Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 19:33 6 476 15

Борис Джонсън готви още по-строги ограничения в Англия

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коронавирус

Около 70 депутати от Консервативната партия на премиера заявиха, че няма да подкрепят мерките, ако няма убедителни доказателства, че карантината дава резултати

Борис Джонсън готви още по-строги ограничения в Англия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще оповести тази вечер новата система от по-строги местни ограничения в Англия след изтичането на пълната карантина на 2 декември. Междувременно и четирите съставни части на Обединеното кралство - Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия подкрепиха плановете да се позволи общуването между отделни семейства за няколко дни около коледните празници.

Днес в Камарата на общините Джонсън ще изложи следващите планове на правителството в борбата срещу пандемията след 2 декември. Това, което най-много вълнува хората е Коледа, като по предварителни сведения ще се позволи на до три семейства да прекарат заедно пет дни около празниците.

От канцеларията на премиера съобщиха, че ръководствата на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия са дали одобрение за подобна мярка. В Англия обаче след изтичането на пълната карантина ще влязат в сила по-строги ограничения на редица места, като подробностите за това кой район в каква карантина по тристепенната скала ще попадне ще бъдат съобщени в четвъртък.

Очаква се обаче да падне вечерният час за заведенията. Депутатите ще гласуват по новата схема преди изтичането на пълната карантина на 2 декември.

Около 70 депутати от Консервативната партия на премиера заявиха, че няма да подкрепят мерките, ако няма убедителни доказателства, че карантината дава резултати.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тихая застава

    7 3 Отговор
    Дреме ми на ак-то
  • 2 Руссия

    8 3 Отговор
    Забранява Вноса на Туски джендъри И проститутки щото друго не произвеждат братята

    Коментиран от #15

  • 3 Тоя кой беше

    6 3 Отговор
    Някакво мюси. Срам за ингелизите.

    Коментиран от #7

  • 4 Крайно време е

    13 20 Отговор
    И при нас да е така. Докога шайката ще си играе със здравето на хората? Тотално затваряне на ресторанти и кафенета. Това е минимума. Вижте как е в Германия, там затвориха всичко - ресторанти, сервизи, фризьори, автокъщи, всичко! Какво мрънкате тук, че ще ви затворят кръчмата и мола. Колкото по-бързо стане, и колкото по-стриктно се спазват мерките, толкова по-бързо всичко ще заработи отново.

    Коментиран от #6, #14

  • 5 Дед

    6 2 Отговор
    Там няма та го търпят дълго. Не и черните които си живеят там добре.
  • 6 КОТарАК

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "Крайно време е":

    ти правиш ли разлика между икономиките на Германия и нашата?
  • 7 същия

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тоя кой беше":

    А Путя с еврейската жилка викаш не е срам.
  • 8 До кога

    22 6 Отговор
    Спрете да лъжете, мерките във Англия се разхлабват от 2 декември ще отворят ресторанти фитнесии се подобни. Спрете със лъжите спрете със психозата стига на страха. Държави един месец в карантина имат подобни стойности на заразени. Дисциплина и спазване на нормалните мерки, стига издевателство през страх и лъжа за да сме готови доброовлно за така желаната ваксина, най- голям страх точно преди почването на ваксината.

    Коментиран от #11

  • 9 Бени Ганц

    2 1 Отговор
    Чашата е с надпис " Затвор на Нейно Величество Лийдс "
    А отдолу " Гордеем се ,променяйки животи !
  • 10 Етник

    7 0 Отговор
    Бо Джо вече направи изявлението.Отваря се всичко след 02/12.,дори и посещението на футболни мачове и без вечерен час за кръчмите.Факт.БГ както винаги вървят след събитията или не знаят да четат на Английски.
  • 11 Врачка

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "До кога":

    ФАКТИ,станахте за посмешище на хората с тези фалшиви новини.
  • 12 БЯЛ РОББ

    3 1 Отговор
    НАЙ Е ДОБРЕ КРАЛИЦАТА ЦЯЛ ДЕН ЛЕЖИ И ПЪРДИ ПИЕ УИСКИ И СЪБИРА ДАНЪЦИ 😂👌🍻 ЕЕЕЕЕЕЕЕ ТОВА Е РАБОТА ..........
  • 13 нашия

    1 0 Отговор
    тоя е много странна птица-не мога да го разбера за кой играе
  • 14 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Крайно време е":

    В Германия са затворени фризьорските и козметични салони, както и ресторантите и кафетата. Но не и моловете, нито пък другите магазини за широко потребление.
  • 15 буквалист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Руссия":

    Кои са ти братя, бе?