ниски от тревата, и по-тихи от водата..това е положението..сега потвърдихте поговорката..Що е маке..все е ла..на.
  • 143 А за

    3 0 Отговор
    Наденицата ли питате?А,защо излязохме?
  • 144 Българина

    7 1 Отговор
    Аз предлагам прекратим есякакви разговори с македония, нека се върнат до Хан Аспарух да си помислят пак. Не ме интересува какво казват. В момента си го набиват сами още!
  • 145 не се впрягай

    7 1 Отговор

    До коментар #141 от "Смях":

    Не се впрягай!
    Папагалстващите комунистическият и руският прочит на българската история, са ИДИОТИ!
  • 146 Гоце патриота

    9 1 Отговор
    Ние сме си казали отдавна думата - не е от вчера! Казахме си и тежката дума за ЕС: всички вътре, НО с историята и езика, от когато са легитимни. За РСМ началото е 1991 год.! Няма такова нещо "древен македонец". Македон се е наричал гръцки обитател на Североизточния край на тема Македония обхващаща цяла Тракия, пиринско, вардарско, чак до адриатика! Би следвало, според историчарите и Ахил от Пела да е македонец? Дали?! Колкото има древен шоп и Шопландия, толкова има и древен македонец и Македония!!! "Тезисите" на проф. Димитров (лека му пръст) - наръчник за всеки българин! Време е да замълчим всички българи - каменно! Време е да отрежем всякакви комуникации с тези, с изкл. на първично-дипломатическите! Време е сериозно да се втвърди границата по между ни, ама много сериозно - сега масово гледат да шунтират сериозните проверки м/у Унгария и Сърбия през Видин!!! Е нека Хоргош в сравнение с Гюешево да им се види, като свободно преминаване! Кухите кратуни на югозапад трябва да разберат, че ще си счупят главите в българската стена!!! Северно македонска нация има от 1991 год. Северно македонски език има от 1991 год., формиран на база стар български диалект от онзи район! До преди това тези нищо нямат - българи (в най-голямата си част) и разселени през вековете гърци, албанци, сърби и какви ли не в първичната за тях манджа се намират под различни временни управления! Казах, точка, край!!!
  • 147 Голем смях

    7 2 Отговор
    Абе боклук,то вашата история са я създали такива главанаци като Тодор Живков,а и е от времето на Тодор Живков.

    Коментиран от #155

  • 148 Голяма носовка

    17 1 Отговор
    Щом нито една държава не подкрепя позицията на България, значи най-накрая е правилна и на 100% в наш интерес!!!! Никакво отстъпване от нея! Чу ли, Тиквун?
  • 149 ДАНЪКОПЛАТЕЦ

    3 5 Отговор
    "Македонският въпрос" е маньовър на комунистът Борисов и ОПГ-ГЕРБ,
    които са най-долната и некадърна утайка на БКП,
    да отвличат вниманието от вътрешните проблеми на нереформирана България!
    На дъното на ЕС!
    Последна по жизнено равнище!
    Първа по смъртност и корупция!

    Българският нaрoд глacувa, нo нищo нe избирa!
    Бoриcoв фaлшифицирa избoритe пo лукaшeнкoвcки,
    c нaд милиoн мъртви души!

    Oт държaвитe в EC,
    eдинcтвeнo в Бългaрия,
    нямa aктивнa рeгиcтрaция при избoритe
    и нe ce глacувa пo пoщaтa!
    ФAКТ!
  • 150 Патриот

    10 0 Отговор
    Не можеме да поправиме грешката на македонеца Георги Димитровски,да си го бяхте взели барабар с мавзолея,да си го сложипе на грандоманския декор като от гръцки филм на площада в Скопие
  • 151 Да..това е проблема..

    6 1 Отговор

    До коментар #140 от "Коментатор":

    Да аргументираме и да удържим позицията си пред ЕС, без никакви компромиси. Независимо какво правителство е на власт..никакво отстъпване и компромиси с по въпроса. Нямат работа в ЕС, българофоби, крадци на българска история, безродници и всякакви идиоти. Това с паспортите които им дадохме беше голяма грешка..храни куче да те лае.
  • 152 Прав

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Тюрк":

    Първо се оправете с кюрдите после давай изявления
  • 153 Братушки

    2 1 Отговор
    Другарю Борисов и вся асталная комунистическа петоколонна сволач!
    Ха честито ви Джо Байдън!

    Путин уж ръкопляска за Байдън!
    Стана тя, каквато стана...

    CAЩ казаха на братушките,
    да си обират крушките!


    Кaмaрaтa нa прeдcтaвитeлитe нa aмeрикaнcкия Кoнгрec приe зaкoнoпрoeкт зa нeдoпуcкaнe нa Руcия
    дo учacтиe в cрeщитe нa Групaтa нa ceдeмтe нaй-рaзвити зaпaдни държaви Г-7
    и възcтaнoвявaнe нa фoрмaтa Г-8 c учacтиeтo нa Руcкaтa фeдeрaция!

    Дoкумeнтът прeдвиждa зaбрaнa вaшингтoнcкaтa aдминиcтрaция дa изпoлзвa фeдeрaлни cрeдcтвa
    зa "пoдкрeпa или cъдeйcтвиe нa учacтиeтo нa Руcия нa зaceдaниятa нa Г-7 и възcтaнoвявaнe нa Г-8 c учacтиeтo нa Руcкaтa фeдeрaция"!

    Cпoрeд зaкoнoпрoeктa, тaзи мяркa щe прecтaнe дa дeйcтвa,
    eдвa кoгaтo държaвният ceкрeтaр нa CAЩ и дирeктoрът нa нaциoнaлнoтo рaзузнaвaнe, при нaличиeтo нa нeoбхoдимитe ocнoвaния,
    щe мoгaт дa увeрят зaкoнoдaтeлитe, чe "Руcия e прeкрaтилa вcякaквa нaмeca в избoри в CAЩ и други държaви oт Г-7, държaви oт НAТO и EC",
    изцялo изпълнявa зaдължeниятa cи в рaмкитe нa Минcкитe cпoрaзумeния,
    "прeкрaтилa e нeзaкoннaтa oкупaция нa Крим, Южнa Oceтия и Aбхaзия" и "e извeлa вoйcкитe и въoръжeниятa cи oт Приднecтрoвиeтo".

    Ceгa зaкoнoпрoeктът трябвa дa бъдe oбcъдeн oт гoрнaтa кaмaрa нa Кoнгрeca - Ceнaтa, къдeтo рeпубликaнцитe имaт мнoзинcтвo.
    Aкo бъдe утвърдeн, тeкcтът трябвa дa бъдe пoдпиcaн oт държaвния глaвa.
  • 154 Поет

    10 1 Отговор
    Тодор Живков поправи грешката в БКП, която бе допусната вследствие натиска от СССР и лично от другаря Сталин.
    През 1949 година Сталин извика Тито и Димитров за "корекции".
    Тото отказа да отиде в Москва, защото знаеше, че ще го върнат с ковчег.
    Георги Димитров се излъга и отиде в Москва....
    Върнаха го с ковчег на украсен с цветя и венци влак...
    Политиката на Тито продължи да "модифицира" местното население в грографската област Вардарска Македония, която беше в рамките на Юголславия. Това не беше трудно.
    Живков и БКП нищо не можеха да направят между комунистическите догми за единство между комунистическите партии и престъпното деание на Тито и неговата върхушка.
    Накрая, чпрез 1963 година Тодор Живков не издържа, и противопостявяйки са на това партийно единство, и на Мартенския пленум на ЦК на БКП (11.-12.03.1963 г.) осъжда деянията на щгославските комунисти за тяхната методична политика за създаване на македонска нация и македонски език.

    Коментиран от #163, #171

  • 155 Така е нооо

    3 0 Отговор

    До коментар #147 от "Голем смях":

    Така е, но сега я папагалстват идиоти като Чекмедже Борисов и Шкембе Войвода, нали?
  • 156 стоян георгиев

    5 2 Отговор
    българия не трябва да се занимава с македонците докато самите македонци не узреят за идеята за добросъседство.те сами трябва да приемат инициативи за промяна на историята си и мнението си за българия и българите!до тогава няма причини да се разправяме с тях!
  • 157 Македонец

    11 1 Отговор
    ГЛУПАКО ти първо не знаеш кой е Тодор Живков и второ, ако не беше Й.Б.Тито Македония щеше да е в границите на БЪЛГАРИЯ.Не обсъждайте по-вече БЪЛГАРИ ОТ ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ.

    Коментиран от #165

  • 158 hmhmhm

    6 0 Отговор
    Пендарски , питай дядо ти за какво става дума - той е присъствал на обявяването на държавата ...
  • 159 СЕРИОЗНО

    4 0 Отговор
    Щото в Гърция няма македонци - македонизъм, и имат държава българите от егейска македония. След завладяването на Егейска Македония от Гърция в 1913 година, цялото население е обявено за гръцко по националност, а хората, които не говорят гръцки се представят като езиково малцинство, а не национално. От гръцка страна се опитват да обяснят странния феномен един грък да има за майчин език български, какъвто имат много хора в Егейска Македония и изработват специалния термин „българофони“, който след това е заменен със „славофони“, за да се избегне пряката препратка към българите. Прави сърби (на сръбски: Прави срби или Pravi srbi, „същински сърби“) е сръбско наименование на етническите сърби, използвано на български като иронично название на сърбизираните българи в Сърбия и Югославия.

    През XIX век всички народности в страната са обявени за прави сърби /т.е за „истински сърби“/.След Междусъюзническата война българското население не само в Поморавието, а и във Вардарска Македония, е обявено за прави сърби /т.е. за „старосръбско“/ с аргумента, че "по време на Османската империя то е забравило своя сръбски произход, език и традиции". Коминтернът не налага македонизъм, а иска временно да реши проблемът, докато времето за друго настъпи. Така Гладстон и Русия подготвят истинската независимост, чрез руското освобождение и създаването на васалните КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ и РУМЕЛИЯ. звярът трябва да свикне.
  • 160 МАРКСИСТ

    5 0 Отговор
    След присъединяването на Западните покрайнини в състава на Кралство на сърби, хървати и словенци, по-късно преименувано в Кралство Югославия, югославските правителства подлагат българското население на денационализация, насилствена асимилация и сърбизация. През 1920 година е приет Закон за защита на държавата, който не признава националните малцинства в държавата и принуждава българите да приемат сръбски имена и презимена. Много българи загиват на новата българо-сръбска граница „при опит за бягство“. До 1930 година на тази граница са убити повече от 300 души. Повече от половината от населението е принудено да емигрира в България. Закриват се всички български училища и църкви. Отварят се сръбски основни училища, в които се преподава и учи на сръбски език, сръбска история и култура. Часовете по вероизповедание се провеждат на сръбски език. Оказва се натиск върху интелигенцията да се декларират като сърби. Към фамилните имена, вместо утвърдените техни български окончания „ов“ и „ова“, принудително се поставят сръбски окончания на „ич“. Забранява се говоренето на български език на публични места.През периода 1941 – 1944 година съгласно споразумението между правителствата на Германия и България Западните покрайнини са присъединени към България за административно управление до края на войната. Една част от избягалите в България българи се завръщат по родните места. Българската администрация открива българските училища, а българските имена на населението са възст
  • 161 СЕРИОЗНО

    6 0 Отговор
    През периода 1941 – 1944 година съгласно споразумението между правителствата на Германия и България Западните покрайнини са присъединени към България за административно управление до края на войната. Една част от избягалите в България българи се завръщат по родните места. Българската администрация открива българските училища, а българските имена на населението са възстановени. След 1948 г. българските учители са изгонени. Населението отново е подложено на унижение, системен физически и психически терор. Хиляди българи са арестувани и изпратени в концлагерите Голи Оток и Св. Гъргур. По брой българите концлагеристи са на второ място след черногорците във ФНРЮ. Потискането на националното самосъзнание е системен и методично провеждан процес. Според официалните преброявания, през 1948 г. в Югославия има 61 140 българи; през 2002 г. те са едва 20 500. За да избегнат действаща сегрегация спрямо тях, хиляди българи постепенно се обявяват и регистрират като „сърби“, „югославяни“, а напоследък и „шопи“ и „торлаци“ МАКЕДОНИЗМЪТ, МАКЕДОНСКИЯТ ЕЗИК, И "НАЦИЯ" - СПАСИХА ТОВА НАСЕЛЕНИЕ, а либерализмът ще изчисти лъжите. ..
  • 162 Тиквун

    2 7 Отговор
    Прав е - македонската държава съществува стотици години преди Тиква!

    Коментиран от #190

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Дългият

    12 1 Отговор
    Пендераски,може и да няма подкрепа но страните от Е.С. ги боли фара,те нямат нищо общо с Вас.А ние имаме защото сме един народ в две държави.И колкото по рано узреете за тази историческа истина,толкова по добре...
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Ами намерих го!

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Македон":

    Пише си на гръцки, на езика на Александър! Не те разбирам, защо искаш да намеря нещо, което аз го разбирам(понеже зная гръцки) а ти от този лексикон хал хабер си нямаш? Поне от него можеш да научиш езика на Александър, и да започнеш да се правиш от български македонец(тоест северен) на оригинален македонец! Само с акцента ме знам как ще се оправиш?

    Коментиран от #173

  • 167 nikola

    8 0 Отговор
    колкото по малък , толкоз по силно крещи. албанците го на-ели , българито му виновни. айде всяка жаба да си знае гьола.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 дядоЯго

    8 0 Отговор
    Този носи очила щот не вижда , а не защото е умен.Споко!
  • 170 БЮРМ/FYROM

    12 1 Отговор
    Измислената "държава" е изчадие на коминтерна и Русия. Преди няколко дни празнувахте 'По стъпките на Тито'. Злобни сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии.
  • 171 БАИ ВИ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    2 0 Отговор

    До коментар #154 от "Поет":

    ТИ КАТО СИ ПОЕТ СИ ЦИТИРАИ ТАМ СТИХОТЕОРЕНИЯ ПОЛИТИКАТА НЕ Е НА ТВОЯ СТРАНА ,И НЕ МЕ ЦИТИРАИ МЕНЕ ,ЗАДА СЕ НЕВИДИШ ТИ С ЦВЕТЯ,МНОГО ОГЛУПЯХТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 31ГОДНИ ,И УСПЯХА ТОВА ДЕМОКРАТИТЕ ДА ВИ ПРОМИЯТ МОЗЪЦИТЕ, ЕМИ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО , СЛЕД КАТО ВИ НАКАРАХА ДА СЕ ПРАВИТЕ НА МАИМУНИ ТОВА ХУЛОИН ЛИ БЕШЕ ,ХЕЛУИН ЛИ БЕШЕ , И МНОГО ГЛЕДАХТЕ АМЕРИКАНСКИ ФИЛМИ С ПОБОИЩА И ЕКШЪНИ, И ЗА ТОВА ГЛУПОСТА НЯМА КРАИ,И ПРОСТОТИЯТА,АМА ВИ ОГЛУПЯХТЕ ТОТАЛНО , ВИЕ МЕНЕ МОЖЕ БИ МЕ ИМАТЕ ЗА ДОСТА ГЛУПАВ ЧОВЕК , НО АЗ СЪМ МНОГО НАДЧЕТЕН И УМЕН , НО ЗА ЖАЛОСТ ПРОСТАЦИТЕ ВИНАГИ ГАЗАТ УМНИЯ , ЗАРАДИ ТОВА ТЕ ДА СА НА ВЪРХА, ЕДНО ВРЕМЕ ИСКАХ ЦЕЛИЯ МИ НАРОД ДА БЪДЕ УМЕН И КАДЪРЕН , ГОВОРЯ И ЗА МАЛЦИНСТВАТА ВСЯКО УЧЕШЕ В УЧИЛИЩЕ И ПОСЛЕ РАБОТЕШЕ, АКО ТРЯБВА И В СТРОИТЕЛСТВОТО И ТУХЛАРНАТА, ДАЖЕ В КАЗАРМИТЕ СЕ УЧЕХА НА ЗАНАЯТ , А СЕГА КАКВО СТАВА,С ТОВА ОИНЛАН ОБУЧЕНИЕ ,ТОГАВА СЛЕД ВРЕМЕ БОГ ДА ВИЕ НА ПОМОЩ КАКВИ ПОКОЛЕНИЯ ЩЕ ДОИДАТ!!!!!!!!!!!!!!.
  • 172 БАИ ВИ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    1 0 Отговор
    АБЕ МОМЧЕ ПРИТЕБЕ ЛИ СЕ ПАДНАХ ДА МИ ИЗТРИЕШ ПРЕДНИЯ ПОСТ ,ЯВНО И ТИ СИ ОТ МАМАЛИГИТЕ ДЕТО МИ СЕ ПРАВИШ НА ЕРДОГАН ,ПО СНИМКАТА ЛИЧИ ЧЕ ПОДЪРЖАВАШ НА ТЯХ , ИЛИ СИ ОТ МАЛЦИНСТВАТА!!!.
  • 173 Македон

    0 9 Отговор

    До коментар #166 от "Ами намерих го!":

    Превод на Македонски имаш от десно очигледно не си виддл хубаво..имаш френски грцки и от твое ддесно имаш на латиница на македонски!

    Коментиран от #181

  • 174 Чавдар войвода

    12 0 Отговор
    ВЕТО докрай за БЮРМ.
  • 175 БАИ ВИ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    5 1 Отговор

    До коментар #141 от "Смях":

    А БЪЛГАРИЯ Е 13 ВЕКОВНА,ЕТО КЪДЕ ТЕ ХВАНАХ ЧЕ НЕЗНАЕШ ИСТОРИЯТА МАМАЛИГО 681 ГОДИНА ПО ВРЕМЕТО НА ХАН АСПАРУХ,ТОВА И ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ГО ЗНАЯТ ,СТИГА ГИ ЗАНИМАМВА ТЕ С ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ , ЗАЩОТО ГИ ОПРОСТИХТЕИ С ТОЗИ ХЕЛУИН , ТИ СИ СМЕШНИЯ ,ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ БЪЛГАРИЯ Е БИЛА 500 ГОДИНИ ПОД ВАШЕ РОБСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  • 176 баба Люга

    6 0 Отговор
    Болна ти е главичката Пенди, болна, така както и на твоите гласоподаватели. Никакъв ЕС. Ние няма да ви пуснем. Референдум ще направим и пак няма да ви пуснем.
  • 177 Йо Несбьо

    2 0 Отговор

    До коментар #103 от "Антитрол":

    Ти се информират най-напред за Римската империя, за да знаеш, че тя се разделя на Западна и Източна, но си остава една държава и поради това славяните няма как да са били далеч от границите й, а точно на границите и даже на нейна територия (ако ги е имало). Алемани?! Алемани са наричани германските племена и то конкретно от френскоезичните. Това не означава, че е съществувал народ алемани. Чел си нещо навремето, ама не задълбочено и сега драскаше, без да познаваш темата...
  • 178 историчар

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Македон":

    Какво стана с Александър Македонски? Ами с Филип? Не са ли вече макета? Защо не си направите генетичен тест да видиме какви сте?И всички спорове да приключат.
  • 179 историчар

    10 0 Отговор

    До коментар #139 от "Македон":

    Искате да се самопределяте!Дбре!Гоце Делчев се е самоопределил като Българин цар Самуил също.Защо не сте съгласни?
    Направете си най после един генетичен тест за да видиме какви сте.
    Маи не ви отърва!
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Абе другарю

    9 0 Отговор

    До коментар #173 от "Македон":

    Не говорите македонски! Този език ви е непознат! Българския диалект който говорите, е непознат за Александър! Всички македонци сме ги пратили във Византия, и около Вардар са се заселили наши верни люде, ама верни не били!
  • 182 Одрис роден

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "Гость":

    Срещу" твоите знания" и историята не помага , но сигурно хора около теб, могат да четат в Гугъл на английски !
    Нека, някой грамотен ти преведе историята на Траките.
    Не е опасно, не е" Ковид 19" да се заразиш!
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Абе, вий ли бе, дето оня ден

    7 0 Отговор
    Празнувате тити ше ми плямпате за Живков, скрий се, мръснико

    Коментиран от #186

  • 186 Почитат тито,

    4 0 Отговор

    До коментар #185 от "Абе, вий ли бе, дето оня ден":

    Бълнува за Живков, гадняр смотан
  • 187 Ей, това да се представи в ЕС,

    7 0 Отговор

    До коментар #184 от "Любен Стойков":

    А не само те да си търсят лобита и да завоалира нещата, нашата дипломация трябва да извади на светло грозната истина за македония-север, крайно време е
  • 188 Пендаровски, ти си просръбски

    9 0 Отговор
    Комунист, колко българи сте избили, проведохте геноцид, а вас кой ви подкрепя за ЕС, никой, Гърция колко години ви спря, не се изказвай неподготвен
  • 189 bul

    8 0 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НЕМОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ТИТОВА ЮГОСЛАВИЯ трябва да името на статията !!!
  • 190 Присмехулник

    3 0 Отговор

    До коментар #162 от "Тиквун":

    Трол,стига политизирай проблема
  • 191 От Марс

    4 0 Отговор

    До коментар #102 от "Одрис Роден":

    Ами просвети ме по въпроса. Стево не ми изглежда нито българско,нито славянско име. Пендаровски ми навявя спомени за нанизите от пендари,които са задължителни за всяка куцовлашка булка. Куцовласите мнооого обичат пендарите,направо са им страст. Иначе повардарците отлично са усвоили политкоректнити биографии - постни от към родословие и етнос,а и от данни от времената на Титова Югославия. Точно като на днешните български соросоиди - паднали от Марс.
  • 192 Ей, наглец, историята преди Живков

    2 0 Отговор
    Става въпрос за историческата истина, какво плямпаш за спорт, вие сте продукт на коминтерна и посочете дата, година и място на кодифициране на т.нар.македонски език, който ви е официален, нали и албански се говори, все пак
  • 193 Кокъл

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "НЕ ПЛАЧИ БЕ":

    Ти вообще не разбра какво иска да каже президента, какви глупости пишеш ГАНЬО.

    Коментиран от #203

  • 194 Ле Матрикс

    4 0 Отговор
    Макета следвайте белият заек......😂

    Коментиран от #204

  • 195 Ейприл

    5 0 Отговор
    До Педаловски от република Скопие! Ние българите имаме търпение, спокойни сме и винаги ще защитаваме нашата история. Вие сте жалки потомци на своя род и Бог ще се погрижи за вас!
  • 196 denker

    7 0 Отговор
    Нарочно четох Уикипедия за Австрия. Там пише следното за Австрия: "Към 1 януари 2011 г. населението на страната надхвърля 8,4 милиона, от които австрийците са 7,5 милиона. Официалният език в страната е австрийският стандарт на немския език, а други малцинствени езици с частичен официален статут са хърватският, словенският и унгарският."
    Забележете - не немски, не австрийски език, а австрийски стандарт на немския език.
    Какво им пречи да признаят, че говорят северномакедонски стандарт на българския език

    Коментиран от #201

  • 197 историчар

    5 0 Отговор

    До коментар #97 от "Македон":

    Македонски лексикон ха...ха..ха. Имаме стотици документи и колкото искаш исторически факти вие имате само научна фантастика.
    Има и международен съд в Хага - защо не заведете дело и да им покажеш лексикона.
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Паламар

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Нещо нервнички изглеждат, що ли?!
    Май вятърът на "чейнджа" не им понася?!
    За Тито им се реве, ама хак им е...
  • 200 историчар

    4 0 Отговор
    Македонски лексикон ха...ха..ха. Имаме стотици документи и колкото искаш исторически факти вие имате само научна фантастика.
    Има и международен съд в Хага - защо не заведете дело и да им покажеш лексикона.
  • 201 Ами, да вземат пример от Австрия,

    1 0 Отговор

    До коментар #196 от "denker":

    Нали разчитат на подкрепа от Германия, ето примера с езика е идентичен,
  • 202 rule

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "това е края":

    Бе то лошо няма, ама ще заприличаме на Гърция и Турция!:0 Слабия знае че Бате ще го напердаши и оревава Светът че Бате не е прав!:) Винаги се намират такива , които смятат че Слабият е прав!:) Не е вярно, ама като има кои да вярват!:)
  • 203 Алекс

    2 0 Отговор

    До коментар #193 от "Кокъл":

    Пропуснал е да напише ,че промитите мозъци на т.н.македонци винаги ще си останат с Тито
  • 204 Оле, тва много яко, разсмя ме,

    0 0 Отговор

    До коментар #194 от "Ле Матрикс":

    Тъй ами, да си останат индианци
  • 205 Просто прости

    4 1 Отговор
    1.Как е отделена Македония от България и с чие решение е създадена Македония ?
    2. От коя година е създадена македонската азбука и кой помага за това ...... с тези сръбски букви ... питам и отговор не искам
    3. На какъв език са писали и чели като е нямало македонска азбука ???
  • 206 Медицинска сестра

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "ЩЕ ПОЧАКАТЕ":

    Докато чакат ЕС ще се разпадне.
  • 207 Куку

    1 0 Отговор
    Че какво му е лошото на татовото време? Аз си живеех прекрасно. Вие в кое време живеете вие драги съседи? Аааа в никое до преди няколко години даже не съществувахте.
  • 208 DAM

    1 0 Отговор
    За да оцелее територията Северна Македония, е необходимо да преосмислят своите възгледи отностно България и да предприемат мерки за териториялно писъединяване на тази територия към България. ПП. И агнето цяло и вълка сит
  • 209 С Пенделовски

    0 0 Отговор
    Когато ви изнася сме фашистичка, друг път сме комунистичка...чествайте си годишнините на Тито и те тава е...
  • 210 Радко Михайлов

    0 0 Отговор
    Или ТАТО, или ТИТО?! Това е накратко девиза на днешния макдонофобски БКП+ДС-"възродителен процвес", прилаган под индиго от Татовия "възродителен процес" От 1980-те от неговтите БКП+ДС-поклонници! А разликата не е само в едната буквичка!

    Коментиран от #213

  • 211 МЪкeдoния

    0 0 Отговор
    Със започване на ускорените предприсъединителни преговори за членство на Македония в ЕС умирa привaтизирaният oт кaрaПрac БКП-мaкeдoнoфoбcки прoпaгaнднo-мaнипулaциoнeн БИЗНEC за бюджетни "секретни" милиони - и в Мaкeдoния и в Б-ия, къдeтo трябвa дa ce връщaт oткрaднaтитe имoти и aктиви нa умишлeнo нeдoпуcкaнитe зa прeрeгиcтрaция мaкeдoнcки брaтcтвa! Умира и замисъла за ползване на Македония за изпиране на корупционните милиони от шкафчетата (като Бисеров от ДПС)! Cъщo умирaт и привaтизирaнитe oт шeфoвeтe нa кaрaПрac ДC-кoнтрaбaнднo-шпиoнcки кaнaли прeз Зaпaднитe Бaлкaни и Eврoпa, пoдcилeнo и oт удaрa нa Eврo-пaкeтa Мoбилнocт - кoнтрaбaндaтa и шпиoнaжa c ТИР-oвeтe, пoлзвaни и oт руcкитe CВР и ГРУ! Зaтoвa Джaндбaз пeeeрac, Aндрo cлaбaнкa и Андюша Ковач контеса Месечкова ca първи плaтeни бoрци cрeщу пaкeтa Мoбилнocт и срещу Македония в ЕС!
  • 212 Корлеоне

    1 0 Отговор
    Иcтoриятa нa РCМ e мнoгo прocтa.
    Cлeд 1918 гoдинa, гeoгрaфcкaтa oблacт Вaрдaрcкa Мaкeдoния, e в рaмкитe нa Крaлcтвo Югocлaвия. Зaпoчвa мacoвo пocърбявaнe нa мecтнoтo нaceлeниe, кoeтo e c бългaрcкo caмooпрeдeлeниe.
    Иcтинcки гeнoцид, тaкъв, кaвъвтo дoри турцитe пo врeмe нa пeтвeкoвнoтo рoбcтвo нe прилaгaт.
    Прeз 1934 излизa oфициaлнo cтaнoвищe нa Кoминтeрнa зa cъздaвaнe нa мaкeдoнcкa нaция. Дoкумeнтът e изгoтвeн в Мocквa c пoмoщтa нa Гeoрги Димитрoв и Димитър Влaхoв.
    В крaя нa ВCВ. прeз 1944 ce пoлaгaт нaучнитe ocнoви зa cъздaвaнe нa мaкeдoнcкия eзик c ocнoвнa цeл - мaкcимaлнo oтдaлeчaвaнe oт литeрaтурния бългaрcки eзик.
    Издигнaтa e тeлeнa oгрaдa нa грaницaтa.
    Вcякaкви кoнтaкти c Нaрoднa Рeпубликa Бългaрия зa зaбрaнeни.
    Cтрaхът oт вcичкo бългaрcкo e oгрoмeн cрeд упрaвлявaщaтa върхушкa. Зaпoчвa бeзoглeднo крaдeнe нa иcтoриятa и иcтoричecкитe личнocти. Тoвa e лицeтo нa РCМ, кoeтo нe ce e измeнилo дo дeн днeшeн.
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 лудия

    0 0 Отговор
    Този чува ли се какво преказва?Българите сме с достойство и неможе
    да позволим някои да ни краде историята и миналото.Ние си обичаме корените.Тези като се отрекли от дедите си не сме и виновни.Направо да се пишат ,че са идват от Марс.Тогава няма да споря стях
  • 215 Главният редактор

    0 0 Отговор
    Няма страшно!
Новини по държави: