21 Ноември, 2020 17:35 1 906 6

Източна Европа премина границата от 5 милиона заразени

  • източна европа-
  • заразени-
  • милиони-
  • коронавирус-
  • пандемия

През последната седмица Източна Европа е отчитала средно по 82 000 нови случая

Източна Европа премина границата от 5 милиона заразени - 1
Снимка: БГНЕС

Броят на случаите на коронавирус в Източна Европа надхвърли 5 милиона, показва статистиката на Ройтерс. Регионът, който обхваща Беларус, България, Чехия, Унгария, Полша, Молдова, Румъния, Русия, Словакия и Украйна, е с най-големия брой регистрирани случаи на заразени в Европа.

През последната седмица Източна Европа е отчитала средно по над 82 000 нови случая и по над 1500 починали на денонощие. Русия, Полша и Украйна са сред 20-те страни в света с най-много случаи, пише Новини.бг.

В резултат на рязко увеличаване на заразените в последно време в Русия техният общ брой премина прага от 2 милиона от началото на пандемията и по този показател тя е на пето място в света след САЩ, Индия, Бразилия и Франция. Руските власти не искат да налагат пълни затваряния из страната, както правеха по-рано през годината, и предпочитат целенасочени регионални мерки.

Досега Европа е отчела над 15 млн. случая на инфектирани с вируса, което я прави региона с най-много случаи. Тя е регистрирала и над 346 000 смъртни случая, втория по големина брой в разбивката по региони след този на Латинска Америка.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid

    19 3 Отговор
    Източна Европа отдавна е преминала 50 милиона заразени, не 5. След месец няма да има непреболедувал, но вие ще пишете всяка настинка и грип КОВИД, за да удължите цирка до тогава, докато са ви казали кукловодите.
  • 2 Марооооо Ма

    3 0 Отговор
    не Ме ли обичаш вече?
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 3 Отговор
    Ковида е психопат и убиец
  • 4 РЕАЛИСТ

    10 0 Отговор
    Абе , какво е това Източна Европа? Това го използват за да подчертаят , че сме втора ръка европейци. Ами да се отделим тогава, да си създадем икономически и отбранителен съюз и да ги видим колко струват Западните Европейци. Общ европейски дом пък някои все в кухнята, както хората у нас предричаха.
  • 5 Call of Duty

    3 0 Отговор
    Офф слава богу в началото помислих че пише Източна Европа премина границата от 5 милиона африканци и араби имигранти приети в държавите от източна европа успокоих се че не е толкова зле новината все пак само заразени дано да се излекуват набързо като платен световен лидер на Запад
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.