Last news in Fakti

22 Ноември, 2020 10:46 2 038 15

Португалия въвежда нови карантинни мерки

  • португалия-
  • карантина-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия

Работодателите са насърчавани да дадат почивен ден на служителите

Португалия въвежда нови карантинни мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Португалия ще наложи допълнителни ограничения за предотвратяване на разпространението на коронавируса в периода около предстоящите два национални празника, предаде Нова телевизия.

Както съобщи в събота вечерта премиерът Антониу Коща, пътуванията между населените места ще бъдат забранени от 23,00 ч. на 27 ноември до 5,00 ч. на 2 декември и после пак от 23,00 ч. на 4 декември до 5,00 ч. на 9 декември, за да се ограничи движението около националните празници - Деня на независимостта на 1 декември и празника на Непорочното зачатие на Блажена Дева Мария на 8 декември.

Училищата ще бъдат затворени в понеделниците преди двата празника, а магазините ще трябва да затворят рано. Работодателите са насърчавани да дадат почивен ден на служителите. Маските, досега задължителни на обществени места и в затворени търговски пространства, вече ще са задължителни и на работното място, добави Коща.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко Боков

    7 16 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират като кучета по стълбищата в къщите си не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.

    Коментиран от #14

  • 2 прррц

    9 5 Отговор
    Какво ме интересува Португалия
  • 3 Да ми ядат

    8 4 Отговор
    Портукалите тея Портукалци. Мен не ме интересува тях а българите и България да е добре.
  • 4 дазатварят

    14 4 Отговор
    Да затварят и да фалират португалците, щом искат.

    Китайците не затвориха нищо, нямат Ковид епидемия и икономиката им бележи ръстове, дето Меркеланите в Ес не са и сънували.

    Швеция също не затваря нищо, хората са спокойни, чакат зимата и икономиката им бумти за разлика от Меркелановите поданици от алеманския 4 ти райх- ЕС.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Затваряне

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "дазатварят":

    Мерките които са наистина ефективи и решават проблема са затваряне, но напълно на всичко за кратко това приложи Китай. Икономиката им вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията.
    Управляващи си го признават публично това навсякъде.
    С тези техните неадекватни и половинчати мерки се създава само някаква илюзия, че се опитват да правят нещо.
    Истината е, че епидемията носи облаги за почети всички освен за обикновените хора, които както винаги страдат и плащат за всичко.
    Управляващите правят това за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.

    Коментиран от #6, #9, #10

  • 6 Ми не е честно

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Затваряне":

    Как така Китай да е богата а всички останали да мрт. Искам Китай да дава много пари в държавата ни. Но първо трябва да арестуваме лъжливите мутри. Искам възмездие.
  • 7 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "дазатварят":

    Абе пълни глупости пишеш! В Китай такава карантина имаше като никъде по света! Днеска карантинират цял град от 200к живеещи заради 2 случая! Икономикта на Швеция не била пострадала ко речи ко? Я вземи да прочетеш малко! Аман от лаладжии тука!
  • 8 маск певеца

    0 2 Отговор
    А снощи половин България скандираше:"Долу маската!"
  • 9 дазатварят

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Затваряне":

    Що пробутваш тролене.

    Китай затвориха, когато и ЕС затвориха- февруари- май.. Китай затвориха една провинция Хебей и един град Ухан с 11 млн. население, ЕС меркеланите затвориха 26 държави с 400 млн. население.

    Китай нищо не е затварял сега, нямат Ковид, икономиката им бележи ръст.
    ЕС меркеланите пак затварят 26 държави с 400 млн. население и приемат извънредни закони за ограничаване свободата на гражданите, малкия и среден бизнес се унищожават.

    Айде пак говори за " здравни мерки", щото мерките не са никак " здравни", а политически- налагани с сила и полиция на гражданите от меркеланите в ЕС.

    Коментиран от #12

  • 10 оня с магарето

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Затваряне":

    какви болести ще изкореняваш!? акъл имаш ли? за сезонния грип има ваксини да не би да е изчезнал? намали телевизията малко и всичко ще е наред
  • 11 Дабе да

    2 1 Отговор
    Общата смъртност у нас от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години
    От официалният сайт на националния статистически институт са данните.
    Да не би от 2015 до 2019 да е нямало грипни епидемии случайно?

    Коментиран от #13

  • 12 Затваряне

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "дазатварят":

    Да само една провинция беше тотално затворена.Но тоталното там означава ще на няколко дни само един човек има право да излезе да купи храна за всички живеещи в сградата.Това са мерки които са ефективни и дават резултат. Другите провинции също бяха затворени макар и не толкова драстично, но предприятията и там не работиха. Затова тук нямаше дори и маски. Тук само се говори за права и свободи, а всъщност те само се отнемат негласно, но не с ограничения и мерки, а чрез не вземане на радикални мерки и обричане на икономическа зависимост.
    Губят се много повече свободи и права и то в дългосрочен план, но малко хора си дават сметка. Мислят си, че “защитават” свободата, а реално само обричат много по-жестоко всички без да дори да го осъзнават. В настоящото и бъдеще време свобода се отнема най-лесно чрез икономическа зависимост.А тя е гарантирана от икономическата криза породена от не вземането на адекватни мерки за елиминиране на пандемията.
  • 13 Да ама не

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дабе да":

    А според сайта на ООН от 1 октомври до 20 ноември имаме с 10% по ниска смъртност от 2019г. за същия период, пък ти ако искаш вярвай на български сайт.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дабе да

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Да ама не":

    А те от къде взема данните според теб имат по един преброител във всяка морга на всяка страна сигурно?
    Сравнява се седмична смъртност със седмична за същото време на годината. За да се види тенденция не е нужно да се чака да свърши годината. Тогава ще е повече от късно за промяна.