Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 20:59 4 600 34

Рекорден брой смъртни случаи от COVID-19 при съседите

  • сърбия-
  • коронавирус

От началото на епидемията в Сърбия са регистрирани 126 187 заразени и 1237 починали

Рекорден брой смъртни случаи от COVID-19 при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

През последните 24 часа в Сърбия са направени 15 061 теста за коронавирус, от които 5067 са били положителни, предаде Танюг.

Регистрирани са и 38 смъртни случая, най-големият брой за едно денонощие от началото на епидемията, предава БТА.

В момента са хоспитализирани 6329 заразени, от които 216 са на респиратор. Досега са направени общо 1 628 709 теста.

От началото на епидемията са регистрирани 126 187 заразени и 1237 починали. Смъртността е 0,98 процента.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    17 8 Отговор
    Е И ТАМ АКО ПИШАТ ИНФАРКТИТЕ ИНСУЛТИТЕ И РАКА КАТО КОВИД 19.....СА КАТО НАШИТЕ.
  • 2 Вла

    13 18 Отговор
    Някой познава ли човек боледувал от корона вирус?

    Коментиран от #8, #9, #10, #11, #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РЪМПЕЗИ

    5 1 Отговор
    ДА ГО ДУ.АТЕ...НОРМАЛНО ЛИ Е...
  • 6 един от многото

    11 3 Отговор
    Подобно рекордите на Гърция , Сърбия с над седем милиона население 38 смъртни случая. Пишете си за нашите , че ги бием в пъти по смъртните случаи.

    Коментиран от #17, #28

  • 7 минчо

    9 6 Отговор
    ЕДИН СЪСЕД БЕШЕ БОЛЕН ОТ РАК НА ГЪРЛОТО....ПОЧИНА.....А ТЕ ГО ПИСАХА КОВИД 19 ПОВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА КАЖА ...СЕГА Е РЕД НА ТРОЛОВИТЕ

    Коментиран от #27

  • 8 Fenasi Kerim

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Вла":

    Познавам. Вече са 8 човека. Двама от тях не са на този свят. Единия човек е медицинска сестра на 44. Беше на респиратор. Почина в неделя. Без заболявания. Другия починал беше на 78 с придружаващи заболявания, астма и сърдечно заболяване. Един мой роднина пък вдигна температура на 10-я ден от карантината. Не са го интубирали но е бил с кислородна маска. Нещата са много сериозни. Не ви пожелавам да имате близки с коронавирус.

    Коментиран от #12, #19

  • 9 Мими

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вла":

    До преди три седмици имах само двама познати, които преболедуваха лятото, но последните няколко седмици имам много приятели и роднини с положителен PCR...
  • 10 Не А ти

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Вла":

    Не само аз, а и маите познати не познават човек боледувал от корона вирус!
    А ти?

    Коментиран от #13

  • 11 Българина

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вла":

    Аз познавам няколко човека.На накои от тях болестта е протекла малко по-дълго, но други почти не са я усетили, включително и една дама на 70.Абе различно е.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вла

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Не А ти":

    И аз не познавам, нито съм чувал.

    Коментиран от #23

  • 14 ГОСТ 1

    8 4 Отговор
    Само 38 починали бог да ги прости,а при нас колко са?!15000 теста и 5000 положителни,значи 33 процента от изследваните са положителни в Сърбия,а при нас са над 40 процента и нашите тъпанари говорят,че сме по средата на заболяемост в Европа.Къде е средата бе смешници и лъжци?
  • 15 Fenasi Kerim

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Честно казано":

    За момента политиката трябва да бъде последната ни грижа. Вярно че управляващите са пълно ку ку но в момента нищо хубаво няма на хоризонта. Първо опитаха с Мангъровщина - което е зариване на главата в пясъка. Трябва да работят предприятията, производството да не спира. А онези които не могат да работят защото фирмата им е затворена или защото трябва да гледат дете вкъщи да бъдат подкрепени от държавата поне с една мин. Заплата. Милиарди се похарчиха за глупости. 50 лева всеки месец за пенсионерите което си е предизборен ход. С какво един пенсионер е ощетен от пандемията. Вярно е че пенсиите са мизерни но...няма смисъл да пиша повече.
  • 16 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Вла":

    Аз също познавам хора прекарали вируса .Някои без симптоми, до пневмония с висока температура 39,2 почти седмица .Познавам и 31 годишен/ на мои много близки/ ,без заболявания ,кацнал от Лондон и си отиде за няколко часа ,без да влиза в болница ,само с лека температура .Много различно протича заболяването .

    Коментиран от #18

  • 17 Далавера

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "един от многото":

    На 1-во място сме по смъртни случаи в ЕС, а журналята ближат ли, ближат! И блажат!!!
  • 18 Fenasi Kerim

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Жената на мой приятел която е медицински работник е положителна без симптоми. Тествали са ги превантивно преди месец. Съпругът й също изкара карантината. Няма начин да не се е заразил от съпругата си. Млади хора са. Нямаше им нищо. Нито умора, нито кашлица, нито температура. Без никакви оплаквания. Точно това е страшното в този вирус. Поне половината от заразените нямат никакви оплаквания. И после го наричат "грипче, не е страшно" и сеят заразата. После става страшно. Тези хора са опасни. Те омаловажават вируса. После се появява един психопат жаден за слава по телевизиите и говори за аспирин, чай и сухи съчки.
  • 19 минчо

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "Fenasi Kerim":

    ХА ХА АЗ ПОЗНЯВАМ ЕДИН ПОЧИНА ОТ КОВИД 19 ПОСЛЕДЕН СТАДИЙ РАК НА ГЪРЛОТО.....НО КАКТО КАЗАХ ПИСАХА КОВИД 19....СТИГА ГЛУПОСТИ КОВИД 19 Е ПРОСТ ВИРУС ОТ КОЙТО НА ГОДИНА УМИРАТ 65 МИЛИОНА ЧОВЕКА В СВЕТА НО ДРАМИ НЯМА ЗАЩО ЛИ? ?1 МИЛИОН ЧОВЕКА УМИРАТ ОТ УХАПВАНЕ ОТ КУЧЕ ЕЕЕ И ТУК НЯМА ДРАМА ИЛИ ЗАБРАНА НА КУЧЕТАТА ЗАЩО ЛИ?ОТ ГЛАД УМИРА 7 МИЛИОНА ЧОВЕКА НА ГОДИНА Е ПОЗНАЙТЕ ДРАМА НЯМА ЗАЩОООО ЛИ??

    Коментиран от #20

  • 20 Fenasi Kerim

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "минчо":

    И аз така разсъждавах преди два месеца. Но съм бил в грешка. Стоматологъг ми на 34 едвам го спасиха с плазма.

    Коментиран от #21

  • 21 минчо

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Fenasi Kerim":

    ОБИКНОВЕНИЯ ГРИП УБИВА 65 МИЛИОНА ЧОВЕКА НА ГОДИНА.А ДА ТИ КАЖА ТИ НЕ СИ ИЗМЕРИТЕЛ КАКВО СИ МИСЛИШ.ХЛЕВМОНИЯТА Е НА 4 МЯСТО ПО СМЪРТ В БЪЛГАРИЯ.НАИСТИНА АКО НЕ ГЛЕДАШ БТВ НОВА И КАНАЛ 1 98%КОВИД 19 НЕ ТЕ ЛОВИ

    Коментиран от #24, #25

  • 22 Град Козлодуй педала

    1 5 Отговор
    Да мрът сръбитие
  • 23 Явно си много асоциален тип

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Вла":

    и нямаш много познати. Аз познавам много преболедували, доста които са болни в момента(някои доста сериозно) и трима починали.Жена на 70,мъж на 60 и жена на 35(последната без придружаващи заболявания). Първият случай е от лятото, а другите два отпреди 2 седмици.
  • 24 Откъде го измисли това, че обикновеният

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "минчо":

    грип убивал над 65 милиона на година. Единствено испанският грип преди век е взел толкова жертви и то за 3 години, а не за една.Ковид-19 е доказано по-смъртоносен от грипа. От грип през коя година си спомняш да са измирали толкова лекари, учители?В най-тежките епидемии от свински грип у нас смъртността е била доста по-ниска от сегашната.

    Коментиран от #31

  • 25 Минчо, много си прост

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "минчо":

    човече.
  • 26 ССС

    3 5 Отговор
    Сърбите имат 5 000 новозаразени, но сърбите са 9 милиона, а ние вече сме 6 милиона и пак имаме 4 898 новозаразени за онзи ден! Ха Ха пак ги бием, пак сме номер едно! Благодарение на чекмедже тарикат и магистрален БОССС!!!!
  • 27 А откъде си сигурен, че обикаляйки по

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "минчо":

    болници за основното си онкологично заболяване не се е сдобил и с ковид наистина. В неговият случай може би ковидът не е основна причина за смъртта, но в над 85%от случаите, ако не бяха се заразили с ковид починалите биха живели от няколко месеца до десетки години повече. Средно 12-13 години повече. Днес поредният лекар почина. Само на 35 и без придружаващи болести. А средната продължителност на живота на мъжете в България е около 71-72 години.
  • 28 Така де, така

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "един от многото":

    Съпоставено по брой население май изпреварваме държави десет пъти по големи по смъртни случаи и както е тръгнало скоро и първи, тези толупи ще уморят народа
  • 29 Centurion

    2 0 Отговор
    Да, страшна инфекция, направо коси наред!!!На 100 заболели(установени) под един починал.А ако беше Ебола,или нещо подобно,тогава какво щяхте да правите???И въпроса не е към Сърбия само и към нашите Титани!Щели да купуват кораби и самолети,смолници!!! Абе вие с една кашлица не може да се оправите, а представяте ли си ако е война???Не Зная,хората дали са запознати,но от 100 заразен с Ебола, оцеляват 30 най много 40 човека.Това да не идва до тук, всъщност да не решат да го наръсят.

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ел МАРИКОН

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Откъде го измисли това, че обикновеният":

    ИСПАНСКИЯ ГРИП Е УБИЛ 120 МИЛИОНА ПРИ ЗЕМНО НАСЕЛЕНИЕ ОТ 1.7МИЛЯРДА НАСЕЛЕНИЕ!!! А СЕГА САМО КИТАЙ ИМА ТОЛКОВА ХОРА !!!!!!А СЕГА ПОЧИТИ 8 МИЛЯРДА!!!!!!!АКО ДОЛАВЯШ РАЗЛИКАТА Е ДОБРЕ
  • 32 любопитен

    0 0 Отговор
    Смъртността е 0,98 процента - чиста статистика , не е ясно този процент , за какво се отнася .
  • 33 пророк Исай

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Centurion":

    Титаните на мисълта , създали истерията КОВИД19 , са били наясно , че страхът от неустановено и загадъчно действие на КО19 ще създаде необмисленна паника всред част от населението ! Те използват информационните платформи за тотална пропаганда , водейки се от мотото на Гьобелс - една лъжа , повтаряна многократно , става истина ! Ковид19 е обект на страх и паника , поради своята мъглявост и неопределеност . Имeннo - мъглявocттa и нeoпрeдeлeннocттa гo прaвят рaзтeглив , кaтo лacтик , и му ce прeпиcвaт нeoбикнoвeнни прoяви . Прeписват му ce вcякaкъв вид cвoйcтвa , имeннo зaщoтo e мъгляв и нeуcтaнoвeн ! Кoeтo вoди дo извoдът - CЪЩECТВУВA ЛИ КOВИД19 ? Умишленно всят страх и паника с опортюнистка цел или зле възприети факти !
  • 34 TRoskOt

    0 0 Отговор
    Преди 2 дни умра сръбски патриарх и го изпратиха целувайки ръката му и прочистваики се със светена водица от една лъжица е да видим до няколко дена колко сърби ще го последват.